Γενικές Ειδήσεις

HIV : Αντιρετροϊκή θεραπεία αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

HIV : Αντιρετροϊκή θεραπεία αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

HIV : Οι προοπτικές για τα άτομα που ζουν με HIV έχουν βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πολλοί άνθρωποι που είναι θετικοί στον ιό HIV μπορούν τώρα να ζήσουν πολύ περισσότερο, πιο υγιείς όταν λαμβάνουν τακτικά αντιρετροϊκή θεραπεία

Οι ερευνητές του Kaiser Permanente διαπίστωσαν ότι το προσδόκιμο ζωής των ατόμων που ζούσαν με HIV και έλαβαν θεραπεία αυξήθηκε σημαντικά από το 1996 και μετά. Από εκείνο το έτος, νέα αντιρετροϊκά φάρμακα έχουν αναπτυχθεί και προστεθεί στην υπάρχουσα αντιρετροϊκή θεραπεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ αποτελεσματικό θεραπευτικό σχήμα HIV.

Το 1996, το συνολικό προσδόκιμο ζωής για ένα 20χρονο άτομο με HIV ήταν 39 ετών. Το 2011, το συνολικό προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε έως περίπου 70 χρόνια.

Αυξήθηκαν τα ποσοστά επιβίωσης των ατόμων

  • Το ποσοστό επιβίωσης για θετικά στον ιό HIV άτομα έχει επίσης βελτιωθεί δραματικά από τις πρώτες ημέρες της επιδημίας του HIV. Για παράδειγμα, ερευνητής, ο  οποίος εξέτασε τη θνησιμότητα των συμμετεχόντων σε μια μελέτη Ελβετικών ατόμων με HIV διαπίστωσε ότι το 78% των θανάτων μεταξύ 1988 και 1995 οφείλονταν σε αιτίες που σχετίζονται με το AIDS. Μεταξύ 2005 και 2009, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 15%.

Πόσα άτομα επηρεάζονται από τον ιό HIV

  • Εκτιμάται 1,1 εκατομμύρια, άνθρωποι των ΗΠΑ ζουν με τον ιό HIV, αλλά λιγότεροι προσβάλλονται από τον ιό κάθε χρόνο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυξημένες δοκιμές και πρόοδο στη θεραπεία. Η τακτική αντιρετροϊκή θεραπεία μπορεί να μειώσει τον HIV στο αίμα σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα. Σύμφωνα με τηνΚέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ένα άτομο με μη ανιχνεύσιμα επίπεδα HIV στο αίμα του δεν είναι σε θέση να μεταδώσει τον ιό σε έναν σύντροφο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μείωση θανάτων από το 2010-2014

  • Μεταξύ 2010 και 2014, ο ετήσιος αριθμός νέων μολύνσεων HIV στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 10 τοις εκατό.

Έτσι βελτιώθηκε η θεραπεία

  • μη-νουκλεοσιδικούς αναστολείς ανάστροφης μεταγραφάσης
  • αναστολείς της αντίστροφης μεταγραφάσης νουκλεοσιδίου
  • αναστολείς πρωτεάση
  • αναστολείς εισόδου
  • αναστολείς ιντεγκράσης
  • Τα αντιρετροϊκά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της βλάβης που προκαλείται από τη μόλυνση από τον ιό HIV και την πρόληψή της να εξελιχθεί σε HIV στάδιο 3 ή AIDS .

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τον ιό HIV και την θεραπεία του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Johnson & Johnson Εμβόλιο : Το Βέλγιο αναστέλλει την χρήση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 41

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός : Οι οικονομικές αλλαγές που το ενισχύουν

Κατάθλιψη : Πιθανά συμπτώματα που την προδίδουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέθανε ο «Γκάνθερ» από τα Φιλαράκια

James Michael Tyler: «Ο κόσμος τον γνώριζε ως Γκάνθερ… αλλά οι αγαπημένοι του Michael τον γνώριζαν ως έναν ηθοποιό, ως έναν μουσικό, ως έναν μαχητή κατά του καρκίνου και ως έναν αξιαγάπητο σύζυγο» ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια του 59χρονου ηθοποιού.

Σεισμική δόνηση 2,9 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αττική

Σεισμός τώρα: Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα επιφανειακή και για τον λόγο αυτό ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή του Αμαρουσίου. Όπως προκύπτει από τις πρώτες αναφορές, ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός επίσης στο Νέο Ηράκλειο, τις Αχαρνές και τη Νέα Φιλαδέλφεια.