Νέα Υγείας

Πώς να μειώσουμε τα σημάδια από ακμή με κοινά υλικά

Οι ανεπιθύμητες εκρήξεις ακμής δεν σταματούν αφού μπούμε στην ενήλικη ζωή δυστυχώς. Για την ακρίβεια, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ενήλικη ακμή βρίσκεται μάλιστα σε έξαρση, οπότε το βέβαιο είναι πως αποτελεί μια κάποια φυσιολογική απόκριση του…
27 Φεβρουαρίου, 2020
Δερματολογία
Pin It

«Η γρίπη κάνει την επέλασή της και φέτος. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό έχει να κάνει με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν, καθώς μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλές στη χώρα», επισημαίνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. «Τις τελευταίες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα υψηλή η νοσηρότητα, συνεχίζει να είναι ανοδική η πορεία της γρίπης και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη νοσηρότητα και κορύφωση τις επόμενες εβδομάδες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «φέτος έχουμε εξάπλωση και των δύο διαφορετικών τύπων γρίπης Α στη χώρα. Έτσι έχουμε εξάπλωση όχι μόνο του Η3Ν2 που φαίνεται να επικρατεί αλλά και του γνωστού Η1Ν1 που φαίνεται να κάνει πιο περίπλοκη την κατάσταση». Παράλληλα τόνισε ότι «δεν είναι αργά για το εμβόλιο γιατί περιμένουμε και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ότι θα μας απασχολήσει (σ.σ. η γρίπη)».

Τα συμπτώματα

Στην ερώτηση για τα συμπτώματα που θα πρέπει να προκαλέσουν ανησυχία ο κ. Τσακρής απάντησε ότι «η γρίπη εκδηλώνεται με πολύ έντονα συμπτώματα, πολύ υψηλό πυρετό, έντονη καταρροή, βήχα» τονίζοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία η έγκαιρη λήψη θεραπείας ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες επιπλοκών».

Κάλεσε, επίσης, όλους όσοι έχουν συμπτώματα «τις ημέρες που συμβαίνει αυτό θα πρέπει να μένουμε σπίτι λαμβάνοντας αγωγή και διατροφή που πρέπει, όχι μόνο για τη δική μας προστασίας αλλά για να μην εξαπλωθεί ο ιός» προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγεται αυτή την περίοδο η παρουσία σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα Όπως εξήγησε τέλος, ο κ. Τσακρής «η γρίπη μεταδίδεται αερογενώς σε απόσταση δύο μέτρων αλλά και από αντικείμενα. Να αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο».

Pin It