Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Οι φαρμακοποιοί για την υπογραφή της σύμβασης για διάθεση ΦΥΚ

Υπογράφηκε σήμερα με τον ΕΟΠΥΥ η Συλλογική Σύμβαση για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία. ‘’Το περιεχόμενο της Σύμβασης είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της…
18 Φεβρουαρίου, 2020
Ειδήσεις Φαρμακοποιών
Pin It

Της Νικολέτας Ντάμπου

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη, εχθές,ανάμεσα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας με κεντρικό θέμα τη θεσμοθέτηση της αμοιβής των φαρμακοποιών για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr, η συμφωνία στηρίζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατά το οποίο, οι φαρμακοποιοί για ένα έτος θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες στους πολίτες από τα φαρμακεία όπως για την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους για  την σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και ογκολογικά και στην συνέχεια θα επεκταθεί  και για τον  εμβολιασμό  καθώς για την  μέτρηση της πίεσης αλλά και την  διαχείριση των ασθενών με χοληστερίνη αλλά και την αντιμετώπιση απλών τραυμάτων καθώς και τις πρώτες βοήθειες κ.α. Mετά το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου και αφού εντοπιστούν οι αδυναμίες αλλά και οι ανάγκες καθώς και το κέρδος για το κράτος,  θα συζητηθεί η αμοιβή του φαρμακοποιού .

Ο ΠΦΣ έχει στην κατοχή του, μελέτη που δείχνει ότι μέσω της εκπαίδευσης των ασθενών από τους φαρμακοποιούς για τις αναπνευστικές συσκευές αλλά και από την παροχή υπηρεσιών στα φαρμακεία το κράτος γλιτώνει 2 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Pin It