Greek English French German Italian
Pin It

Διάφοροι παράγοντες έχουν επηρεάσει την εξέλιξη των μορφών δοσολογίας φαρμάκων με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης πολυπλοκότητας των ενώσεων που εισέρχονται στον αγωγό ανάπτυξης, ενός γηράσκοντος πληθυσμού, της αυξημένης εστίασης στις εξειδικευμένες θεραπευτικές αγορές και της αυξημένης ευαισθητοποίησης σχετικά με τον κεντρικό χαρακτήρα των ασθενών. Αν και οι από του στόματος στερεές μορφές δοσολογίας παραμένουν η πιο δημοφιλής επιλογή στον κλάδο, λόγω της ευκολίας, της οικονομικής αποδοτικότητας και της ευκολίας χρήσης που προσφέρει αυτή η μορφή δοσολογίας, απαιτούνται καινοτόμες προσεγγίσεις παράδοσης για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για πιο προσαρμοσμένες λύσεις.

«Τα τελευταία 5-10 χρόνια, ο αυξημένος ανταγωνισμός στην αγορά, η πολυπλοκότητα των API και η εστίαση σε προϊόντα που έχουν ως επίκεντρο τον ασθενή οδήγησαν σε αυξανόμενη ζήτηση για προσαρμοσμένες λύσεις παράδοσης φαρμάκων», επιβεβαιώνει ο Andriy Kuzmov, συνεργάτης καινοτομίας στην παράδοση φαρμάκων, επιστήμη και τεχνολογία , Καταλύτης. «Με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, είναι σημαντικό για τις νέες θεραπείες να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές ικανοποιώντας τις μοναδικές ανάγκες του πληθυσμού των ασθενών-στόχων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μείωση του βάρους του χαπιού ενός ασθενούς, τη βελτίωση της γευστικότητας, την εξάλειψη της μεταβλητότητας λόγω των φαινομένων στα φαγητά, τη βελτίωση της κατάποσης ή τη μείωση της συχνότητας χορήγησης. "

Βασικές τάσεις

Μία βασική τάση που επηρεάζει την ανάπτυξη φαρμάκων ήταν η άνοδος των βιολογικών και, συνεπώς, η ανάγκη εύρεσης νέων τρόπων για την αποτελεσματική παροχή τέτοιων πολύπλοκων οντοτήτων, σχολιάζει ο Jeremy Drummond, ανώτερος αντιπρόεδρος, ανάπτυξη επιχειρήσεων, MedPharm. «Οι βιολόγοι δημιουργούν νέες προκλήσεις όσον αφορά τη συσκευασία, την ανάλυση, την παράδοση και τη σταθερότητα», λέει. Βασιζόμενος στις εμπειρίες με τους aptamers, ο Drummond προσθέτει ότι έχει γίνει προσπάθεια για να καταδειχθεί η ικανότητα παροχής βιολογικών τοπικά, παρά τα παραδοσιακά ζητήματα με μεγάλο μοριακό βάρος που ενδέχεται να εμποδίσουν τη διείσδυση του δέρματος .

Ως αποτέλεσμα του ενισχυμένου επιπέδου ενδιαφέροντος για τα βιοφαρμακευτικά προϊόντα, έχει αυξηθεί η προσοχή από τη βιομηχανία στην ανάπτυξη παρεντερικών προϊόντων, σχολιάζει ο Torkel Gren, υπεύθυνος επιστήμης και τεχνολογίας, Recipharm. «Ένας άλλος παράγοντας για την αναπτυξιακή τάση των παρεντερικών είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για προϊόντα νοσοκομειακής φροντίδας», συνεχίζει. «Τέλος, οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν ότι παρόλο που η παρεντερική χορήγηση είναι λιγότερο βολική από τη στοματική χορήγηση, δεν είναι τόσο δύσκολο. Για πολλές πιο σοβαρές ενδείξεις, οι ενέσιμες μορφές δοσολογίας είναι αποδεκτές όταν εξετάζουμε την ισορροπία μεταξύ οφέλους και ταλαιπωρίας. Η ανάπτυξη βολικών και αξιόπιστων αυτόματων εγχυτών συμβάλλει φυσικά σε αυτή τη γνώμη ".

Επιπλέον, ο Steve Rode, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης, κάψουλες και συστατικά υγείας, Lonza, διευκρινίζει ότι η ανάπτυξη των βιολογικών καθώς και των μικρών μορίων που παρέχονται μέσω εναλλακτικών οδών ήταν τάση στον κλάδο. «Η καινοτομία σε μεγαλύτερα μόρια και φάρμακα βιοτεχνολογίας σήμαινε επίσης αυξημένη εστίαση στην ανάπτυξη και παροχή μεγαλύτερων μορίων όπως πρωτεΐνες, πεπτίδια και μονοκλωνικά αντισώματα από το στόμα», λέει. «Έτσι, ο χώρος ωφελείται τόσο από τη συνεχή εστίαση της αγοράς στη συνέχιση της παράδοσης μικρών μορίων API προφορικά, ενώ οι προγραμματιστές αναζητούν να παρέχουν βιολογικές υψηλής αξίας μέσω της ίδιας διαδρομής. Πιο πρόσφατα, έχει εμφανιστεί ζωντανή βιοθεραπευτική ουσία για την οποία συγκεκριμένες μορφές δοσολογίας είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της στοχευμένης παράδοσης. "

Pin It

Cook name small