Ασφάλιση Υγείας

Ασφάλιση κατοικίας ενοίκιο: Χρειάζομαι ασφάλιση κατοικίας εάν νοικιάζω το σπίτι που μένω;

Ασφάλιση κατοικίας ενοίκιο: Χρειάζομαι ασφάλιση κατοικίας εάν νοικιάζω το σπίτι που μένω;

Ασφάλιση κατοικίας ενοίκιο: Για να βρείτε τι χρειάζεστε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι η ασφάλιση κατοικίας και τι καλύπτει.

Η ασφάλιση κατοικίας σε ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο δεν είναι υποχρεωτική ως ενοικιαστής, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει επιχείρημα για την ύπαρξη κάποιας κάλυψης. Εάν πέσετε θύμα διάρρηξης ή συμβεί μια καταστροφή όπως πυρκαγιά ή πλημμύρα, θα χαρείτε πολύ να το έχετε. Για να βρείτε τι χρειάζεστε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι η ασφάλιση κατοικίας και τι καλύπτει.

Η ασφάλιση κατοικίας αποτελείται από δύο μέρη:

  • Ασφάλιση κτιρίων – καλύπτει τα τούβλα και το κονίαμα του σπιτιού σας. Περιλαμβάνει μόνιμα φωτιστικά και εξαρτήματα, όπως εντοιχισμένες κουζίνες και μπάνια, καθώς και το σύστημα κεντρικής θέρμανσης και νερού.
  • Ασφάλιση περιεχομένου – καλύπτει ό,τι υπάρχει μέσα και τι θα πάρετε μαζί σας όταν μετακινείστε. Αυτά είναι τα έπιπλα, τα ρούχα, τα κοσμήματα, η τεχνολογία και ούτω καθεξής.

 

Ευτυχώς για εσάς, η ασφάλιση κτιρίων είναι σχεδόν πάντα ευθύνη του ιδιοκτήτη σας. Ως ενοικιαστής, δεν είστε κύριος του ακινήτου, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προστασία της δομής του. Αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο να ελέγξετε εάν ο ιδιοκτήτης σας διαθέτει ασφάλεια κτιρίων. Αυτό θα μπορούσε να σας καθησυχάσει ότι εάν υπάρχει πρόβλημα θα καλυφθεί από την ασφάλιση.

Ενώ θα εξακολουθείτε να αναμένετε να φροντίζετε το ενοικιαζόμενο ακίνητό σας, εναπόκειται στον ιδιοκτήτη σας να παρακολουθεί την τακτική συντήρηση και να διορθώνει τυχόν προβλήματα που προκύπτουν με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις ή τη θέρμανση. Δηλαδή, εφόσον το πρόβλημα δεν προκλήθηκε από εσάς.

Χρειάζομαι ασφάλεια περιεχομένου ως ενοικιαστής;

Αν και δεν είστε υπεύθυνοι για το ίδιο το κτίριο, είστε υπεύθυνοι για τυχόν προσωπικά αντικείμενα που διατηρείτε μέσα στο σπίτι. Αυτό καθιστά απαραίτητη την ασφάλεια περιεχομένου για τους ενοικιαστές. Ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο οικιακού περιεχομένου θα καλύψει τα υπάρχοντά σας εάν υπάρξει διάρρηξη ή καταστραφεί σε μια καταστροφή όπως πλημμύρα ή πυρκαγιά.

Διαφορετικοί τύποι ασφάλισης κατοικίας ενοικιαστών

Το είδος της ασφάλισης περιεχομένου που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από το είδος του καταλύματος που νοικιάζετε – και από ποιον. Αυτές είναι οι επιλογές σας:

Τυπική κάλυψη

Εάν νοικιάσετε ένα ολόκληρο σπίτι ή διαμέρισμα, μπορείτε να αγοράσετε μια τυπική πολιτική μόνο για τα περιεχόμενα του σπιτιού για να καλύψετε τα προσωπικά σας υπάρχοντα. Συνήθως καλύπτει οτιδήποτε δεν συνδέεται φυσικά με το κτίριο, συμπεριλαμβανομένων:

  • Έπιπλα
  • Ρούχα
  • Είδη τεχνολογίας
  • Κοσμήματα
  • Βιβλία
  • Μαγειρικά σκεύη
  • Μουσικά όργανα
  • Αθλητικός εξοπλισμός

Κοινή ασφάλιση

Εάν μοιράζεστε ένα σπίτι με άτομα που εμπιστεύεστε πραγματικά, ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα έχοντας ένα κοινό συμβόλαιο ασφάλισης περιεχομένου για ολόκληρο το σπίτι. Ωστόσο, αυτό είναι ένας κίνδυνος, καθώς οποιεσδήποτε αξιώσεις κάνουν οι συγκάτοικοί σας θα εγγραφούν στο αρχείο σας και θα αυξήσουν τα ασφάλιστρά σας μετά τον χρόνο ανανέωσης.

Ασφάλιση μόνο για δωμάτιο

Μια άλλη επιλογή είναι η ασφάλιση περιεχομένου μόνο για δωμάτιο, αλλά έχετε κατά νου ότι ο πάροχος μπορεί να σας ζητήσει να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά στην πόρτα και δεν θα καλύπτεστε για τυχόν αντικείμενα που έχουν μείνει σε κοινόχρηστους χώρους, όπως το σαλόνι ή η κουζίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το άγχος της ασφάλισης πλήττει σκληρά 1 στα 8 νοικοκυριά της Αυστραλίας

10 τρόποι για να κάνετε ένα σπίτι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία

Σπίτι Μου: 85% κάλυψη του Προγράμματος και διπλασιασμός προϋπολογισμού

Πώς κυμάνθηκαν οι τιμές σε ασφάλιστρα υγείας και αυτοκινήτου τον Ιούλιο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ημέρες καριέρας στην Θεσσαλονίκη 24/2

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 25η «Ημέρα Καριέρας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει, μέχρι σήμερα, διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ξεπερνούν τις 120, με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας