Γενικές Ειδήσεις

UBS: Εξαγοράζει την Credit Suisse με περισσότερα από 2 δισ. δολάρια

UBS: Εξαγοράζει την Credit Suisse με περισσότερα από 2 δισ. δολάρια

UBS: Η UBS συμφώνησε να αγοράσει τον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό Credit Suisse αφού αύξησε την προσφορά του σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει τον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό Credit Suisse αφού αύξησε την προσφορά του σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την αναταραχή όταν ανοίξουν ξανά οι αγορές. Οι αξιωματούχοι αγωνίζονται για να σώσουν την 167χρονη τράπεζα, μεταξύ των μεγαλύτερων διαχειριστών πλούτου στον κόσμο, μετά από μια βάναυση εβδομάδα που είδε τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση των ΗΠΑ στην ιστορία. Ως μία από τις 30 παγκόσμιες τράπεζες που θεωρούνται συστημικά σημαντικές, οποιαδήποτε συμφωνία για την Credit Suisse θα μπορούσε να κυματίσει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τουλάχιστον δύο μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπη εξετάζουν σενάρια πιθανής εξάπλωσης της μετάδοσης στον τραπεζικό τομέα της περιοχής και προσβλέπουν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρέμβουν με ισχυρότερα μηνύματα υποστήριξης, ανέφεραν στο Reuters δύο ανώτερα στελέχη με γνώση των συζητήσεων. Η UBS ζήτησε 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση ως μέρος μιας πιθανής αγοράς του αντιπάλου της. Οι εγγυήσεις θα κάλυπταν το κόστος εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και πιθανές δικαστικές επιβαρύνσεις.

Μια πηγή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι συνομιλίες συναντούσαν σημαντικά εμπόδια και 10.000 θέσεις εργασίας ενδέχεται να χρειαστεί να περικοπούν εάν συνδυαστούν οι δύο τράπεζες. Η Ένωση Ελβετικών Τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησε να δημιουργηθεί άμεσα μια ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του κινδύνου για τις θέσεις εργασίας. Ο ελβετικός τηλεοπτικός σταθμός SRF και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει μια “σημαντική” συνέντευξη Τύπου αργότερα την Κυριακή. Δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχασαν το ένα τέταρτο της αξίας τους την περασμένη εβδομάδα. Η τράπεζα αναγκάστηκε να αξιοποιήσει χρηματοδότηση 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από σκάνδαλα που έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των πελατών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μελέτη διερευνά γιατί διαφωνούμε τόσο συχνά

Κ. Γκογκοζώτου : Για το 2023 έχουν δεσμευθεί σε κλειστούς προϋπολογισμούς 772 εκ. €

O ΕΟΠΥΥ Πυλώνας στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Επιπτώσεις της πανδημίας covid -19 στη συχνότητα εμφάνισης μακροχρόνιων παθήσεων στην Ουαλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη

Οι μηχανοδηγοί πρότειναν από αύριο, 30 Μαρτίου, ο προαστιακός της Αθήνας να διεξάγει δρομολόγια έως τη Μαγούλα και ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης έως το Λιτόχωρο, ενώ δεν είναι αρνητικοί στην επανεκκίνηση και του δρομολογίου Αθήνα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.