Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Απώλεια Βάρους: Μελέτη διαπιστώνει ότι το νέο πρόγραμμα τηλεευεξίας έχει οικονομικό νόημα

Απώλεια Βάρους: Μελέτη διαπιστώνει ότι το νέο πρόγραμμα τηλεευεξίας έχει οικονομικό νόημα

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η προσέγγιση «ολικής υγείας» του Προγράμματος Koa Family θα προσαρμοστεί για να ωφελήσει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια μέσω της απώλειας βάρους και της υποστήριξης για υγιεινή διατροφή, ενεργό ζωή και διαχείριση του στρες», δήλωσε ο Martin Cadeiras

Απώλεια Βάρους: Τα διαδικτυακά προγράμματα απώλειας βάρους που βασίζονται στην κοινότητα και επικεντρώνονται στις σωματικές και πνευματικές ανάγκες είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για τη βελτίωση της ευεξίας μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών, σύμφωνα με μια νέα οικονομική ανάλυση. Το πρόγραμμα Koa Family, με επικεφαλής μια ομάδα από το UC Davis Center για Πολιτική και Έρευνα Υγείας (UC Davis Center for Healthcare Policy and Research) (CHPR), ακολούθησε μια προσέγγιση «ολικής υγείας» για την προώθηση της απώλειας βάρους σε γυναίκες με χαμηλό εισόδημα.

Η «Ολόκληρη υγεία» λαμβάνει υπόψη την πλήρη εμπειρία ζωής ενός ατόμου – το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα – στην ανάπτυξη ενός προγράμματος για τη βελτίωση της ευημερίας μέσω της υγιεινής διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας, της μείωσης του στρες και της διαχείρισης βάρους. Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από την τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή δημοσιεύθηκαν στο Περιοδικό Αγωγής Υγείας (Health Education Journal) το 2023. Τώρα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο AJPM Focus διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα «ολικής υγείας» έχει επίσης οικονομικό νόημα. «Τα αρχικά ευρήματα από την Οικογενειακή Μελέτη Koa ήταν πολύ συναρπαστικά», δήλωσε ο Jeffrey Hoch, οικονομολόγος υγείας και πρώτος συγγραφέας της μελέτης. “Αλλά θέλαμε να μάθουμε: Είναι ένα πρόγραμμα ευεξίας “ολικής υγείας” οικονομικά αποδοτικό; Η ανάλυσή μας υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα Koa Family είναι μια αρκετά καλή συμφωνία.” Ο Hoch υπηρετεί επίσης ως αναπληρωτής διευθυντής του CHPR και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής και Διαχείρισης Υγείας στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας στο UC Davis Health

Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας Το έγγραφο AJPM Focus χρησιμοποιεί ανάλυση κόστους-αποτελεσματικότητας, μια τεχνική που σταθμίζει το σχετικό κόστος και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων, για να αξιολογήσει την αξία του προγράμματος. “Οι συμμετέχοντες στην Οικογενειακή Μελέτη Koa έχασαν κατά μέσο όρο σχεδόν οκτώ κιλά κατά τη διάρκεια της δοκιμής 25 εβδομάδων με μέσο κόστος περίπου 560 $ ανά συμμετέχοντα. Η ανάλυση έδειξε ότι το πρόγραμμα είναι οικονομικά αποδοτικό και συμβαδίζει με άλλες παρεμβάσεις απώλειας βάρους”, δήλωσε ο Desiree. Backman, συν-συγγραφέας της εργασίας και επικεφαλής της Ομάδας Πρόληψης Πολιτικής και Πρακτικής (3PG) στο CHPR. «Ελπίζουμε ότι η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας του Προγράμματος Οικογένειας Koa θα ενθαρρύνει τους εργοδότες, τα σχέδια υγείας και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να προσφέρουν το πρόγραμμα σε ενδιαφερόμενα άτομα», δήλωσε ο Neal Kohatsu, συν-συγγραφέας της εργασίας και στρατηγός υγείας της 3PG.

Το μέλλον της «ολικής υγείας» Η επιτυχία της προσέγγισης «ολικής υγείας» του Προγράμματος Koa Family οδήγησε στην έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος 15 εβδομάδων στην κλινική Folsom του UC Davis Health το 2023. Το πιλοτικό πρόγραμμα έδειξε θετικά αποτελέσματα. Σε συνεργασία με το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής του Τμήματος Εσωτερικής Ιατρικής, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την προσαρμογή και την παράδοση του προγράμματος Koa Family σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια το 2024. Η ομάδα καρδιακής ανεπάρκειας στο UC Davis Health θα βοηθήσει στην έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος για ασθενείς. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η προσέγγιση «ολικής υγείας» του Προγράμματος Koa Family θα προσαρμοστεί για να ωφελήσει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια μέσω της απώλειας βάρους και της υποστήριξης για υγιεινή διατροφή, ενεργό ζωή και διαχείριση του στρες», δήλωσε ο Martin Cadeiras, ιατρικός διευθυντής του ολοκληρωμένου προγράμματος καρδιακής ανεπάρκειας του UC Davis. Η ομάδα 3PG της CHPR θέτει την «ολόκληρη υγεία» στη βάση της δουλειάς της. «Η εστίαση της ομάδας μας προς τα εμπρός θα είναι η οικοδόμηση γύρω από την «ολική υγεία» για την προώθηση της ευεξίας και την εξυπηρέτηση των αναγκών των κοινοτήτων και των οικογενειών της Καλιφόρνια, με έμφαση σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», είπε ο Backman. Η ερευνήτρια του CHPR Julia Fleuret ήταν συν-συγγραφέας της εργασίας AJPM Focus. Ο Backman, ο Kohatsu και ο Fleuret συνέγραψαν την Οικογενειακή Μελέτη Koa με τους ερευνητές του CHPR Crystie Dao, Dominique Ritley, Camlyn McCracken και τον πρώην ερευνητή του CHPR Andrew Padovani.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε ζάχαρη για δύο εβδομάδες;

Θυρεοειδής: Ένας ζωτικός αδένας για τη συνολική υγεία

Κατανόηση της γρήγορης απώλειας βάρους σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

Γιατί είναι δύσκολη η απώλεια βάρους μετά τον τοκετό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η υπερκαλιαιμία και πώς αντιμετωπίζεται

Υπερκαλιαιμά: Οι πιο κοινές αιτίες υπερκαλιαιμίας περιλαμβάνουν νεφρική νόσο, υπερβολική πρόσληψη καλίου και αφυδάτωση. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν ανεπάρκεια των επινεφριδίων, λοιμώξεις ή βλάβη των ιστών.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Close Icon