Ασφάλιση Υγείας

ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

ΔΥΠΑ: Άνοιξε η αυλαία χτες Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου για την υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης δέκα χιλιάδων ανέργων της ΔΥΠΑ. 

Άνοιξε η αυλαία χτες Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου για την υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης δέκα χιλιάδων ανέργων της ΔΥΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 10:00 το πρωί για το καινοτόμο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» το οποίο έχει ως στόχο την κατάρτιση 10.000 ανέργων αλλά και την δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για διάστημα έξι μηνών σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.gov.gr Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Στη συνέχεια η κάθε επιχείρηση θα προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωράει στην πρόσληψη του ανέργου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25-45 ετών

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία 22-26/01

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία 15-19 Ιανουαρίου

Νέο πρόγραμμα για ανέργους και εργαζόμενους με επίδομα έως 1250 ευρώ

Το 2024 φέρνει και 8.800 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.