Συμπληρώματα διατροφής

Συμπληρώματα βοτάνων και οι παρενέργειές τους - Δείτε πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Ο διαιτολόγος και διατροφολόγος Δρ Τέιλορ Άρνολντ είπε στο Fox News Digital ότι υπάρχουν «πολύ περιορισμένα δεδομένα ασφάλειας σχετικά με τα φυτικά συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται στην εγκυμοσύνη και στα παιδιά». Συμβουλεύει ότι όσοι ανήκουν σε αυτές τις ομάδες θα πρέπει «να είναι προσεκτικοί ή να τα αποφεύγουν εντελώς».

Πώς ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί τον πολύτιμο σύμμαχο του οργανισμού απέναντι στις εποχικές λοιμώξεις. Η προστασία από τους επιβλαβείς παράγοντες αποτελεί άλλωστε τον βασικό ρόλο του.

Η βιταμίνη D είναι το μυστικό για καλή υγεία το χειμώνα

Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D τυπικά δεν αποτελεί βιταμίνη. Το σώμα μας δεν μπορεί να την παράξει από μόνο του, παρά μόνο μέσα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, όπως είναι το λίπος των ψαριών, ο κρόκος του αυγού και τα ειδικά εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ας μην αγνοούμε τα οφέλη του φυσικού συμπληρώματος της σπιρουλίνας

Η σπιρουλίνα είναι ένα είδος βακτηρίου που ονομάζεται κυανοβακτήριο. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινογαλάζιου χρώματος και θεωρείται υπερτροφή. Αυτό το είδος φυκιού είναι εφοδιασμένο με πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά στοιχεία και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα εδώ και χρόνια. Τα οφέλη που μας προσφέρει η σπιρουλίνα Η σπιρουλίνα στην αρχή είχε προσδιοριστεί […]

Τα οφέλη που μας προσφέρει η σπιρουλίνα

Η σπιρουλίνα είναι ένα είδος βακτηρίου που ονομάζεται κυανοβακτήριο. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πρασινογαλάζιου χρώματος και θεωρείται υπερτροφή. Αυτό το είδος φυκιού είναι εφοδιασμένο με πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά στοιχεία και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα εδώ και χρόνια. Τα οφέλη που μας προσφέρει η σπιρουλίνα Η σπιρουλίνα στην αρχή είχε προσδιοριστεί […]

Τα υπέρ και τα κατά των βιταμινών σε μορφή τσίχλας

  Τα συμπληρώματα βιταμινών είναι απίστευτα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η λήψη βιταμινών μπορεί να βελτιώσει την υγεία ή να αντισταθμίσει την κακή διατροφή. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των μασώμενων (τσίχλες ή καραμέλες). Οι βιταμίνες σε μορφή τσίχλας έχουν μια ευχάριστη γεύση και είναι εύκολο να ληφθούν. Ωστόσο, οι περισσότερες […]

Με ποιες ασθένειες συνδέεται η βιταμίνη D;

Η βιταμίνη D υπάρχει με φυσικό τρόπο σε μικρές ποσότητες σε μερικές τροφές, όπως τα λιπαρά ψάρια (ρέγκα, σκουμπρί, σαρδέλες και τόνος). Για να γίνει η βιταμίνη D περισσότερο διαθέσιμη, προστίθεται τεχνητά σε γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμούς και δημητριακά. Αλλά η περισσότερη βιταμίνη D (το 80-90% που χρειάζεται το σώμα) παράγεται στον οργανισμό μέσω της απευθείας […]

Πότε η βιταμίνη C είναι πιο αποτελεσματική για τον οργανισμό

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει την βιταμίνη C. Ως εκ τούτου πρέπει να παίρνουμε από τα τρόφιμα και άλλες πηγές. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να παραχθεί και σε συνθήκες εργαστηρίου. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να παίρνετε βιταμίνη C μέσα […]