Γενικές Ειδήσεις

Υπουργείο παιδείας : Αναιρεί την ρύθμιση για την κατανομή των μαθητών

Υπουργείο παιδείας : Αναιρεί την ρύθμιση για την κατανομή των μαθητών

Υπουργείο παιδείας : Το υπουργείο παιδείας αποφασίζει να αναιρέσει την ρύθμιση σύμφωνα μ την οποία θα χώριζε τους μαθητές ανάλογα με τον βαθμό των μαθησιακών δυσκολιών που θα αντιμετωπίζανε.

Το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να αναιρέσει την ρύθμιση και η κατανομή των παιδιών να εξακολουθήσει να γίνεται με αλφαβητική  σειρά όπως γινότανε και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο πραγματικός λόγος που αναίρεσε την επιλογή του ήταν επειδή ασκήθηκε έντονη κριτική με πολλούς να μην διστάζουν να την αναφέρουν “ως παιδαγωγικό ρατσιμό”.

Πολύς κόσμος χρησιμοποιήσει τα social media, προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκειά του απέναντι σε αυτό το μέτρο , ακούγοντας και διαβάζοντας όλη αυτή την αρνητική στάση των πολιτών, το υπουργείο υγείας υποχρεώθηκε να αναιρέσει την ρύθμιση.

Άρθρο 85 πολυνομοσχεδίου 

  • Το Άρθρο 85 του πολυνομοσχεδίου που βρίσκεται σε “δημόσια διαβούλευση”, ορίζει τα ακόλουθα :

«Τα κριτήρια κατανομής των μαθητών/τριών περιλαμβάνουν ενδεικτικώς

  • (α) την ποσοτική αναλογία μαθητών/τριών
  • (β) τις ειδικότερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών/τριών και
  • (γ) τη διαμόρφωση ομάδων με στόχο τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης και μαθησιακής προόδου των μαθητών/τριών».

Ο σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης ήταν :

  • «Η ορθή κατανομή των μαθητών σε τμήματα με τη δυνατότητα του Συλλόγου Διδασκόντων να καθορίζει γενικά ή ειδικά κριτήρια, βάσει των οποίων στη συνέχεια θα αποφασίζει την κατανομή των μαθητών μιας τάξης σε τμήματα με σκοπό την δημιουργία ισόρροπων, ομοιογενών και ισοδυνάμων τμημάτων».

Ανακοίνωση υπουργείου για την αναίρεση της ρύθμισης

  • «Με αμείωτους ρυθμούς εξακολουθεί να προχωρά η διαβούλευση και οι συζητήσεις με αρμόδιους φορείς επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».
  • Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου, συνεχίζεται ο διάλογος με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Η ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ενώ συνομίλησε και με εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης, σε μία ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν θέλησαν να προσέλθουν στο διάλογο, παρά την πρόσκληση που τους απηύθυνε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις τους αρχικά προ της διαβούλευσης και προ της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
  • Σε συνέχεια της υιοθέτησης ιδεών και της συμπερίληψης προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των φορέων, δρομολογούνται ήδη τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο. Ενδεικτικά, τις θέσεις των στελεχών εκπαίδευσης θα διεκδικούν εκπαιδευτικοί του δημοσίου τομέα και η κατανομή των μαθητών στα τμήματα θα γίνεται αλφαβητικά».

Ακολουθεί βίντεο για την ρύθμιση του υπουργείου παιδείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η πανδημία έφερε και την αύξηση των τραυματισμών από μπαταρίες σε μικρά παιδιά κατά 93%

Ο Δρ Anthony Fauci κατηγορεί την «ιδεολογική ακαμψία» ως αποτρεπτική για τις προσπάθειες εμβολιασμού

"Η κατανάλωση καφέ συσχετίζεται ευνοϊκά με φλεγμονώδεις βιοδείκτες που συνδέονται με τη σοβαρότητα και θνησιμότητα COVID-19"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η απάντηση της Ζ. Δούκα στη σεξιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε με αφορμή κριτική της για εστιατόριο

Ζέτα Δούκα: Σήμερα το πρωί που αναχωρήσαμε με την Μαρία Ναυπλιώτου από το νησί, ήρθαμε αντιμέτωπες με απίστευτο λεκτικό bullying – και σήμερα και ηλεκτρονικά μηνύματα – όταν πήγαμε να πάρουμε καφέ από τον άνθρωπο που εργαζόταν στην καφετέρια (και συγγενή όπως μάθαμε στη συνέχεια του ιδιοκτήτη της ταβέρνας) λέγοντας μας παράλογα πράγματα, αντί να ζητήσουν μια απλή συγγνώμη…

Google Doodle : Αφιέρωμα στο Turkana Boy

Google Doodle : Το σημερινό google της doodle,γιορτάζει την ανακάλυψη ενός σκελετού , ο οποίος αποδόθηκε σε ένα αγόρι .Tον σκελετό βρήκε το 1984 ο Kamoya Kimeu στην όχθη του ποταμού Nariokotome.

Σεισμός Αλάσκα : Δείτε τα 8,2 ρίχτερ να χτυπάνε

Σεισμός Αλάσκα : Την στιγμή που συνέβη ο σεισμός και κατά την διάρκεια του οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν, ενώ οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενο τσουνάμι.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης

Ανδρέας Μικρούτσικος: Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε εισαγωγή με υψηλότατο πυρετό που διαρκεί ημέρες, ενώ οι γιατροί έκαναν λόγο για λοίμωξη του αναπνευστικού.