Γενικές Ειδήσεις

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα 24 Σεπτεμβρίου;

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα 24 Σεπτεμβρίου;

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα 24 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Σύμφωνα με το Εορτολόγιο της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023, οι Άγιοι που γιορτάζουν σήμερα είναι Η Σύναξη της Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης στα Κύθηρα (Πολιούχος Κυθήρων), Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος και Μεγαλομάρτυς, Ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης. Ο Όσιος Κόπρις και Η Αγία Πέρση. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακή Α Λουκά με το κάλεσμα των πρώτων μαθητών.

Εορτολόγιο: Όσιος Κόπρις

Ο Όσιος Κόπρις επονομάσθηκε έτσι, διότι η μητέρα του σε καιρό διωγμού και επιδρομής βαρβάρων, ενώ έτρεχε και αυτή να φύγει, την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού στο δρόμο και γέννησε τον όσιο πάνω σε κοπριά. Ο Όσιος Κόπρις ήταν σύγχρονος του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (γιορτή 11 Ιανουαρίου) επί βασιλέως Λέοντος του μεγάλου. Διακρινόταν για την ευσέβεια του, την αγνότητα του και τη σωφροσύνη του.

Επίσης ήταν τύπος μεγάλης προθυμίας και ταπεινοφροσύνης, και ένιωθε μεγάλη ευχαρίστηση όταν πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μικρούς και μεγάλους. Και όταν κανείς του έλεγε ότι ταπεινοφρονεί, αυτός απαντούσε: «Πράγματι, πώς να μη ταπεινοφρονώ; O τόπος που γεννήθηκα (δηλαδή η κοπριά) δείχνει την αξία μου». Έτσι έζησε και πέθανε, πιστός πάντοτε, ταπεινός υπηρέτης των συνανθρώπων του. Έτσι και ο Θεός τον ανύψωσε. Για την πίστη του, τη διακονία του, την ταπεινοφροσύνη του, δίκαια η Εκκλησία τον κατάταξε στο χορό των Αγίων της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 22 Σεπτεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 21 Σεπτεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 20 Σεπτεμβρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Γράντος ψάχνει για τον βιολογικό του πατέρα

Παραλία 30/11: Στο προηγούμενο επεισόδιο της Παραλίας είδαμε ότι η Υπατία αρχίζει να υποψιάζεται την περίεργη συμπεριφορά του Χάρι και τα μυστικά που κρύβει, προκαλώντας ρήξη στην σχέση τους λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.

Ποιος γιορτάζει σήμερα 30 Νοεμβρίου

Εορτολόγιο: Σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, είναι του Αποστόλου Ανδρέου. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν oι: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα.