Νέα Υγείας

Αντιεμβολιαστικό Κίνημα: Αντιδρά με τη χρήση του όρου "αντιεμβολιαστής"

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα διατύπωσε… αιτήματα Τι ζήτησε από τα ειδησεογραφικά μέσα Οι αντιεμβολιαστές αξίωσαν από τον κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να τους αποκαλούν έτσι. «Εξαιρετικά προσβλητικό» βρίσκουν τον όρο «αντιεμβολιαστής» και θεωρούν…
15 Δεκεμβρίου, 2019
Πρόληψη
Pin It

Οριακή είναι η λειτουργία της νευροχειρουργικής κλινικής του ΚΑΤ, λόγω σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς Αθήνας και Πειραιά. Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τονίζει το κατεπείγον πρόβλημα που προκύπτει στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΚΑΤ όσον αφορά την στελέχωσή της με ιατρικό προσωπικό, το οποίο απειλεί άμεσα την λειτουργία της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της ΕΙΝΑΠ: "Η διοίκηση του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα έχει δείξει απαράδεκτη στάση αγνοώντας όλα τα σχετικά υπομνήματα και αιτήματα των επιστημονικών υπευθύνων της κλινικής. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ώστε:

  • • Να προκηρυχθούν και να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών.
  • • Να ξανακαλυφθεί άμεσα η θέση επικουρικού γιατρού που υπηρετεί ως σήμερα με καθεστώς ΠΔΕ πρώην ΕΣΠΑ σύμφωνα και με τη σχετική δέσμευση του υφυπουργού υγείας κ. Κοντοζαμάνη που προέκυψε μετά τις σχετικές αγωνιστικές παρεμβάσεις της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ.

Να υιοθετηθούν και τα υπόλοιπα σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί εγκαίρως από τους επιστημονικά υπεύθυνους της κλινικής και τα οποία έχει αγνοήσει προκλητικά η διοίκηση του νοσοκομείου".

Pin It