Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It
 
της Γεωργίας Αθ.Σκιτζή
 
"Είμαστε στα πρόθυρα μεγάλων πραγμάτων. Σε μια νέα εποχή εμβολιασμών. Μόλις γκρεμίσαμε την επιφάνεια του τι μπορεί να επιτευχθεί." Έτσι ο δρ. Ofer Levy , διευθυντής του Προγράμματος εμβολίων ακριβείας στο νοσοκομείο παιδιών της Βοστώνης, έκλεισε μια συζήτηση TED που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο.
 
Σήμερα, ο Levy δήλωσε ότι τα λεγόμενά του πλέον αποκτούν άλλη βαρύτητα, καθώς επιστήμονες σαν αυτόν σε όλο τον κόσμο πιέζουν να βρουν ένα εμβόλιο για τον COVID-19 , τον ιό πανδημίας που έχει αλλάξει τον κόσμο παγκοσμίως.  "Πιστεύουμε ότι επαναφέρουμε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι εμβολιασμοί", δήλωσε ο Levy.
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, καθώς ολοένα και περισσότερα εργαστήρια ανακοινώνουν έννοιες, σχέδια και τύπους εμβολιασμού, το «σύντομα» είναι ένας σχετικός όρος όταν πρόκειται για εμβόλια. Παρά τις θετικές αναφορές από τις αρχικές κλινικές δοκιμές, οι εμπειρογνώμονες λένε ότι το βέλτιστο σενάριο για ένα νέο εμβόλιο  που παραδίδεται στην αγορά είναι πιθανώς 18 μήνες έως 2 έτη. Αυτό μπορεί να ακούγεται μακριά, δεδομένης της σοβαρότητας της πανδημίας COVID-19, αλλά είναι ταχύτερο από τα 5 έως 10 χρόνια που απαιτούνται  για πολλά εμβόλια.
 
Ο Levy δήλωσε ότι οι ερευνητές σε ολόκληρο τον κόσμο επικεντρώνονται σε νέες μεθόδους, όπως οι δοκιμές in vitro και η ανάπτυξη που κάνει το εργαστήριό του για να επιταχύνει την ερευνητική διαδικασία. "Αυτή η κρίση προκαλεί πολλή δημιουργικότητα", δήλωσε ο Levy. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των εργαστηρίων. Όλοι θέλουν το ίδιο αποτέλεσμα.
 
Ανάπτυξη εμβολίου
 
Τα εμβόλια βασικά λειτουργούν με την έγχυση ενός νεκρού ιού ή μιας άλλης ασφαλούς έκδοσης μιας ασθένειας σε ένα άτομο, έτσι ώστε το σώμα τους να επιτεθεί σε αυτόν τον "πλαστό ιό" και έπειτα να έχει τα αντισώματα διαθέσιμα εάν εισβάλει ένας ζωντανός ιός.
Το πρώτο εμβόλιο Trusted Source δημιουργήθηκε στην Αγγλία γύρω στο 1800 ως θεραπεία για την ευλογιά. Έκτοτε, οι επιστήμονες έχουν τροποποιήσει  τη διαδικασία, αναζητώντας εξορθολογισμό που δεν διακινδυνεύει την ασφάλεια.
 
Χάρη στις ανακαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο), του MERS (αναπνευστικό σύνδρομο στη Μέση Ανατολή) και των εμβολιασμών κατά της γρίπης των χοίρων, οι ερευνητές ελπίζουν να εξομαλύνουν την ανακάλυψη, ανάπτυξη και διανομή ενός εμβολίου COVID-19.
Η διαδικασία, δήλωσε ο Δρ. William Schaffner , ειδικός της μολυσματικής νόσου στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Τενεσί, μπορεί να επιταχυνθεί αλλά απαιτείται χρόνος. 
Στην περίπτωση του COVID-19, ο Schaffner πιστεύει ότι οι νέες μέθοδοι, καθώς και ορισμένες προηγούμενες εργασίες, θα μπορούσαν να μειώσουν "μέχρι 5 χρόνια από τη διαδικασία". Αλλά προειδοποιεί, θα χρειαστεί ακόμα χρόνος. "Δεν μπορούμε να κάνουμε συντομεύσεις, αλλά μπορούμε να τρέξουμε γρηγορότερα", δήλωσε .
 
Σε μια κλασική περίπτωση, είπε ο Schaffner, οι ερευνητές εργάζονται πρώτα για να αναπτύξουν έναν εμβολιασμό στο εργαστήριο. "Δημιουργείτε το προϊόν που νομίζετε ότι θα τονώσει πραγματικά το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα για να διεγείρει τα αντισώματα που διακόπτουν τη νόσο", είπε. Στο παρελθόν, αυτό ήταν δύσκολο, αφορούσε ζωικά μοντέλα και μερικές φορές χρόνια εργασίας. Αυτή τη στιγμή, είπε, τα εργαστήρια επωφελούνται τουλάχιστον από δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι ένας πλούτος προηγούμενης έρευνας για τους κοροναϊούς και τους εμβολιασμούς.
Το  δεύτερο είναι η δημοσίευση του γονιδιώματος COVID-19 από κινέζους επιστήμονες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα."Μέσα σε λίγες ώρες (από την απελευθέρωση) τα [Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας] ήταν σε λειτουργία", δήλωσε ο Schaffner.
Pin It

Cook name