Γενικές Ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Σχολιασμός των θεμάτων σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Πανελλήνιες 2021: Σχολιασμός των θεμάτων σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Πανελλήνιες 2021: Βατά ήταν τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), σε Ιστορία και Οικονομία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ). «Αρκετά δύσκολα δεδομένων των συνθηκών, χαρακτήρισαν αυτά της Φυσικής.

«Βατά» χαρακτηρίζονται από τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Συγκεκριμένα, τα θέματα της Ιστορίας και της Οικονομίας ήταν εύκολα για υψηλές βαθμολογίες , αλλά «αρκετά δύσκολα δεδομένων των συνθηκών, με επικίνδυνα σημεία» τα θέματα της Φυσικής.

 • Ιστορία

Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα από το Α΄ Κεφάλαιο της οικονομίας. Για την προσέγγιση των  ζητουμένων και των δύο ομάδων απαιτείται κριτική και αφαιρετική ικανότητα από τους υποψηφίους. Οι άρτια προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να επιτύχουν υψηλή βαθμολογία.

 • Οικονομία

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι απόλυτα συμβατά με την διδαχθείσα ύλη.

 • ΘΕΜΑ Α:
  Α1. Σαφείς προτάσεις χωρίς προβλήματα.
  Α2. Δύο ασκήσεις για τα πολλαπλής επιλογής με σαφήνεια και ορθότητα.
 • ΘΕΜΑ Β:
  Θεωρία κεφαλαίου 1ου όπου οι μαθητές ανέμεναν και θα μπορέσουν ν’
  ανταποκριθούν.
 • ΘΕΜΑ Γ:
  Βασική άσκηση Κεφαλαίου 7 σωστά δομημένη και με σαφή ερωτήματα.
 • ΘΕΜΑ Δ:
  Άσκηση Κεφαλαίου 3 για το προϊόν και το κόστος παραγωγής που κλιμακώνεται στο τελευταίο ερώτημα με σαφή βαθμό δυσκολίας.

 

 • Φυσική

Τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, με σαφή διατύπωση και καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Απαιτούν για την επίλυση τους οριακά χρονικό διάστημα 3 ωρών. Ειδικότερα το θέμα Δ΄ απαιτεί αυξημένη ικανότητα αλγεβρικών πράξεων. Τα θέματα απαιτούν από τους μαθητές να έχουν εμπεδώσει τις αντίστοιχες ενότητες της διδακτέας ύλης της Φυσικής Α΄ και Β λυκείου. Οι μαθητές έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, με την προετοιμασία τους να επεκτείνεται και στις προηγούμενες τάξεις του λυκείου και όχι μόνο στη Γ΄ λυκείου.

Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων προσανατολισμού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, ενώ αύριο Τετάρτη, 23 Ιουνίου, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμούς στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων, για τους αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάριος Θεμιστοκλέους: Εφικτός ο στόχος για το 70% της ανοσίας εντός του καλοκαιριού

Μαρία Θεοδωρίδου: Καμία β' δόση εμβολίου δεν πρέπει να χαθεί ή να καθυστερήσει

22/06: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Μαύρο Ρόδο ο Γεράσιμος φτάνει στα άκρα για χάρη της Ελισάβετ

Μαύρο Ρόδο 2/02: Ο παιδικός φίλος της Ελισάβετ δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει πως η κοπέλα για την οποία ήταν πρόθυμος να κάνει κάθε θυσία τον έκανε στην άκρη για χάρη του νεαρού αρχιτέκτονα.

Το έπαθλο των νικητών και η συγκινητική ιστορία του Λιανού

Survivor All Star: Το έπαθλο του επεισοδίου της Τετάρτης ήταν η επικοινωνία, με τους παίκτες και των δυο ομάδων να ανυπομονούν, παρόλο που ήξεραν ότι δεν επρόκειτο να μιλήσουν με μέλη της οικογένειάς τους.