Γενικές Ειδήσεις

Σεισμός τώρα Άγιο Όρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 ρίχτερ και 10 μετασεισμοί

Σεισμός τώρα Άγιο Όρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 ρίχτερ και 10 μετασεισμοί

Σεισμός τώρα Άγιο Όρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στις 14:48 μ.μ. ανοιχτά του Αγίου Όρους με τουλάχιστον 10 μετασεισμούς, από το ρήγμα της Ανατολίας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ανοιχτά του Αγίου Όρους, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η μετασεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο κύριος σεισμός ήταν της τάξεως των 5,4 ρίχτερ και σημειώθηκε ανοιχτά του Σιγγιτικού Κόλπου στη Σιθωνία και συγκεκριμένα 33 χιλιόμετρα ανατολικά της Συκιάς και 139 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική και ο λόγος είναι πως ταυτίζεται με το ρήγμα της Ανατολίας.

Σεισμός τώρα Άγιο Όρος

Η σεισμική δόνηση στο Άγιο Όρος σημειώθηκε στις 14:48 μ.μ. και είχε ένταση 5,4 ρίχτερ. Έκτοτε, ωστόσο, σημειώθηκαν ακόμη 10 μετασεισμοί τουλάχιστον και η δραστηριότητα δεν έχει σταματήσει. Το ευχάριστο είναι πως κανένας από τους μετασεισμούς δεν ξεπέρασε τα 3 ρίχτερ και αυτό δείχνει καθαρά πως υπάρχει μια τάση αποκλιμάκωσης. Όπως ανέφεραν επιστήμονες, ο λόγος για τον οποίο έγινε ο σεισμός αισθητός και στην Αττική είναι το ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο επηρεάζει τους σεισμούς στην Τουρκία. Χάρη στην κατευθυντικότητα, ο σημερινός σεισμός έγινε αισθητός και σε τόσο μακρινές περιοχές.

Αν και θα πρέπει να συνεχίσει η παρατήρηση της μετασεισμικής δραστηριότητας, εντούτοις τα πρώτα στοιχεία παρουσιάζονται αισιόδοξα και δεν δείχνουν πως πρόκειται να λάβει χώρα σεισμός παρόμοιας έντασης στην ίδια περιοχή επ’ αφορμή του ιδίου ρήγματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεισμός Κύπρος: Σεισμική δόνηση 6,4 ρίχτερ ανοιχτά της Κύπρου

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση 5,3 ρίχτερ στη Φλώρινα

Πολλοί σεισμοί και το 2021 στην Ελλάδα

Σεισμική δόνηση 5,4 ρίχτερ στα Αντικύθηρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα