Νέα Υγείας

Συγκεντρώσεις Σπίτια: Όταν η οικειότητα μας χαλαρώνει γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον νέο ιό

Συγκεντρώσεις Σπίτια: Όταν η οικειότητα μας χαλαρώνει γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον νέο ιό

Όταν οι άνθρωποι συναντώνται σε σπίτια, ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος ακόμη και από εκείνον που αντιμετωπίζουμε όταν είμαστε σε παμπ, σημειώνει η Lucy Yardley, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Συγκεντρώσεις Σπίτια: Προειδοποιεί επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις συγγενών και φίλων σε σπίτια, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όταν οι άνθρωποι συναντώνται σε σπίτια, ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος ακόμη και από εκείνον που αντιμετωπίζουμε όταν είμαστε σε παμπ, σημειώνει η Lucy Yardley, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Κι αυτό διότι είναι πιο πιθανό να χαλαρώσουμε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, το καθάρισμα στο σπίτι είναι πιθανόν να είναι λιγότερο σχολαστικό σε σχέση με δημόσιους χώρους, όπως οι παμπ. «Στην πραγματικότητα, όταν οι άνθρωποι μαζεύονται με άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά στο σπίτι τους, πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη κατάσταση διότι οι άμυνές τους πέφτουν», σημειώνει η καθηγήτρια.

«Περνούν πολύ χρόνο μαζί τους και τότε η μόλυνση είναι πιο πιθανό να εξαπλωθεί». Σύμφωνα με την ίδια, «αυτό το μήνυμα για τα σπίτια είναι πολύ σημαντικό τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και θα μπορεί να μαζευτούμε ακόμα περισσότερο.

Εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα ότι πρέπει να κάνουν πράγματα στο σπίτι τους και ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν για να είναι όλοι πιο ασφαλείς αν μαζευτούν όλοι μαζί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λάθη που μπορεί να πυροδοτήσουν την επιδημία μετά τη χαλάρωση

ΕΡΕΥΝΑ: Πόσο ανθυγιεινό είναι να καπνίζει κανείς στο σπίτι;

Έξαρση του κοροναϊού στην Ισπανία – Απαγορεύτηκαν τα υπαίθρια πάρτι

Παράγοντας κινδύνου που παραβλέπεται η φτώχεια για την COVID-19

Φτώχεια και πανδημία: Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα θανάτου που σχετίζεται με την COVID-19 - η ηλικία, οι χρόνιες ασθένειες, η εκτεταμένη έκθεση με ασθενείς και ούτω καθεξής.

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση αφιλτράριστου καφέ σύμφωνα με πολυετή έρευνα

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης LDL (σ.σ. “κακή” χοληστερίνη). Επομένως, προσπαθήστε να φιλτράρετε τον καφέ σας, όπως μέσα από ένα χάρτινο φίλτρο όπως γίνεται με τον γαλλικό καφέ, αφού το χάρτινο φίλτρο μπορεί να βοηθήσει στην παγίδευση αυτών των χημικών ουσιών

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΟΥ: Αυτή η πανδημία δε θα είναι η τελευταία

ΠΟΥ: Η πρώτη ετήσια έκθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ετοιμότητας που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και εξέταζε πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η ανθρωπότητα για να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις, κατέληγε στο συμπέρασμα πως ο πλανήτης ήταν τρομακτικά απροετοίμαστος για δυνητικά καταστροφικές πανδημίες.

Τι είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου;

Άπνοια Ύπνου: Στην αποφρακτική άπνοια ύπνου η ροή του αέρα σταματά επειδή ο χώρος των αεραγωγών στην περιοχή του λαιμού είναι πολύ στενός.

Πώς ο ξηρός αέρας ευνοεί την εξάπλωση της covid-19

Το κάπνισμα βλάπτει επίσης την ταχύτητα αυτής της «βλεννογόνου» κάθαρσης, όπως και η εισπνοή άλλων ερεθιστικών ουσιών. Το μεγάλο υψόμετρο μπορεί επίσης να επηρεάσει αυτήν τη λειτουργία εκκαθάρισης, καθώς ο λεπτότερος αέρας συγκρατεί λιγότερη υγρασία.

Η στάση των Ελλήνων είναι θετική απέναντι στον εμβολιασμό – Το 66,3% λέει ναι στο εμβόλιο

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Σχεδόν όλοι οι Έλληνες, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 92%, δηλώνουν ενημερωμένοι για την πανδημία, με το 49% να δηλώνουν «πολύ» ή «πάρα πολύ» ενημερωμένοι. Η πλειοψηφία ενημερώνονται από το ίντερνετ, το 44% δηλαδή, όπως και το Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό αυτών που ενημερώνονται από την τηλεόραση έχει υποχωρήσει από το 49% τον Απρίλιο στο 37% σήμερα.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Θα διερευνήσει την προέλευση του ιού στη Wuhan της Κίνας

Κορωνοϊός Νέα: Μια ομάδα 10 διεθνών επιστημόνων θα ταξιδέψει στην κινεζική πόλη Γουχάν τον επόμενο μήνα για να διερευνήσει την προέλευση του Covid-19 δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).