Ασφάλιση Υγείας

Αναστολές Απριλίου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 534 ευρώ

Αναστολές Απριλίου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 534 ευρώ

Αναστολές Απριλίου: Από σήμερα ξεκινάνε οι υποβολές αιτήσεων για τις αναστολές των 534 ευρώ, για τα άτομα που θα μπουν ως ειδικοί σκοποί.

Σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου του 2021, ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, για να γίνουν οι δηλώσεις από τις κλειστές με κρατική εντολή αλλά και της πληττόμενες επιχειρήσεις , οι δηλώσεις που θέτουν το προσωπικό τους σε αναστολή.

Οι λογιστές πρέπει να ξέρουν ότι ο χρόνος που έχουν να δηλώσουν τις επιχειρήσεις είναι ελάχιστος και γι αυτόν τον λόγο πρέπει να βιαστούν, ώστε να μην μείνει καμία επιχείρηση από έξω , από όσα δικαιείται.

Αναστολές σύμβασεις

  • Οι επιχειρήσεις καλούνται από σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 και μέχρι την Παρασκευή 09/04/21, να καταθέσουν τις δηλώσεις που αποδεικνύουν ποια άτομα βγαίνουν σε αναστολή, αλλά και να δηλώσουν αν οι αναστολές αφορούν μέρος η το σύνολο του προσωπικού τους.
  • Από τις 10/04/21 και μετά θα μπορούν πάλι οι επιχειρήσεις να καταθέτουν τις δηλώσεις αναστολής των εργαζομένων αλλά δεν έχουν δικαίωμα τροποποίησης της.

Η παραπάνω προσάρτηση έχει την βάση της σε ένα ειδικό ΦΕΚ, το οποίο απαγορεύει την ανάκληση αναστολών μετά το πέρας της χρονικής διάρκειας που έχει δοθεί από την κυβέρνηση.

Επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή

  • Όλες οι επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή, βγάζουν σε αναστολή και όλο το προσωπικό τους. Δεν έχουν δικαίωμα επιλογής. Σε περίπτωση που θέλουν να διορθώσουν μόνο μέσω ανάκλησης η των ορθών επαναλήψεων.

Επιχειρήσεις που αναστέλλουν λειτουργεία λόγο υψηλού κινδύνου περιοχής

  • Όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου και έχει ανεστάλει η λειτουργία τους, επίσης υποχρεώνονται να θέσουν σε αναστολές συμβάσεως εργασίας το 100% του προσωπικού τους, πλην εκείνων που χρησιμοποιούνται στις διάφορες δραστηριότητες.

Πληττόμενες επιχειρήσεις

  • Όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που επαναλλειτουργούν, αλλά θεωρούνται πληττόμενες βάση ΚΑΔ, όπως ορίζεται από το υπουργείο οικονομικών , μπορούν να θέσουν σε αναστολές όλο η μέρος του προσωπικού τους για όσο θεωρούνται από το υπουργείο οικονομικών ότι ανήκουν σε αυτή την λίστα.

Ακολουθεί βίντεο για τις αναστολές Απριλίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι έρευνες δίνουν λύσεις

Σε καραντίνα για ένα μήνα η Γαλλία και άλλες περιοχές

Αγορές με ραντεβού και SMS από Δευτέρα -Τι ισχύει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Τότε γίνονται οι καταβολές

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Ο οργανισμός προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης εξέδωσε ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα που δίνει για τον μήνα Απρίλιο και ποια επιδόματα θα καταβάλλει.

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Τι πληρώνει από 19-23 Απριλίου

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Καταβολές που αγγίζουν το ύψος των 590 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΟΑΕΔ  και τον E- efka.

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.

ΟΠΕΚΑ: Έκτακτη καταβολή επιδομάτων (Δείτε γιατί)

ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε ο οργανισμός ΟΠΕΚΑ, θα καταβάλει τα επιδόματα στους δικαιούχος για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και τον λόγο που αυτά θα καταβληθούν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και όχι την ημερομηνία που καταβάλλονται πάντα.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκίνησε η εξαργύρωση, έρχεται ο β' κύκλος

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρισκεται ήδη η εξαργύρωση των voucher των 200 ευρώ του α' κύκλου, με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών να έχουν ξεκινήσει τις προσφορές. Ενόψει ο β’ κύκλος με νέες κατηγορίες δικαιούχων. Ακουλουθούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται

Δώρο πάσχα : Tο Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα πληρωθεί με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης. Δείτε πως υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί.