Νέα Υγείας

Νεκρός από κορωνοϊό ο γιατρός της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Μητρόπουλος

Νεκρός από κορωνοϊό ο γιατρός της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Μητρόπουλος

Ο γιατρός - καρδιολόγος της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Μητρόπουλος έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό

Σε ηλικία μόλις 52 ετών έφυγε από τη ζωή ο καρδιολόγος της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Μητρόπουλος, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Ο γιατρός παρέμενε διασωληνωμένος τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Σωτηρία, χάνοντας τελικά την μάχη με τον ύπουλο ιο.

Συλληπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής

«Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους  -τόνισε ο κ. Τασούλας- καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αύριο οι οριστικές αποφάσεις για τα σχολεία

Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Βάνα Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε αύξηση των εισαγωγών σε κλίνες Covid και ΜΕΘ

Παράγοντας κινδύνου που παραβλέπεται η φτώχεια για την COVID-19

Φτώχεια και πανδημία: Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα θανάτου που σχετίζεται με την COVID-19 - η ηλικία, οι χρόνιες ασθένειες, η εκτεταμένη έκθεση με ασθενείς και ούτω καθεξής.

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση αφιλτράριστου καφέ σύμφωνα με πολυετή έρευνα

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης LDL (σ.σ. “κακή” χοληστερίνη). Επομένως, προσπαθήστε να φιλτράρετε τον καφέ σας, όπως μέσα από ένα χάρτινο φίλτρο όπως γίνεται με τον γαλλικό καφέ, αφού το χάρτινο φίλτρο μπορεί να βοηθήσει στην παγίδευση αυτών των χημικών ουσιών

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΟΥ: Αυτή η πανδημία δε θα είναι η τελευταία

ΠΟΥ: Η πρώτη ετήσια έκθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ετοιμότητας που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και εξέταζε πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η ανθρωπότητα για να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις, κατέληγε στο συμπέρασμα πως ο πλανήτης ήταν τρομακτικά απροετοίμαστος για δυνητικά καταστροφικές πανδημίες.

Τι είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου;

Άπνοια Ύπνου: Στην αποφρακτική άπνοια ύπνου η ροή του αέρα σταματά επειδή ο χώρος των αεραγωγών στην περιοχή του λαιμού είναι πολύ στενός.

Πώς ο ξηρός αέρας ευνοεί την εξάπλωση της covid-19

Το κάπνισμα βλάπτει επίσης την ταχύτητα αυτής της «βλεννογόνου» κάθαρσης, όπως και η εισπνοή άλλων ερεθιστικών ουσιών. Το μεγάλο υψόμετρο μπορεί επίσης να επηρεάσει αυτήν τη λειτουργία εκκαθάρισης, καθώς ο λεπτότερος αέρας συγκρατεί λιγότερη υγρασία.

Η στάση των Ελλήνων είναι θετική απέναντι στον εμβολιασμό – Το 66,3% λέει ναι στο εμβόλιο

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Σχεδόν όλοι οι Έλληνες, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 92%, δηλώνουν ενημερωμένοι για την πανδημία, με το 49% να δηλώνουν «πολύ» ή «πάρα πολύ» ενημερωμένοι. Η πλειοψηφία ενημερώνονται από το ίντερνετ, το 44% δηλαδή, όπως και το Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό αυτών που ενημερώνονται από την τηλεόραση έχει υποχωρήσει από το 49% τον Απρίλιο στο 37% σήμερα.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Θα διερευνήσει την προέλευση του ιού στη Wuhan της Κίνας

Κορωνοϊός Νέα: Μια ομάδα 10 διεθνών επιστημόνων θα ταξιδέψει στην κινεζική πόλη Γουχάν τον επόμενο μήνα για να διερευνήσει την προέλευση του Covid-19 δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).