ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αρθρίτιδα: Πώς η αρθρίτιδα επηρεάζει την υγεία των φροντιστών

Αρθρίτιδα: Πώς η αρθρίτιδα επηρεάζει την υγεία των φροντιστών

Αρθρίτιδα: Ο επιπολασμός της αρθρίτιδας ήταν υψηλότερος μεταξύ των φροντιστών από τους μη φροντιστές (35,1 έναντι 24,5 τοις εκατό).

ADMAN

Ο επιπολασμός της αρθρίτιδας είναι υψηλότερος μεταξύ των φροντιστών από τους μη φροντιστές, και οι φροντιστές με αρθρίτιδα είναι πιο πιθανό να αναφέρουν αναπηρίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 4 Νοεμβρίου του Εβδομαδιαίου Αναφοράς Νοσηρότητας και Θνησιμότητας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Αρθρίτιδα

Η Eva M.J. Jackson, M.P.H., από την Ένωση Αλτσχάιμερ στο Σικάγο, και οι συνεργάτες της εξέτασαν δεδομένα από 17 πολιτείες που χορήγησαν τις ενότητες αρθρίτιδας και φροντίδας ως μέρος του συστήματος επιτήρησης παραγόντων κινδύνου συμπεριφοράς το 2017 ή το 2019 για να αξιολογήσουν την αρθρίτιδα μεταξύ ενός μέλους της οικογένειας ή των φροντιστών φίλος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 20,6 τοις εκατό των ενηλίκων ήταν φροντιστές. Ο επιπολασμός της αρθρίτιδας ήταν υψηλότερος μεταξύ των φροντιστών από τους μη φροντιστές (35,1 έναντι 24,5 τοις εκατό). Οι φροντιστές με αρθρίτιδα παρείχαν παρόμοιους τύπους φροντίδας με εκείνους χωρίς αρθρίτιδα και ήταν πιο πιθανό να παρείχαν φροντίδα για πέντε ή περισσότερα χρόνια και για 40 ώρες/εβδομάδα ή περισσότερο. Το ποσοστό των φροντιστών που ανέφεραν αναπηρία ήταν υψηλότερο για εκείνους με έναντι χωρίς αρθρίτιδα (38,0 έναντι 7,3 τοις εκατό).

«Οι φροντιστές με αρθρίτιδα μπορεί να επωφεληθούν από παρεμβάσεις που θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν να παρέχουν ποιοτική φροντίδα στους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους», γράφουν οι συγγραφείς. “Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να συστήσουν προγράμματα διαχείρισης σωματικής δραστηριότητας και τρόπου ζωής για την αρθρίτιδα για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους που φροντίζουν να διαχειριστούν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διατηρήσετε τις αρθρώσεις υγιείς καθώς μεγαλώνετε

Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία

Θαλασσινό αλάτι: Πώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Ελπίδες για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι οφέλη παρέχουν τα μούρα στον εγκέφαλο;

Μούρα: Η κατανάλωση περισσότερων μούρων και η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διανοητικής πτώσης καθώς γερνάτε, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ποιοι είναι οι τύποι διαθλαστικής χειρουργικής ματιών;

Όραση: Τα διαθλαστικά σφάλματα είναι προβλήματα όρασης που προκαλούνται κυρίως από έναν κερατοειδή χιτώνα που δεν έχει τέλειο σχήμα ή ένα μάτι που είναι μακρύτερο ή κοντύτερο από το κανονικό. Ο κερατοειδής είναι το διαυγές μέρος στο μπροστινό μέρος του ματιού.

4 Στάσεις για να ικανοποιήστε και οι δύο

Σεξουαλική ζωή: Εδώ είναι μια ποικιλία από σεξουαλικές στάσεις που μπορείτε να σκεφτείτε για να περάσετε περισσότερο και πιο ευχάριστο χρόνο στο κρεβάτι.

Πώς επηρεάζει η υπέρταση την καρδιά;

Αρτηριακή πίεση: Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες σας καθιστώντας τις λιγότερο ελαστικές, γεγονός που μειώνει τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στην καρδιά σας και οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις.

Πώς η ψυχική ασθένεια μειώνει τη μακροζωία μας;

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένες ψυχικές ασθένειες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και τους κύκλους ύπνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γενική υγεία.

Πώς η νηστεία αλλάζει τις γυναικείες ορμόνες αναπαραγωγής;

Διατροφή: Υπήρξε έρευνα σχετικά με το πώς η κατανάλωση φαγητού μόνο για λίγες ώρες της ημέρας και στη συνέχεια μόνο η κατανάλωση νερού μπορεί να επηρεάσει τις γυναικείες αναπαραγωγικές ορμόνες.