Γενικές Ειδήσεις

Σιδηρόδρομοι: Επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη

Σιδηρόδρομοι: Επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη

Οι μηχανοδηγοί πρότειναν από αύριο, 30 Μαρτίου, ο προαστιακός της Αθήνας να διεξάγει δρομολόγια έως τη Μαγούλα και ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης έως το Λιτόχωρο, ενώ δεν είναι αρνητικοί στην επανεκκίνηση και του δρομολογίου Αθήνα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Σιδηρόδρομοι: Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από τις διεργασίες των τελευταίων ημερών αχνοφαίνεται ένα φως για να ξαναμπούν στις ράγες οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της εταιρίας, οι οποίες είχαν κάνει ένα και μοναδικό δρομολόγιο στις 22 Μαρτίου πριν σταματήσουν και πάλι ύστερα από τη σωρεία παρατηρήσεων των μηχανοδηγών.

Η επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων προς τη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα από σήμερα, θα αποτελέσει και «πιλότο» για την επαναδρομολόγηση και των επιβατικών αμαξοστοιχιών (Intercity) στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα, οι οποίες, πάντως, δεν θα πρέπει να αναμένονται από την 1η Απριλίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά λίγες ημέρες αργότερα ώστε να έχουν διεξαχθεί προηγουμένως κάποια εμπορευματικά δρομολόγια στη γραμμή Σιδηροδρομικές πηγές σημειώνουν ότι από την Hellenic Train έχει ήδη συνταχθεί επιστολή προς τον ΟΣΕ με στόχο να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια. Ένα από τα πράγματα που φέρεται να έχει ζητηθεί από τον διαχειριστή υποδομής είναι η στελέχωση των εμπορευματικών τρένων και από έναν συνοδό υπάλληλο του ΟΣΕ ώστε να χρησιμοποιεί εκείνος το φορητό τηλέφωνο του συστήματος GSMR σε μια προσπάθεια να γίνει ένα «μπάι πας» του προβλήματος με τη μη πιστοποίησή τους και τη μη χρήση τους από το προσωπικό της Hellenic Train, έως ότου αυτά πιστοποιηθούν από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένει η έλλειψη πιστοποίησης του συστήματος GSMR στα τρένα για την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΟΣΕ έχει παραδώσει στην Hellenic Train 30 φορητές συσκευές επικοινωνίας. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί δυνατή η χρήση τους καθώς δεν είναι πιστοποιημένες. Οι μηχανοδηγοί είχαν υποβάλει την περασμένη εβδομάδα ερώτημα για το αν οι συσκευές αυτές έχουν πιστοποιηθεί χωρίς ακόμη να έχουν λάβει απάντηση από τον ΟΣΕ.

Από την πλευρά της η ΓΑΙΑΟΣΕ έστειλε αίτημα πιστοποίησης στη ΡΑΣ στις 20 Μαρτίου. Η Αρχή έχει διαμηνύσει ότι θα παράσχει την πιστοποίηση στον μικρότερο δυνατό χρόνο παρά το γεγονός ότι αυτή είναι μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί περί τους 4 μήνες. Πέραν του ζητήματος της κάλυψης των επικοινωνιών στη σήραγγα των Τεμπών, ζητείται και η τοποθέτηση πομπών σε συγκεκριμένα σημεία προς την Ειδομένη και η φύλαξη των διαβάσεων προς την Ειδομένη. Πιο κοντά η επανέναρξη προαστιακών δρομολογίων προς Μαγούλα και Λιτόχωρο. Επιπλέον εξετάζεται η επανεκκίνηση των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας προς τη Μαγούλα και της Θεσσαλονίκης προς το Λιτόχωρο. Οι μηχανοδηγοί πρότειναν από αύριο, 30 Μαρτίου, ο προαστιακός της Αθήνας να διεξάγει δρομολόγια έως τη Μαγούλα και ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης έως το Λιτόχωρο, ενώ δεν είναι αρνητικοί στην επανεκκίνηση και του δρομολογίου Αθήνα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρένα Ευρωπαϊκή Ένωση - Λόγοι της περιορισμένης ανάπτυξης του σύγχρονου συστήματος ασφαλείας ERTMS στην Ευρώπη

Ποιοι θα απεργήσουν στην 24ωρη Απεργία για το έγκλημα των Τεμπών;

Επαναλειτουργία των τρένων και του προαστιακού με αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών

Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη 73 νέων σταθμαρχών για χρονικό διάστημα 6 μηνών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα