Ασφάλιση Υγείας

ΑΣΕΠ: Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών ξεπέρασαν τις 152.000

ΑΣΕΠ: Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών ξεπέρασαν τις 152.000

ΑΣΕΠ: Έντονο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι εκπαιδευτικοί για τις προκηρύξεις και τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δρομολογώντας προσλήψεις.

Στις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών υποβλήθηκαν πάνω από 152.00 αιτήσεις, και στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία βαθμολόγησης των συνολικά 153.765 απαντητικών φύλλων (στα δύο μαθήματα) που απεστάλησαν από τα 527 εξεταστικά κέντρα στα οποία προσήλθαν οι 76.799 υποψήφιοι το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η Ανεξάρτητη Αρχή θα είναι σε θέση να δημοσιεύσει αμέσως μετά το Πάσχα τους πίνακες επιτυχόντων.

Παράλληλα, το ΑΣΕΠ έχει αναλάβει να εκδώσει τους πίνακες αποτελεσμάτων για τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, μέσω της οποίας θα προσληφθούν φέτος στα σχολεία μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. Χθες Παρασκευή έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις δύο αυτές προκηρύξεις, με τη συμμετοχή των υποψηφίων να ξεπερνά τις 152.000 αιτήσεις. Πιο αναλυτικά, για την 1ΓΕ/2023 υποβλήθηκαν πάνω από 36.000 αιτήσεις, ενώ για την 2ΓΕ/2023 έκαναν αίτηση σχεδόν 116.000 υποψήφιοι.

Μάλιστα, το ΑΣΕΠ έδωσε και τετράωρη παράταση έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω της προγραμματισμένης αναβάθμισης στο gov.gr που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να μην μπορούσαν να πληρώσουν το ηλεκτρονικό παράβολο που χρειαζόταν για την υποβολή της αίτησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Θ. Παπαϊωάννου, η διαδικασία της επεξεργασίας των αιτήσεων δεν θα επηρεαστεί από τις επικείμενες εκλογές, κυρίως λόγω της πίεσης του χρόνου και προκειμένου να προλάβει η Ανεξάρτητη Αρχή να εκδώσει μέσα στο καλοκαίρι, το αργότερο έως τα τέλη Ιουλίου, τους πίνακες από τους οποίους θα γίνουν οι νέοι διορισμοί καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αύριο διεξάγονται οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: 1.497 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου

ΑΣΕΠ: 173 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άνοιξε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ "Αίτηση Απονομής Εφάπαξ"

ΕΦΚΑ: Η 1η του Οκτώβρη ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΕΦΚΑ, όπου θα υποβάλλονται εφεξής οι αιτήσεις απονομής εφάπαξ από μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους.

Σήμερα η τελευταία ημέρα των αιτήσεων για το πρόγραμμα "Σπίτι μου"

Σπίτι μου: Το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» υλοποιείται με την σύμπραξη της ΔΥΠΑ, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) και 10 συνεργαζόμενων τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, τηρώντας από την έναρξη των αιτήσεων απόλυτη σειρά προτεραιότητας.