Διατροφή

Οικογένεια & τηλεόραση: Πόσο επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών;

Οικογένεια & τηλεόραση: Πόσο επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών;

Μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι η ποιότητα διατροφής των παιδιών και εφήβων, βελτιώνεται όταν τρώνε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Ενώ χρειάζεται προσοχή όταν η οικογένεια τρώει και ταυτόχρονα παρακολουθεί τηλεόραση.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc . Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. 

Σε μια έρευνα που διεξήχθη και περιλάμβανε 16,000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-14 ετών, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά που έτρωγαν μαζί με την οικογένειά τους, είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Παράλληλα λάμβαναν μεγαλύτερες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών ουσιών όπως, φυτικές ίνες, φυλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες C, E, B6 και B12. Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι τα παιδιά αυτά κατανάλωναν λιγότερες ποσότητες κορεσμένων «κακών» λιπαρών, τηγανητών φαγητών και τροφίμων που αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος. Οι έφηβοι που έτρωγαν το φαγητό τους με την οικογένειά τους, δεν κατανάλωναν σε υψηλές ποσότητες τρόφιμα που βλάπτουν, όπως, γαλακτοκομικά πλήρη σε λιπαρά, σνακ και κόκκινα ή επεξεργασμένα κρέατα. Επιπλέον, χρειάζεται προσοχή όταν η οικογένεια τρώει και ταυτόχρονα παρακολουθεί τηλεόραση. Μία πρόσφατη μελέτη διεξήχθει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συσχετισθεί ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης με το αυξημένο σωματικό βάρος. Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν  1,300 γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας και εξετάστηκε ο ρόλος της τηλεόρασης στην ποιότητα της διατροφής. Όταν όλη η οικογένεια έτρωγε μαζί χωρίς να παρακολουθούν τηλεόραση, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ήταν μεγαλύτερη. Όταν έβλεπαν ταυτόχρονα τηλεόραση, η εν λόγω κατανάλωση μειωνόταν ενώ εκείνη του γάλακτος δεν επηρεαζόταν.

Συνεπώς, ο ρόλος της οικογένεια και ο μειωμένος χρόνος τηλεοπτικής παρακολούθησης μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του υπέρβαρου και του παχύσαρκου στα παιδιά .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μωβ λάχανο: Ο σύμμαχος σας για την απώλεια βάρους;

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.