Γενικές Ειδήσεις

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή την “Ώρα της Αναγέννησης”

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή την “Ώρα της Αναγέννησης”

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Από το πρωί ξεκινά σήμερα η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, με την τελετή έναρξης με ονομασία "η Ώρα της Αναγέννησης" απόψε στις 21:00.

Η Τελετή Εναρξης του φετινού, πρώτου μετά την πανδημία, Πατρινού Καρναβαλιού, πραγματοποιείται σήμερα (ώρα 21:00) στην πλ. Γεωργίου, υπό τον γενικό τίτλο «Η ώρα της Αναγέννησης». Νωρίτερα σήμερα (ώρα 12:00) θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο.

Το πρωινό πρόγραμμα, έχει ως εξής:

  • 11:00-12:00 Μουσική από το σύνολο Κρουστών «Κρούσις» του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων σε διδασκαλία του M. Mankovsky, στην οδό Ρήγα Φεραίου (έναντι Επιμελητηρίου Αχαΐας)
  • 11:15 Μουσική διάρκειας 15΄ από το σύνολο των πνευστών του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, από το μπαλκόνι του Δημαρχείου
  • 11:00 Art Δρώμενο από τη Χορευτική ομάδα Rising Flames, εμπνευσμένο από το έργο «Φάντασμα της Οπερας» (face painting από τα Εκπαιδευτήρια Βέργη) στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»
  • 10:45 Αφιξη 1ου Μουσικού Αρματος στην Πλατεία Γεωργίου Α΄.
  • 11:15 Εκκίνηση πομπής με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ηρα Κουρή, μέλη Κριτικής Επιτροπής Π.Κ. 2023, εργαζομένους ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, εθελοντές ΠΚ 2023 και καρναβαλιστές ακολουθώντας τη Μαιζώνος με κατεύθυνση το Δημαρχείο
  • 11:00 Αφιξη 2ου Μουσικού Αρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων
  • 11:15 Εκκίνηση πομπής με τον αντιπρόεδρο ΔΣ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Δημήτρη Δημησιάνο, μέλη διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής ΠΚ 2023, εθελοντές και Καρναβαλιστές που θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Τριών Συμμάχων -Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος -κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Μαιζώνος με κατεύθυνση το Δημαρχείο.
  • 11:30 Συνάντηση των δύο πομπών στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου

Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την Ηρα Κουρή. Την εκδήλωση θα κορυφώσει και θα… γλυκάνει, το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου προσφέροντας τη δική του γλυκιά πινελιά. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (26 Φεβρουαρίου).

Η τελετή έναρξης στις 21:00

Απόψε (ώρα 21:00) στην πλ. Γεωργίου, θα γίνει η Τελετή Εναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 από τον δήμαρχο Πατρέων. Κ. Πελετίδη. Το πρώτο μέρος και βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί ιδέα και υλοποίηση του διακεκριμένου χορογράφου Σπύρου Κουβαρά, ο οποίος προτάσσει την Αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της φετινής Τελετής. Μια Αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργοποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων. Το δεύτερο μέρος της τελετής έναρξης περιλαμβάνει μια πολύχρωμη καρναβαλική γιορτή, που έχει ετοιμάσει ο Σωτήρης Ντούβας, στην οποία κυριαρχεί η μουσική. Τα μεθυστικά τραγούδια της Πατρινής Αποκριάς διασκευασμένα και με πολλές απρόσμενες μελωδικές συνέχειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλήθος κόσμου στο καρναβάλι της Πάτρας

Η Βραζιλία θα έχει μια εβδομάδα καρναβαλιού χωρίς πολλά καρναβάλια φέτος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα