Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025

ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025

ΔΥΠΑ: Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και καλύπτει 300.000 κουπόνια προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, αύξηση 43% σε σχέση με πέρυσι.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025» από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα είναι ανοιχτή από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 00:00 έως την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. του ΑΦΜ των δικαιούχων. Σήμερα, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στην πλατφόρμα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μόνο οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγουν σε 7, 8 και 9.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και καλύπτει 300.000 κουπόνια προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, αύξηση 43% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος τετραπλασιάστηκε την τελευταία πενταετία. Κάθε κουπόνι είναι ένας μοναδικός αριθμός για μεμονωμένους δικαιούχους, που τους επιτρέπει να μείνουν έως και έξι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα που επιλέγονται από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ με μικρή ιδιωτική συνεισφορά.

Συγκεκριμένα, σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο, οι δικαιούχοι μπορούν να μείνουν έως και 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή). Στους δήμους Ν. Ευβοίας και Έβρου μπορούν να διανυκτερεύσουν δωρεάν έως και 12 διανυκτερεύσεις, με τη Θεσσαλία να προστίθεται φέτος, εξαιρουμένων των Σποράδων.

Αυξάνονται κατά 20% τα ποσοστά επιδότησης για τον μήνα αιχμής τον Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση 20% για την περίοδο των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και την περίοδο του Πάσχα (από 04/11/2025 έως 27). /04/2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει όλο το χρόνο για καταλύματα στη Β. Εύβοια, στον Έβρο και στη Θεσσαλία, εκτός από τις Σποράδες. Εκτός από τη διαμονή, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή κοστίζει 25%, ενώ τα εισιτήρια είναι δωρεάν για άτομα με αναπηρία.

Το πρόγραμμα προσφέρει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και άτομα με αναπηρία, με αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερα εισοδήματα. Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο, έχουν δικαίωμα συνοδείας και απολαμβάνουν μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής για ακτοπλοϊκά εισιτήρια χωρίς κυρώσεις για κουπόνια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Οι γονείς λαμβάνουν αυξημένους βαθμούς για κάθε ανήλικο παιδί. Προτεραιότητα μοριοδότησης έχουν για πρώτη φορά φέτος όσοι δεν έλαβαν κουπόνια στο παρελθόν ή έχασαν λόγω μοριοδότησης στα δύο τελευταία προγράμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024 μέσα στον Μάιο

Πρωταθλήτρια η Εύβοια στον Κοινωνικό Τουρισμό

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ινδία: Η αγορά ασφάλισης υγείας θα φτάσει τα 23,8 δισ. δολάρια έως το 2028

Ινδία: Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση υγείας μπορεί να αποδοθεί στις προσπάθειες ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών νέας εποχής που στοχεύουν στην επέκταση της προσβασιμότητας στις ασφαλίσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακές πλατφόρμες.

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Ανασφάλιστος παραμένει 1 στους 5 κατοίκους στη Φλόριντα

ΗΠΑ ασφάλιση: Μια πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών της Αμερικής που κυκλοφόρησε τον Μάιο και χρησιμοποιώντας δεδομένα 2018-2022 διαπίστωσε ότι το 10% των ιδιοκτητών κατοικιών στη Φλόριντα είναι ανασφάλιστοι.

Η έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ των θανόντων συγγενών δεν θα αποτελεί πλέον εμπόδιο στους κληρονόμους

ΕΝΦΙΑ: Η ΑΑΔΕ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στη βελτίωση της καθημερινότητας των φορολογουμένων και στην απλοποίηση της επικοινωνίας μαζί τους.

Μέχρι τις 18 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και των Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων για την εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Close Icon