Οι αξιωματούχοι υγείας αναμένουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αρρώστησαν από ένα ξέσπασμα του Ε coli που συνδέονται με το εστιατόριο Chipotle στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και Όρεγκον, θα αυξηθούν, όσο εκείνοι θα ερευνούν την αιτία της μόλυνσης.
Από την Παρασκευή, τρεις άνθρωποι στην περιοχή του Πόρτλαντ και 19 άτομα στη δυτική Ουάσιγκτον έχουν αρρωστήσει από το E. coli. Δεκαεπτά από αυτούς είχαν φάει σε ένα εστιατόριο Chipotle κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Μια επιδημιολόγος με το Washington State Department of Health, δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένουν οι αριθμοί να αυξηθούν τη Δευτέρα. Οι άνθρωποι που άκουσαν για το ξέσπασμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορεί να έχουν πάει στο γιατρό και νέες περιπτώσεις θα πρέπει να γνωστοποιείται στην υπηρεσία της υγείας.
Η Marisa D’Angeli προειδοποίησε επίσης ότι το ξέσπασμα μπορεί να μην περιοριστεί σε άτομα που έτρωγαν σε Chipotle.
Το “Escherichia coli”, ευρύτερα γνωστό ως “E.coli” είναι το όνομα ενός βακτηρίου που ζει στο πεπτικό σύστημα των ανθρώπων και των ζώων.
Υπάρχουν πολλοί τύποι του E. coli και οι περισσότεροι από αυτούς είναι αβλαβείς. Αλλά κάποιοι τύποι μπορεί να προκαλέσουν διάρροια με αίμα στους ανθρώπους. Ορισμένα, μάλιστα, στελέχη του βακτηρίου E. coli (όπως ένα στέλεχος που ονομάζεται O157: Η7) μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αναιμία ή νεφρική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.
Το βακτήριο E. coli μεταδίδεται με την επαφή με σωματίδια από τα περιττώματα ανθρώπων ή ζώων. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν πίνετε νερό ή καταναλώνετε τροφές που έχουν μολυνθεί.
Το E. coli μπορεί να εισέλθει στο κρέας κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του. Αν το μολυσμένο κρέας δεν έχει ψηθεί τουλάχιστον στους 71°C, τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν και να σας μολύνουν όταν το καταναλώσετε. Αυτός είναι και ο συνηθέστερος τρόπος μόλυνσης των ανθρώπων. Οποιαδήποτε τροφή που έχει έρθει σε επαφή με ωμό κρέας μπορεί να μολυνθεί.
Άλλες τροφές που μπορεί να μολυνθούν με E. coli περιλαμβάνουν:
-Το νωπό γάλα ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν από τους μαστούς μιας αγελάδας στο γάλα της.
-Ωμά φρούτα και λαχανικά, όπως το μαρούλι, οι φύτρες φασολιών και οι μη παστεριωμένοι χυμοί που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα κόπρανα ζώων.
Τα βακτήρια μπορεί επίσης να μεταδοθούν από το ένα άτομο στο άλλο, συνήθως όταν ένα μολυσμένο άτομο δεν πλένει τα χέρια του, μετά από την “επίσκεψη” στην τουαλέτα. Το βακτήριο E. coli μπορεί να εξαπλωθεί από τα χέρια ενός μολυσμένου ατόμου επάνω σε άλλα άτομα ή αντικείμενα.
Τα κύρια συμπτώματα της μόλυνσης από E.coli είναι:
-Διάρροια με αίμα
-Κράμπες στο στομάχι
-Ναυτία και έμετος
Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 3 ή 4 ημέρες μετά από τη στιγμή που το άτομο θα έρθει σε επαφή με το βακτήριο E. coli.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις