Greek English French German Italian
Pin It

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο παιδιά και ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαβήτη τύπου 1 , σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη. Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή ενός ατόμου, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να παρακολουθούν τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ώστε να μην είναι επικίνδυνα υψηλά ή χαμηλά.

Επί του παρόντος, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, τρυπώντας ένα δάχτυλο αρκετές φορές την ημέρα ή φορώντας μια οθόνη γλυκόζης. Ανάλογα με τις μετρήσεις, μπορεί να χρειαστεί να χορηγήσουν ινσουλίνη χρησιμοποιώντας μια ένεση ή μια αντλία ινσουλίνης. Αλλά μια νέα μορφή τεχνολογίας που δοκιμάστηκε πρόσφατα και παρουσιάστηκε στο New England Journal of Medicine θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτές τις συμβατικές μεθόδους.

Αυτόματη ινσουλίνη

Η μελέτη εξέτασε έναν συγκεκριμένο τύπο τεχνητού παγκρέατος ή έλεγχο κλειστού βρόχου. Αυτές οι συσκευές συνεχώς παρακολουθούν και ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Όταν η οθόνη εντοπίσει ότι ένα άτομο χρειάζεται ινσουλίνη, μια αντλία απελευθερώνει την ορμόνη στο σώμα.

Η δοκιμή αφορούσε τη χρήση του συστήματος Control-IQ - ενός νέου τύπου τεχνητού παγκρέατος που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για την αυτόματη προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

"Με τη διευκόλυνση και την ακριβέστερη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να μειώσει την καθημερινή επιβάρυνση αυτής της ασθένειας, ενώ επίσης θα μπορούσε να μειώσει τις επιπλοκές του διαβήτη, συμπεριλαμβανομένων των οφθαλμικών, νευρικών και νεφρικών ασθενειών", λέει ο Δρ Griffin P. Rodgers του Εθνικού Ινστιτούτου Διαβήτη.

Η δοκιμή διάρκειας 6 μηνών αποτελεί μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης ερευνητικής πρωτοβουλίας γνωστής ως Διεθνούς Μελέτης Διαβήτη (iDCL), η οποία περιλαμβάνει τη δοκιμή πολλών τεχνητών συστημάτων παγκρέατος για τον προσδιορισμό ποικίλων παραγόντων όπως η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και το πόσο φιλικό είναι προς το χρήστη. Η δοκιμή συγκέντρωσε 168 άτομα με διαβήτη τύπου 1 και με ελάχιστη ηλικία 14 ετών.

Οι ερευνητές ανέθεσαν πάνω από 100 άτομα για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα Control-IQ, ενώ 56 άτομα σχημάτισαν μια ομάδα ελέγχου που χρησιμοποίησε θεραπεία με αντλία με επαύξηση αισθητήρα (SAP). Αυτή η θεραπεία δεν αλλάζει αυτόματα τις δόσεις ινσουλίνης.

Οι ερευνητές ήθελαν να αναπαράγουν την καθημερινή ζωή, οπότε δεν παρακολούθησαν τα συστήματα εξ αποστάσεως. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες ερχόντουσαν σε επαφή με τους ερευνητές κάθε λίγες εβδομάδες για να ελέγξουν τα δεδομένα από τη συσκευή.

Έλεγχος 24 ωρών

Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν για το χρονικό διάστημα που τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα έφτασαν στο στόχο από 70 έως 180 χιλιοστόγραμμα ανά deciliter (mg / dl).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το σύστημα Control-IQ ήταν στο εύρος στόχων για κατά μέσο όρο 2,6 ώρες την ημέρα περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν. Εκείνοι που χρησιμοποιούν τη θεραπεία SAP δεν είδαν σημαντική αλλαγή καθ 'όλη τη διάρκεια της δοκιμής.

Βίαια, το σύστημα βελτίωσε επίσης τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο για τους ανθρώπους των οποίων τα επίπεδα μειώνονται σημαντικά όταν κοιμούνται. Καμία από τις ομάδες δεν εμφάνισε σοβαρές περιπτώσεις υπογλυκαιμίας ⁠- όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι πολύ χαμηλά. Ένας συμμετέχων που χρησιμοποίησε το τεχνητό σύστημα του παγκρέατος ανέπτυξε διαβητική κετοξέωση, η οποία είναι έλλειψη ινσουλίνης. Ωστόσο, αυτό οφειλόταν σε ένα ζήτημα εξοπλισμού.

Pin It

Cook name small