Νέα Υγείας

Mε ‘θαλάμους ύπνου’ αντιμετωπίζει η Μ. Βρετανία την κόπωση του προσωπικού στα νοσοκομεία

Mε ‘θαλάμους ύπνου’ αντιμετωπίζει η Μ. Βρετανία την κόπωση του προσωπικού στα νοσοκομεία

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στην επαγγελματική εξουθένωση και στο burnout που αντιμετωπίζουν κάποια από τα δυσκολότερα επαγγέλματα του κόσμου• οι ιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Γι’ αυτό και το ιατρικό σύστημα της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κόπωση του προσωπικού του με όποιον τρόπο μπορεί. Όλο και περισσότερα νοσοκομεία στη χώρα εγκαθιστούν θαλάμους ύπνου για γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε να μπορούν ανενόχλητοι να ξεκουραστούν στα διαλείμματα από τη βάρδιά τους.

Κάποιοι θάλαμοι έχουν ήδη εγκατασταθεί και άλλοι δοκιμάζονται από δεκάδες νοσοκομεία στη χώρα. Το Royal Wolverhampton ήταν το πρώτο που τους δοκίμασε τον Ιούνιο του 2018. «Πολλά μέλη του προσωπικού καταλήγουν να νιώθουν εξουθενωμένοι επειδή έχουν μεγάλες και στρεσογόνες βάρδιες, συχνά με ελάχιστες ευκαιρίες για ένα μικρό διάλειμμα λόγω της έντονης πίεσης», ανέφερε ο καθηγητής και ιατρός Steve Field, διευθυντής του νοσοκομείου.

Το Royal Wolverhampton έχει ξοδέψει £17,000 για να βάλει έναν θάλαμο σε κάθε μονάδα. Ο κ. Field προσθέτει «Γνωρίζουμε ότι οι γιατροί παρέχουν καλύτερη και ασφαλέστερη φροντίδα όταν νιώθουν φρέσκοι και βρίσκονται σε εγρήγορση. Έχουμε διαπιστώσει ότι οι θάλαμοι είναι πολύ δημοφιλείς στο προσωπικό και επίσης πολύ αποτελεσματικοί καθώς τους βοηθά να ξεκουραστούν».

Όλο το ιατρικό προσωπικό έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους θαλαμίσκους – νοσοκόμοι, μαίες, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές – που χρειάζονται ένα διάλειμμα και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 φορές την εβδομάδα. Εντούτοις, οι θάλαμοι χρησιμοποιούνται κυρίως από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 το πρωί και επίσης από το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ο μέσος χρόνος παραμονής είναι τα 17 έως 24 λεπτά, αρκετά για να μπορέσει κάποιος να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, αλλά κάποιοι τον έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι και για 79 λεπτά, όπως δείχνουν οι έρευνες των νοσοκομείων που μέχρι σήμερα έχουν εγκαταστήσει. Κάποια μέλη του ιατρικού προσωπικού περνούν χρόνο στον θάλαμο ύπνου μετά τον σχόλασμά τους και πριν οδηγήσουν για το σπίτι τους. Ωστόσο, κι άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν δοκιμάσει παρόμοιους θαλάμους σε μια προσπάθεια να ξεκουράσουν εργαζόμενους σε άλλα επίσης δύσκολα επαγγέλματα, όπως αυτό των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

κορωνοϊός κρούσματα : Πτώση αναμένεται τον Ιούλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ξένα πανεπιστήμια έδειξε ότι υπάρχουν πάνω από 50 γονίδια για το χρώμα των ματιών όπως έδειξε η ανάλυση σε 195.000 ανθρώπους σε Ασία και Ευρώπη