Γενικές Ειδήσεις

Fuel Pass 2: Γιατί αργούν οι πληρωμές στους δικαιούχους;

Fuel Pass 2: Γιατί αργούν οι πληρωμές στους δικαιούχους;

Fuel Pass 2: Στον προηγούμενο κύκλο του Fuel Pass ,η καταβολή των χρημάτων γινόταν 2 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2 που είναι ανοιχτό για όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ, με την ημερομηνία λήξης να είναι η 1η Σεπτεμβρίου. Οι δικαιούχοι του Προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής, κάνοντας χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet / myaade). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του. Εφόσον επιλέξει ως μέθοδο χορήγησης την “Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό”, απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στον οποίο ο αιτούμενος είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Πάντως, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Τα στάδια της αίτησης

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις, την οποία διαπιστώνει ο δικαιούχος όταν μπαίνει στην εφαρμογή με τους κωδικούς του:

1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Πότε γίνεται η καταβολή των χρημάτων – Γιατί καθυστερούν

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 στο vouchers.gov.gr και αρκετοί συνεχίζουν να μην έχουν λάβει μέχρι και σήμερα το σχετικό επίδομα βενζίνης παρότι το ΦΕΚ έκανε λόγο για 3 εργάσιμες ημέρες για την καταβολή των χρημάτων. Συγκεκριμένα γράφει, “εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του. Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών)”.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο κύκλο του Fuel Pass ,η καταβολή των χρημάτων γινόνταν 2 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου. Ωστόσο, πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι από την μεριά τους έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και είναι θέμα των τραπεζών το πότε θα γίνει η πίστωση των χρημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Fuel Pass 2: Πώς & πότε θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα βενζίνης

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 για τους δικαιούχους

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2

"Αλλάζω συσκευή": Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι & ξεκινούν οι ενστάσεις στην πλατφόρμα

Πότε ξεκινάνε οι καταβολές του Power Pass

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

30 Σεπτεμβρίου: Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης, που ξεκίνησε το 1953, είναι μια σχετικά πρόσφατη είσοδος στο ημερολόγιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων.

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

29 Σεπτεμβρίου: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας αναδεικνύει το πολύτιμο έργο που έχει προσφέρει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός στην ναυτιλιακή κοινότητα.

Πώς θα είναι η σημερινή μέρα;

Καιρός σήμερα: Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.