Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Γενικές Ειδήσεις

Fuel Pass 2: Πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση-Οι δικαιούχοι

Fuel Pass 2: Πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση-Οι δικαιούχοι

Fuel Pass 2: Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος βενζίνης θα γίνει με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2022 και αφορούν στο έτος χρήσης 2021. Βασικό κριτήριο για την χορήγησή του θα είναι το καθαρό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Για το ντίζελ κίνησης παραμένει η ενίσχυση των 12 λεπτών ανά λίτρο στην πηγή, ενώ το τελικό όφελος – συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ – θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, που μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, σύμφωνα με την ενημέρωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης την Τρίτη (21/6). Φυσικά, όσοι και όσες δεν διαθέτουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό μπορεί να καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν.

Fuel Pass 2: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • Η αίτηση για τη χορήγηση του Fuel Pass 2 θα γίνει με βάση τις νέες φορολογικές δηλώσεις που αφορούν στο έτος χρήσης 2021 και βασικό κριτήριο θα είναι το καθαρό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.
  • Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

Ακολουθούν παραδείγματα με τα ποσά της ενίσχυσης

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ (έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη επιδότηση) για δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Έτσι, ανάλογα με το αν ο δικαιούχος χρησιμοποιεί την ψηφιακή κάρτα και αν μένει ή όχι σε νησί, το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για αυτοκίνητα ΙΧ στην ηπειρωτική Ελλάδα θα είναι 65 ευρώ χωρίς κάρτα80 με κάρτα (από τα 45 που ίσχυε ως σήμερα).
  • Στα νησιά (συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη), για τα αυτοκίνητα θα είναι 85 χωρίς κάρτα100 με κάρτα.
  • Για δίκυκλα στην ηπειρωτική Ελλάδα: 35 ευρώ χωρίς κάρτα, 60 με κάρτα
  • Για δίκυκλα σε νησιά: 55 ευρώ χωρίς κάρτα, 70 με κάρτα.

Πώς θα κάνετε την αίτηση και πότε

Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας. Η πλατφόρμα θα είναι η ίδια με το προηγούμενο Fuel Pass και το Power Pass, δηλαδή το vouchers.gov.gr, ενώ υπολογίζεται ότι θα ανοίξει στα τέλη του Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Fuel Pass: Πάνω από 100.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες - Ποιοι αιτούνται αύριο

Power pass: Από 17 Ιουνίου οι αιτήσεις επιδότησης ρεύματος

Η ΠΟΦΕΕ ζητά διασύνδεση ημερομηνίας εσόδων στο ΜyDATA με τις φορολογικές δηλώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σοφία Κουρτίδου: Πρόταση γάμου από τον Γιάννη Σεβδικαλή στο J2US [vid]

Σοφία Κουρτίδου: «Σοφία Κουρτίδου, είσαι το αγαπημένο μου οτιδήποτε! Θα με παντρευτείς;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο διαγωνιζόμενος του J2US για να απαντήσει αμέσως «ναι, ναι, ναι» με μάτια δακρυσμένα.

Ποιος γιορτάζει σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου;

Εορτολόγιο 26/5: Σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου του Δερβίση του εκ Θεσσαλονίκης, του Αποστόλου Κάρπου εκ των εβδομήκοντα και του Αγίου Συνεσίου του εκ Καρπασίας της Κύπρου του Επισκόπου και της Κυριακής του Παραλύτου στη Βηθεσδά.

Νύχτα Στάσου 25/5: Μια βραδιά για τα «αχ» και τα «βαχ» του έρωτα [trailer]

Νύχτα Στάσου 25/5: Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον αγαπημένο ερμηνευτή Κώστα Καραφώτη, την ταλαντούχα Βιολέτα Ίκαρη, με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή, και τη μουσικό, μουσικολόγο, τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Δανάη Παπαδοπούλου.

Close Icon