Γενικές Ειδήσεις

Εορτολόγιο : Αυτοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο : Αυτοί γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο : Σήμερα Τετάρτη 09/06/21, γιορτάζουν οι άγιοι Ροδίωνος, Ροδάνθη και Ροζάνθη.

Την κήρυξη του χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο ανέλαβαν να διδόσουν 70απόστολοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον χριστό και έπρεπε να το κάνουν προσηλωμένα και χωρίς να κατέχουν κανένα υλικό αγαθό. Προκειμένου να δείξουν την απλότητα και λιτότητα.

Τον βίο των αγίων που γιορτάζουνε σήμερα τον μαθαίνουμε μελετώντας το κατά Λουκά Ευαγγέλιο και πιο συγκεκριμένα στο κεφάλαιο δέκα. Αυτοί οι άγιοι εξελέγχθηκαν από την ίδιο τον χριστό προκειμένου να τον βοηθήσουν στο έργο του που δεν ήταν άλλο από το να κηρυχθεί από πόρτα σε πόρτα το θέλημα του.

Τα όσα του κήρυξε ο χριστός

  • Επίσης επειδή η αποστολή ήταν πάρα πολύ απαιτητική ο ίδιος ο χριστός τους είχε κηρύξει απλά να κάνουν το έργο τους και να μην σπαταλάνε χρόνο ούτε καν για να χαιρετίσουνε τους περαστικούς.  το κήρυγμα που είχαν να κάνουν δεν περιοριζόταν μόνο στον τόπο τους, αλλά όφειλαν να ταξιδέψουν και σε άλλα μέρη.

Τι προήγγειλε ο χριστός στους αποστόλους

  • Ο Χριστός τόνισε στους 70 αποστόλους που έχρησε για να τελέσουν το έργο του, ότι δεν χρειάζεται να έχουν πάνω τους μήτε δισάκιο, μήτε βαλάντιο, αλλά και ούτε υποδήματα. Έτσι τους είπε ότι θα έδιναν το μήνυμα στον κόσμο ότι οι απεσταλμένοι του Ιησού Χριστό διέποντε από αυταπάρνηση αλλά και εξικοίωσει με όλες τις στερήσεις. Επίσης, θέλει να δείξει στον κόσμο ότι ο θεός καταφέρνει με μηδαμινά μέσα να φέρει εις πέρας τα πιο δύσκολα πράγματα.

Τα κατορθώματα των 70 αποστόλων

  • Οι 70 απόστολοι κατάφεραν να φέρουν εισ πέρας την αποστολή που τους δόθηκε με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία όσο ακόμα ο χριστός βρισκότανε στην γή , αλλά και αργότερα. Αφού το έργο τους δεν σταμάτησε ούτε όταν αναλήφθηκε στους ουρανούς, αλλά ούτε και όταν δημιουργήθηκε η εκκλησία του χριστού.

Τρόπος κίνησης αποστόλων

  • Και οι 70 απόστολοι με απόλυτη αυταπάρνηση κατάφεραν να ολοκληρώσουν όλα τα καθηκοντά τους.

Ακολουθεί βίντεο για τους απόστολους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΑΒΒ : Δεσμευέτε ότι θα μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα

Έρχεται η ώρα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των «διευκολύνσεων» για εμβολιασμένους

Κάτοικοι του Maine των ΗΠΑ πέθαναν με την COVID-19, «όχι» από την COVID-19» σύμφωνα με εκπρόσωπο των CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η απάντηση της Ζ. Δούκα στη σεξιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε με αφορμή κριτική της για εστιατόριο

Ζέτα Δούκα: Σήμερα το πρωί που αναχωρήσαμε με την Μαρία Ναυπλιώτου από το νησί, ήρθαμε αντιμέτωπες με απίστευτο λεκτικό bullying – και σήμερα και ηλεκτρονικά μηνύματα – όταν πήγαμε να πάρουμε καφέ από τον άνθρωπο που εργαζόταν στην καφετέρια (και συγγενή όπως μάθαμε στη συνέχεια του ιδιοκτήτη της ταβέρνας) λέγοντας μας παράλογα πράγματα, αντί να ζητήσουν μια απλή συγγνώμη…

Google Doodle : Αφιέρωμα στο Turkana Boy

Google Doodle : Το σημερινό google της doodle,γιορτάζει την ανακάλυψη ενός σκελετού , ο οποίος αποδόθηκε σε ένα αγόρι .Tον σκελετό βρήκε το 1984 ο Kamoya Kimeu στην όχθη του ποταμού Nariokotome.

Σεισμός Αλάσκα : Δείτε τα 8,2 ρίχτερ να χτυπάνε

Σεισμός Αλάσκα : Την στιγμή που συνέβη ο σεισμός και κατά την διάρκεια του οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν, ενώ οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενο τσουνάμι.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης

Ανδρέας Μικρούτσικος: Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε εισαγωγή με υψηλότατο πυρετό που διαρκεί ημέρες, ενώ οι γιατροί έκαναν λόγο για λοίμωξη του αναπνευστικού.