Γενικές Ειδήσεις

Frank Kameny : Η google αφιερώνει το σημερινό doodle στον γκει αστρονόμο

Frank Kameny : Η google αφιερώνει το σημερινό doodle στον γκει αστρονόμο

Frank Kameny : Η google, σήμερα αφιερώνει το doodle σε έναν άνθρωπο ο οποίος προσπάθησε να αγωνιστεί και να προωθήσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλών.

Το σημερινό αφιέρωμα της google, είναι εμπνευσμένο από τον pride moon που θα διεξαχθεί τον μήνα Ιούνιο και γι αυτό τον λόγο αφιερώνεται σε έναν αστρονόμο ο οποίος ήταν γκέι και αγωνίστηκε όσο τίποτα για τα δικαιώματα των ομοφιλόφιλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόταν στον Αμερικάνικο στρατό και απολύθηκε λόγο των ιδιαίτερων ερωτικών προτιμήσεων του.

Πότε γεννήθηκε ο Kameny

  • Ο Franklin Edward Kameny γεννήθηκε στο Queens της Νέας Υόρκης, στις 21 Μαΐου 1925. Προικισμένος από νεαρή ηλικία, ο Kameny εγγράφηκε στο Queens College για να σπουδάσει φυσική μόλις 15 ετών. Είδε μάχη κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ απέκτησε διδακτορικό στην αστρονομία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το 1957, ο Kameny δέχτηκε μια δουλειά ως αστρονόμος με την Υπηρεσία Χάρτη του Στρατού, αλλά απολύθηκε λίγους μήνες αργότερα βάσει μιας εκτελεστικής εντολής που απαγόρευε αποτελεσματικά τα μέλη της κοινότητας LGBTQ από την ομοσπονδιακή απασχόληση.

Λίγα λόγια για την ζωή του Kameny

  • O Kameny, υπηρέτησε όλη την διάρκει του β’ παγκοσμίου πολέμου στον Αμερικάνικο στρατό.
  • Οι ερωτικές προτιμήσεις έκαναν τον Αμερικάνικο στρατό να τον απολύσει.
  • Μετά την απόλυση του, αφιέρωσε την ζωή του στο να  προωθήσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων αλλά και προσπάθησε να πείσει ότι πρέπει να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί που έχουν να κάνουν με την φυλή και το φύλλο, λέγοντας σταθερά ότι η αγαπημένη του λέξη είναι ανθρώπινος.

Οι προσπάθειες για προώθήσει τα δικαιώματα των γκέι

  • Σε απάντηση στον τερματισμό του, ο Kameny μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το 1961 υπέβαλε την πρώτη έφεση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
  •  Αρνημένος αλλά απροσδιόριστος, ο Kameny ξεκίνησε έναν δια βίου αγώνα για ίσα δικαιώματα. Χρόνια πριν από τις ταραχές στο Stonewall, οργάνωσε μία από τις πρώτες ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων της χώρας.

Η Δικαίωση

  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, 50μχρόνια μετά την απόλυση του ζήτησε δημόσια συγνώμη.
  • Τον Ιούνιο του 2010, η Washington DC ονόμασε μια έκταση 17th Street NW κοντά στο Dupont Circle «Frank Kameny Way» προς τιμήν του.

Ακολουθεί βίντεο για την ζωή του Frank Kameny

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμή σε μικτά προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στις ΗΠΑ

Η εκμάθηση κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού κατά 88% για παιδιά ηλικίας 1-4 ετών

Ισχυρά εργαλεία κατά πολλών παιδικών παθήσεων η απολύμανση και το πλύσιμο των χεριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα