ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Aναδόμηση δέρματος: Χρήση καλλυντικών λέιζερ για την αναδόμηση του δέρματος

Aναδόμηση δέρματος: Χρήση καλλυντικών λέιζερ για την αναδόμηση του δέρματος

Aναδόμηση δέρματος: Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες λέιζερ που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή για την αναζωογόνηση του δέρματος

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες λέιζερ που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή για την αναζωογόνηση του δέρματος. Αυτά τα λέιζερ χρησιμοποιούνται για την επίτευξη της επιθυμητής υφής, τόνου και χρωματισμού. Λειτουργούν αναζωογονώντας το δέρμα για να ελαχιστοποιήσουν τις ρυτίδες, τη φωτογήρανση, την υπερμελάγχρωση και τα σημάδια ακμής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι λέιζερ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζωογόνηση του δέρματος.


Τα αφαιρετικά λέιζερ παράγουν πιο δραματικά αποτελέσματα από τα μη αφαιρετικά λέιζερ, αλλά συνδέονται επίσης με περισσότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες και μεγαλύτερους χρόνους αποκατάστασης. Τα κλασματικά λέιζερ προστατεύουν το δέρμα περισσότερο από τα μη κλασματικά λέιζερ, αλλά απαιτούν περισσότερες θεραπείες για να έχουν παρόμοια αποτελέσματα. Ο συνδυασμός διαφορετικών λέιζερ γίνεται πιο δημοφιλής τρόπος για να επιτύχετε τα συγκεκριμένα αισθητικά αποτελέσματα που επιθυμούν οι ασθενείς.

Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τη βελτίωση της αισθητικής του δέρματος με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Καθώς οι σχετικές τεχνολογίες έχουν προχωρήσει, τα λέιζερ έχουν γίνει πιο αποτελεσματικά στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων με λιγότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες και μικρότερους χρόνους αποκατάστασης. Ταυτόχρονα, η πολυπλοκότητα των επιλογών λέιζερ έχει αυξηθεί, καθιστώντας δυσκολότερη την πλοήγηση στις επιλογές—οι οποίες περιλαμβάνουν αφαιρετικά λέιζερ έναντι μη αφαιρετικών λέιζερ, μη κλασματικά λέιζερ έναντι κλασματικών λέιζερ και επιλογές τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων.

Επιδεινώνοντας την πολυπλοκότητα, οι κλινικοί γιατροί έχουν αρχίσει να συνδυάζουν διαφορετικά λέιζερ για να στοχεύσουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν περισσότερο οι ασθενείς. Ενώ οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να σας βοηθήσουν να σας καθοδηγήσουν στις δυνατότητες, η γενική κατανόηση του τι κάνουν οι διάφορες κατηγορίες λέιζερ μπορεί να είναι ανεκτίμητη. Αυτή η γνώση μπορεί να κάνει τη διαδικασία απόφασης για το ποια λέιζερ είναι τα καλύτερα για εσάς πιο εύκολη, αν αποφασίσετε να επιδιώξετε την αναζωογόνηση του δέρματος με λέιζερ.

Αποτελεσματικότητα και παράγοντες κινδύνου
Τα αφαιρετικά λέιζερ είναι πιο επιθετικά από τα μη αφαιρετικά λέιζερ, επομένως παράγουν πιο δραματικά αποτελέσματα, αλλά συνδέονται επίσης με περισσότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες και μεγαλύτερους χρόνους αποκατάστασης . Τα αφαιρετικά λέιζερ λειτουργούν εξατμίζοντας τον ιστό του δέρματος και χρησιμοποιούνται για πιο σημαντικές δερματικές προκλήσεις από ό,τι μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα μη αφαιρετικά λέιζερ. Αν και τα νεότερα μοντέλα αφαιρετικών λέιζερ είναι ασφαλέστερα από τα αρχικά μοντέλα, εξακολουθούν να εγκυμονούν κινδύνους. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν καλλυντικές παρενέργειες όπως ουλές και αποχρωματισμό, καθώς και πιο σοβαρά προβλήματα όπως λοιμώξεις. Η πιο ήπια φύση των μη αφαιρετικών λέιζερ τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά από τα αφαιρετικά λέιζερ. Ωστόσο, διευκολύνουν την ταχύτερη επούλωση . Σε αντίθεση με τα αφαιρετικά λέιζερ, οι μη αφαιρετικοί τύποι διατηρούν ανέπαφη την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα σημειώνονται ως καλοί υποψήφιοι για αυτά τα λέιζερ, επειδή τα μη αφαιρετικά λέιζερ είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αλλαγές στη μελάγχρωση του δέρματος.

Τεχνολογίες ραδιοσυχνοτήτων
Οι τεχνολογίες ραδιοσυχνοτήτων δεν είναι αφαιρετικές και χρησιμοποιούνται για την αναδόμηση του δέρματος θερμαίνοντας βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Διεισδύουν πιο βαθιά από άλλα λέιζερ και λειτουργούν για τη συρρίκνωση του κολλαγόνου και τη σύσφιξη του δέρματος .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 Tips για νεανική, baby soft επιδερμίδα όπως έχουν οι Σκανδιναβές.

Συμβουλές περιποίησης δέρματος και τάσεις ομορφιάς που πρέπει να υιοθετήσετε το 2023

Πώς μπορώ να φωτίσω τις μαύρες κηλίδες στο δέρμα μου φυσικά;

Περίπου 1 στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ έχει αλλεργία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρπούζι για διαβητικούς.......καλό ή κακό;

Καρπούζι ζάχαρο: Χωρίς αμφιβολία, το καρπούζι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.

Όταν το διάσημο είδωλό μας, μας γίνεται εμμονή

Σύνδρομο λατρείας διασημοτήτων: Κάποιοι όμως περνούν τα όρια του φανατισμού και αποκτούν εμμονή να θέλουν να γνωρίσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους αγαπημένους τους σταρ.

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.