ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Απώλεια ακοής – βρέφη: Απαιτείται νέα προσέγγιση για νεογέννητα με απώλεια ακοής

Απώλεια ακοής – βρέφη: Απαιτείται νέα προσέγγιση για νεογέννητα με απώλεια ακοής

Απώλεια ακοής – βρέφη: Οι γονείς συχνά αγωνίζονται με τη διαχείριση του ακουστικού βοηθήματος για τα νεογέννητα μωρά τους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και εμπειρογνωμόνων του NIHR Manchester Biomedical Research Center (BRC).

Η μελέτη 81 μωρών, η οποία αξιολογήθηκε σε 3 έως 7 μήνες και πάλι σε 7 έως 21 μήνες, δείχνει ότι η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας ήταν χαμηλή σε σύγκριση με τον αριθμό ωρών που αναμένεται να ξυπνήσει ένα βρέφος.

Η μέση χρήση ακουστικών βαρηκοΐας ως ποσοστό των ωρών αφύπνισης ήταν 73% τους πρώτους μήνες της ζωής και έπεσε στο 44% όταν τα μωρά ήταν λίγο μεγαλύτερα, ανέφερε η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “Ear and Hearing”.

Και αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στη μελλοντική τους ικανότητα να επικοινωνούν, υποστηρίζουν.

Το έργο υποστηρίχθηκε από το NIHR, καθώς και από το Marston Family Foundation, William Demant Foundation.

Ένα μωρό εάν έχει μόνιμη απώλεια ακοής, αποκαλύπτεται από τον έλεγχο κατά τις δύο πρώτες ημέρες της ζωής του.

Ο απλός έλεγχος ακοής για μωρά κυκλοφόρησε στο NHS το 2006 μετά από ερευνητική συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων του Νότινγχαμ και του Μάντσεστερ. Ως αποτέλεσμα, η τυπική ηλικία στην οποία τα βρέφη με απώλεια ακοής τώρα λαμβάνουν ακουστικά βαρηκοΐας έχει μειωθεί από περίπου 12 μήνες σε 2,5 μήνες.

Το NIHR Manchester BRC γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ νέων ανακαλύψεων και εξατομικευμένης φροντίδας μέσω πρωτοποριακής έρευνας. Το τμήμα Υγείας της Ακοής του BRC βελτιώνει τη ζωή των ενηλίκων και των παιδιών αποτρέποντας ενδεχομένως καταστροφική συγγενή κώφωση, διάγνωση αποκτηθέντων ελλειμμάτων ακοής που σχετίζονται με την ηλικία και ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Ανώτερος ερευνητής της ομάδας Kevin Munro, Καθηγητής Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και Μάντσεστερ BRC Hearing Health Lead δήλωσε: «Οι προκλήσεις που σχετίζονται με τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας έχουν τη δυνατότητα να υπονομεύσουν την έγκαιρη ανίχνευση απώλειας ακοής από τον εξαιρετικά επιτυχημένο έλεγχο ακοής. ”

Και τα βρέφη εξακολουθούν να μη χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας όσο χρειάζονται. Η μελέτη έδειξε ότι η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας μειώθηκε στην πραγματικότητα κατά τους πρώτους μήνες της χρήσης.

Η χαμηλή χρήση μπορεί να σχετίζεται με ορισμένους γονείς που βλέπουν περιορισμένο όφελος από τη χρήση βοηθημάτων βαρηκοΐας με την πάροδο του χρόνου ή πιθανώς επειδή τα μεγαλύτερα μωρά τραβούν τα ακουστικά τους.

Η συχνή ακουστική ανατροφοδότηση και τα ακουστικά βαρηκοΐας που δε λειτουργούσαν σωστά επηρέασαν επίσης τη συχνότητα χρήσης τους, όπως και οι περισπασμοί από την οικογενειακή ζωή, τις ανάγκες άλλων παιδιών και τη δυσκολία να μπουν σε μια καθορισμένη ρουτίνα.

Πολλοί φροντιστές είπαν στους ερευνητές ότι ήταν ευκολότερο να αφήσουν τα ακουστικά βαρηκοΐας καθώς το παιδί τους συχνά τα αφαιρούσε, αποτελώντας κίνδυνο πνιγμού.

Ο Δρ Visram είπε: «Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι ένα ευρύ φάσμα καθημερινής χρήσης ακουστικών βαρηκοΐας, ήταν γενικά χαμηλό σε σύγκριση με τον αριθμό των ωρών που αναμένεται να ξυπνήσουν τα βρέφη. Όταν ένα βρέφος διαγνωστεί με απώλεια ακοής, οι φροντιστές πρέπει να λάβουν και να κατανοήσουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την απώλεια ακοής, τα ακουστικά βαρηκοΐας, τον τρόπο διαχείρισης τους και τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Είναι κατανοητό ότι οι φροντιστές μπορεί να κατακλύζονται από αυτές τις πληροφορίες και την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των ακουστικών βαρηκοΐας, και αυτό πιθανά έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αποτελεσματική και συνεπή χρήση του βοηθήματος ακοής».

Η αναπτυξιακή ψυχολόγος Δρ Ciara Kelly, η οποία προσχώρησε πρόσφατα στην ομάδα του πανεπιστημίου είπε: «Η έγκαιρη παρέμβαση, με ακουστικά βαρηκοΐας ή κοχλιακά εμφυτεύματα, συνδέεται με καλύτερα αποτελέσματα για το λόγο και τη γλώσσα και καλύτερα μακροπρόθεσμα εκπαιδευτικά αποτελέσματα, όπως η κατανόηση της ανάγνωσης. Τα νεογέννητα αναπτύσσουν γρήγορα ακουστικά μονοπάτια και κατανόηση της γλώσσας, οπότε οποιαδήποτε μείωση της χρήσης ακουστικών βαρηκοΐας – ακόμη και αν είναι μόνο μερική – μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του ακουστικού μέρους του εγκεφάλου, θέτοντας σε κίνδυνο την ανάπτυξη του λόγου και της γλώσσας. Σκοπεύουμε τώρα να εργαστούμε σε μια παρέμβαση αναπτύσσοντας πρώτα μια καλύτερη κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας, για να εξερευνήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να υποστηρίξουμε τις οικογένειες για να αυξήσουμε τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο βοηθάει η οπτική προσοχή στην ακοή σύμφωνα με έρευνα

Νέο μέλος στην οικογένεια. Πώς θα αποφύγετε τη ζήλια μεταξύ των παιδιών

Ασφαλείς τρόποι καθαρισμού των αυτιών μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέξας: Άρση μέτρου αναγκαίας χρήσης μάσκας - Κανονική επαναλειτουργία αγορών

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το Τέξας θα άρει το μέτρο για αναγκαία χρήση μάσκας και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου με πλήρη χωρητικότητα την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Greg Abbott. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Τέξας 100%", δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη (02/03). Ωστόσο, το κύμα των επαναλειτουργιών έχει θέσει τις πολιτειακές δοικήσεις σε αντίθεση με τη διοίκηση του Μπάιντεν και τα ανώτερα στελέχη δημόσιας υγείας, που αντέδρασαν με απογοήτευση στη χαλάρωση των μέτρων σε μια επισφαλή στιγμή στην πανδημία.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο η πανδημία στην Βραζιλία

Η πανδημία COVID-19 έχει κοστίσει ήδη πολλές ανθρώπινες ζωές στη Βραζιλία, με αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η χώρα μαστίζεται από μία νέα έξαρση του ιού, με μαζικούς θανάτους και το σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πώς κατασκευάζεται το κρέας στο εργαστήριο

Οι  ερευνητές χρησιμοποιούν τεχνικές που αναπτύχθηκαν για την αναγεννητική ιατρική, επιτυγχάνοντας την καλλιέργεια κομματιών κρέατος μεγέθους χιλιοστών, όπου η διάταξη των μυοσωλήνων είναι τέτοια που βοηθά στην προσομοίωση της αίσθησης του κρέατος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.