Ασφάλιση Υγείας

ΔΥΠΑ: 1300 μακροχρόνια άνεργοι οι δικαιούχοι για πρόγραμμα επιδότησης

ΔΥΠΑ: 1300 μακροχρόνια άνεργοι οι δικαιούχοι για πρόγραμμα επιδότησης

ΔΥΠΑ: Αυτή η πρωτοβουλία επιδότησης απασχόλησης απευθύνεται σε 1.300 άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω που έχουν μείνει άνεργα για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάρκειας 24 μηνών.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά, ενέκριναν συλλογικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έναρξη της πρωτοβουλίας βοήθειας για ανέργους από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αυτή η πρωτοβουλία επιδότησης απασχόλησης απευθύνεται σε 1.300 άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω που έχουν μείνει άνεργα για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάρκειας 24 μηνών. Με κονδύλια προϋπολογισμού 31,2 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΥΠΑ, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.300 νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα υγείας με την απασχόληση ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν άτομα μεταξύ 55 και 67 ετών, καθώς και άτομα ηλικίας άνω των 67 έως 74 ετών που δεν έχουν εκπληρώσει τις απαραίτητες συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις για πλήρη συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων που παρέχει η Δ.Υ.Π.Α.

Κάθε δικαιούχος θα λάβει επιχορήγηση ίση με το 75% τόσο των μισθολογικών όσο και των μη μισθολογικών δαπανών, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα προέρχονται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης όπου θα απασχοληθούν οι δικαιούχοι.

Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου εξέφρασε: “Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε το εργατικό δυναμικό και να βρούμε λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε θεσπίσει μια πρωτοβουλία ένταξης στην αγορά εργασίας που στοχεύει σε 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο παρέχουμε στήριξη σε όσους αντιμετωπίζουν παρατεταμένη ανεργία αλλά και οχύρωση των θεμελίων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μας. Κανείς δεν θα αγνοηθεί σε αυτή την προσπάθεια”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΥΠΑ: Συνεχίζουν οι αιτήσεις για το επίδομα 718,50 ευρώ

47000 καινούργιες θέσεις εργασίας από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Διοργανώνει ημέρες καριέρας ειδικά για τον τουρισμό - 7 Φεβρουαρίου η πρώτη ευρωπαϊκή διαδικτυακή ημέρα καριέρας στον τουρισμό

6 καινούργια προγράμματα για 47000 ανέργους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΔΥΠΑ: Μείωση της ανεργίας κατά 4,7% τον Ιανουάριο 2024

ΔΥΠΑ: Τον Ιανουάριο του 2024, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έφτασε τα 1.039.475, σημειώνοντας μείωση -51.613 άτομα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, Ιανουάριο 2023

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία 19-23 Φεβρουαρίου

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: 99.530.022 ευρώ θα καταβληθούν σε 90.011 δικαιούχους, από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

ΕΛΣΤΑΤ: Ελαφριά μείωση του πληθωρισμού στο 3,1% τον Ιανουάριο

ΕΛΣΤΑΤ: Η αξιοσημείωτη μείωση των τιμών της ενέργειας χαρακτηρίζεται κυρίως από τη σημαντική μείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 60,2%. Αντίθετα, η τροχιά των τιμών των τροφίμων συνέχισε την ανοδική της πορεία σημειώνοντας άνοδο 8,3%.

Η ασφάλιση ακινήτων στην Κίνα θα φτάσει τα 41 δισ. δολάρια το 2024

Ο κλάδος της ασφάλισης ακινήτων της Κίνας είναι έτοιμος για ισχυρή ανάπτυξη, λόγω των ευνοϊκών ρυθμιστικών εξελίξεων, της αυξανόμενης ζήτησης για γεωργικά ασφαλιστικά συμβόλαια και των αυξανόμενων κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.