Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

1 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχεται ότι λέει ψέματα στις ασφαλιστικές αιτήσεις

1 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχεται ότι λέει ψέματα στις ασφαλιστικές αιτήσεις

 Η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος που πάνω από το 21% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να λένε ψέματα στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

1 στους 5 Αμερικανούς που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα σε κάποιο βαθμό σχετικά με τις αιτήσεις ασφάλισής του, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το NerdWallet. Οι εφαρμογές ασφάλισης σπιτιού, αυτοκινήτου και υγείας έχουν επηρεαστεί από αυτήν την τάση και φαίνεται να αυξάνεται με βάση τα αποτελέσματα της Έκθεσης Ασφαλιστικής Ατιμίας 2024 του NerdWallet.

«Οι πελάτες νιώθουν πραγματικά την πίεση, οι αυξανόμενες τιμές και τα υψηλά επιτόκια ήταν πολύ δύσκολα για τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να αντέξουν οικονομικά τα ασφαλιστικά προγράμματα», δήλωσε η Melissa Lambarena του NerdWallet. Η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος που πάνω από το 21% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να λένε ψέματα στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πάνω από το 45% των Αμερικανών που λένε ψέματα στις αιτήσεις τους το κάνουν για να εξοικονομήσουν χρήματα όταν επιλέγουν τα ασφαλιστικά τους προγράμματα. Τα ποσοστά ασφάλισης έχουν αυξηθεί σε ολόκληρο τον κλάδο, με τους ιδιοκτήτες κατοικιών να βλέπουν μέση αύξηση 11,3% το 2023 στα ποσοστά ασφάλισης κατοικίας. Τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με μέση αύξηση 21%, σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

«Το κόστος υγειονομικής περίθαλψης έχει αυξηθεί, αλλά τα μεγαλύτερα άλματα σημειώνονται στις επισκευές κατοικιών και αυτοκινήτων», δήλωσε ο Lambarena. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αυξήσει δραματικά τα επιτόκια, εν μέρει επειδή το κόστος αντικατάστασης για αυτοκίνητα και σπίτια έχει γίνει τόσο ακριβό».

Αν και το αυξανόμενο κόστος ήταν σημαντικά ζητήματα για τους Αμερικανούς, ο Lambarena είπε ότι αρκετές τάσεις μπορεί να ώθησαν τους νεότερους Αμερικανούς να λένε ψέματα πιο συχνά από τις παλαιότερες γενιές. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι οι νεότερες γενιές έχουν μεγαλύτερα ποσά χρέους πιστωτικών καρτών από τις προηγούμενες γενιές. Επιπλέον, με χαμηλότερη μέση πιστωτική βαθμολογία, οι νεότεροι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά από τους παλαιότερους ομολόγους τους.

Η μελέτη του NerdWallet έδειξε αρκετούς πρόσθετους παράγοντες που έχουν επηρεάσει τις αποφάσεις των ανθρώπων. Για παράδειγμα, πολλοί αιτούντες κάλυψη υγείας πιστεύουν ότι δεν θα λάβουν την κατάλληλη κάλυψη ή ενδέχεται να επιβαρυνθούν με υψηλότερα ποσοστά εάν πουν την αλήθεια για τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους, όπως το κάπνισμα.

Ο φόβος της απώλειας της κάλυψης παρακινεί τους ανθρώπους να λένε ψέματα στις αιτήσεις ασφάλισης υγείας. Ορισμένοι αιτούντες πιστεύουν ότι το ψέμα θα μπορούσε να τους βοηθήσει να διατηρήσουν την κάλυψή τους παρά τους κινδύνους που συνδέονται με την εξαπάτησή τους. Ομοίως, η TrueWallet ανακάλυψε ότι από εκείνους που υποβάλλουν ψέματα στις αιτήσεις ασφάλισης αυτοκινήτου, πολλοί αναφέρουν χαμηλότερα τα ετήσια χιλιόμετρα τους με την ελπίδα να έχουν χαμηλότερες τιμές ή καλύτερη κάλυψη.

Περίπου το 40% των Αμερικανών οποιασδήποτε ηλικίας που έχουν πει ψέματα στις αιτήσεις τους πιστεύουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν λαμβάνουν υπόψη τις μοναδικές τους συνθήκες κατά τον υπολογισμό των επιτοκίων τους. Η δυσαρέσκεια με μια τέτοια γενική προσέγγιση στα ασφαλιστικά προγράμματα έχει οδηγήσει πολλούς αιτούντες να λένε ψέματα επειδή πιστεύουν ότι οι πάροχοι δεν θα ανταποκρίνονταν κατάλληλα στην κατάστασή τους.

Από το 19% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν που εγκρίνουν τη σκόπιμη εξαπάτηση στις αιτήσεις ασφάλισης αυτοκινήτου, πολλοί ανέφεραν χαμηλότερα ποσοστά και αυξανόμενη οικονομική πίεση για να δικαιολογήσουν τη λήψη των αποφάσεών τους.

Ο Λαμπαρένα προειδοποίησε όσους λένε ψέματα επίτηδες στις αιτήσεις τους. «Αυτό που κάνουν είναι ασφαλιστική απάτη ανεξάρτητα από τους λόγους τους». Είπε ότι η απώλεια της κάλυψης από μόνη της θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τους Αμερικανούς που σκέφτονται να παραποιήσουν τις πληροφορίες τους, αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν επίσης να ισχύουν ποινικές διώξεις ανάλογα με την περίπτωση.

Για να μειώσει το κόστος, η Lambarena πρότεινε τη ομαδοποίηση της ασφάλισης σπιτιού και αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα εργαζόταν για την αύξηση των πιστωτικών αποτελεσμάτων. Όσο για το περίπου 11% των Αμερικανών που επέλεξαν να παραιτηθούν εντελώς από την ασφάλιση, λέει ότι η επιλογή τους θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις. «Σκεφτείτε την ασφάλιση με την έννοια ότι είναι προστασία από το απροσδόκητο. Οι βλάβες αυτοκινήτων, οι ληστείες και άλλα απροσδόκητα γεγονότα μπορεί να είναι καταστροφικά χωρίς ασφάλιση για τον μετριασμό των συνεπειών τους».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πελάτες αναζητούν ταχύτερη διεκπεραίωση των αξιώσεων

EΦΚΑ: Με ραντεβού θα χορηγείται η ασφαλιστική ικανότητα

Βλάπτει το NHS η μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα;

Οι ασθενείς με καρκίνο αντιμετωπίζουν συχνά ιατρικό χρέος και με ασφάλιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα
Close Icon