Νέα Υγείας

Κορωνοϊός Βλάβες: Με ποιο τρόπο ο νέος ιός “χτυπάει” τον εγκέφαλο

Κορωνοϊός Βλάβες: Με ποιο τρόπο ο νέος ιός “χτυπάει” τον εγκέφαλο

Αυτά τα δεδομένα υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο κορωνοϊός μπορεί να χρησιμοποιήσει τον οσφρητικό βλεννογόνο ως θύρα εισόδου στον εγκέφαλο», λέει ο καθηγητής Heppner

Κορωνοϊός Βλάβες: Η γερμανική μελέτη εστιάζει στα νευρολογικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο ιός. Μία γερμανική έρευνα εξηγεί πως ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα, «χτυπώντας» τον εγκέφαλο έχοντας εισέλθει από την μύτη. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience, από την επιστημονική ομάδα του Frank Heppner του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, διατυπώνει πώς ο κορωνοϊός δεν επηρεάζει μόνο το αναπνευστικό σύστημα, αλλά και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Με αυτόν τον τρόπο ο κορωνοϊός προκαλεί την απώλεια της όσφρησης, την απώλεια της γεύσης, τους πονοκεφάλους, την κόπωση και τη ναυτία.

Στη μελέτη δεν γίνεται σαφές πώς εισέρχεται ο ιός και πώς διανέμεται στον εγκέφαλο, όμως η έρευνα εστίασε στον ρινοφάρυγγα, το άνω μέρος του λαιμού που συνδέεται με τη ρινική κοιλότητα, η οποία είναι και η πιθανή πρώτη περιοχή εισόδου της ιογενούς λοίμωξης και αναπαραγωγής του ιού.

Οι επιστήμονες έκαναν 33 νεκροψίες σε ασθενείς που πέθαναν από κορωνοϊό, με μέση ηλικία θανάτου 71,6 έτη.

«Αυτά τα δεδομένα υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο κορωνοϊός μπορεί να χρησιμοποιήσει τον οσφρητικό βλεννογόνο ως θύρα εισόδου στον εγκέφαλο», λέει ο καθηγητής Heppner.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός δράση: πώς ο φονικός ιός επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του κορωνοϊού

Νέο σύμπτωμα που "δείχνει" Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.