Greek English French German Italian

Νέα Υγείας

Τέσσερα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι έχεις ερωτευτεί

Το να ερωτευτείς είναι ένα από τα πιο παράξενα αλλά και πιο υπέροχα πράγματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Παρότι ο κάθε άνθρωπος ζει διαφορετικά τον ερωτά , ωστόσο υπάρχουν μερικές κοινές σκέψεις και συναισθήματα που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους…
10 Αυγούστου, 2020
Σεξουαλική Υγεία
Pin It

Γράφει ο Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης Πλαστικός Χειρουργός

Ήλιος, φωτογήρανση, ρυτίδες

Το δέρμα του προσώπου είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι, και είναι πιθανό να εκδηλώσει το φαινόμενο της φωτογήρανσης, που έχει αποδεδειγμένα αποδοθεί στην υπεριώδη ακτινοβολία και εμφανίζεται με συμπτώματα όπως απώλεια της ελαστικότητας και σφριγηλότητας, αφυδάτωση και έντονη ξηρότητα, δυσχρωμίες, απώλεια λάμψης και τόνωση των ρυτίδων του προσώπου. Η προστασία με αντηλιακά και η αποφυγή της έκθεσης συγκεκριμένες ώρες δεν είναι πάντα αρκετά, γιατί σπάνια είναι συνεχή, παρά τις οδηγίες του ιατρού.

Πρόληψη και θεραπεία

Μικρή βαρύτητα

Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Καρυπίδης εφαρμόζει τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους φωτοανανέωσης προσώπου με τη χρήση φυσικών και αυτόλογων παραγόντων που βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος, την ελαστικότητα και σύστασή του, καθώς επίσης προστατεύουν από την περαιτέρω συσσώρευση βλαβών. Ο συνδυασμός της δράσης αυξητικών παραγόντων με τις αντιγηραντικές ιδιότητες επιλεγμένων αντιοξειδωτικών και αυτόλογων ουσιών, πετυχαίνει εξάλειψη των τονισμένων ρυτίδων, αναζωογόνηση του γερασμένου κουρασμένου προσώπου και ανάδειξη του σφιχτού και λαμπερού νεανικού προσώπου.

Μέτρια βαρύτητα

Εντονότερες ρυτίδες, πάχυνση του δέρματος εστιακά (ηλιακή ελάστωση), μεγαλύτερες ζώνες αφυδάτωσης, πανάδες και διαταραχές χρώματος είναι μερικά συμπτώματα από το επόμενο στάδιο. Ο Δρ. Καρυπίδης σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζει τη συνδυαστική δράση των υπερήχων, ραδιοσυχνοτήτων και μικροδερματοαπόξεσης, εντελώς ειδικά για κάθε ασθενή. Παράλληλα, με τη χρήση ειδικών νημάτων σε επιλεγμένες περιπτώσεις, επιτυγχάνεται η δημιουργία πλέγματος (matrix) κάτω από δέρμα που αναπληρώνει την ελαστίνη και το κολλαγόνο και συνεπώς τη νεανικότητα και σύσφιξη του χαλαρού και ρυτιδωμένου δέρματος. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εντελώς καινούργιες θεραπείες με τη χρήση υαλουρονικού οξέος και Botox© (όπως το animation botox©, το filler lift effect κ.α.) που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ο Δρ Καρυπίδης με τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μέγιστη πάντα ασφάλεια.

Μεγάλη βαρύτητα

Σε περιπτώσεις που η χαλάρωση του δέρματος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με συντηρητικές μεθόδους, τον λόγοέχει το χειρουργικό facelift και οι διαφορετικοί τύποι του. Αρχικά έχουν θέση το facelift με ελάχιστες τομές και οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι (MACS lift) ενώ σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις εφαρμόζονται πολυπλοκότερες επεμβάσεις με τη χρήση μικροσκοπίου (μικροχειρουργική) και την έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρειά που εγγυώνται το πιο φυσικό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματά

Κάθε ασθενής έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται και όχι ένα ‘προκατασκευασμένο μενού’ θεραπειών. Πιστοποιημένος συνδυασμός θεραπειών και όχι επικίνδυνες μονοθεραπείες-‘’θαύμα’’ που δυστυχώς διαφημίζονται συχνά. Όλες οι προϋποθέσεις που εγγυώνται ασφάλεια και αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στο facelift και στη χειρουργική προσώπου ο Δρ. Καρυπίδης είναι από τους πλέον έμπειρους στις ατραυματικές και νεότερες μεθόδους έχοντας εξειδίκευση στις ΗΠΑ, πολυάριθμες εργασίες δημοσιευμένες στα πιο αξιόλογα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πολυβραβευμένο κλινικό, ακαδημαϊκό και διδακτικό έργο σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για πληροφορίες καλείτε στο iDerma : τηλ 2109220999   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Δημήτριος Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS-Πλαστικός Χειρουργός

O Δρ Καρυπίδης είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, την λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.

Pin It

Cook name small