Γενικές Ειδήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Πότε θα ξεκινήσει από νομό σε νομό

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Πότε θα ξεκινήσει από νομό σε νομό

Η απαγόρευση εξόδου από τον νομό της Αθήνας φαίνεται πώς έχει πέσει στο «τραπέζι» των συζητήσεων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Την ώρα που φαίνεται πώς υπάρχουν αυτά τα σενάρια η κυβέρνηση διαψεύδει το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού καθώς και ενός γενικευμένου lockdown στην Αττική με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη χθεσινή ενημέρωση είπε ότι η , η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο για την Αττική, που, όπως σημείωσε, φαίνεται να είναι πιο σταθερή σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη.

 

Άλλαξε η ώρα σε Αττική και «κόκκινες» περιοχές

Πώς γίνεται η μετακίνηση στην πρωτεύουσα και σε όλη τη χώρα

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και σύμφωνα με το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα των επιδημιολογικών επιπέδων Α (κίτρινο ή επιτήρησης), Β (κόκκινο ή αυξημένου Κινδύνου) και Γ (γκρι ή συναγερμού) που χωρίστηκε η χώρα, έχουν οριστεί και χρονικές ζώνες κατά τις οποίες υφίστανται περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών.

Ι. Μετακίνηση στις περιοχές Επιπέδου Α (κίτρινο ή Επιτήρησης) και Β (κόκκινο ή Αυξημένου κινδύνου)

ΙΙ. Μετακίνηση στις περιοχές Επιπέδου Γ (γκρι ή Συναγερμού)

Κατάταξη περιοχών σε επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας

Α. Για το χρονικό διάστημα από τις 3.11.2020 και ώρα 6:00 έως και τις 30.11.2020, οι Περιφερειακές Ενότητες κατατάσσονται στα ακόλουθα επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας:

α) Οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Άνδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου – Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής (εξαιρουμένου του Δήμου Σαλαμίνας), Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου, καθώς και του Δήμου Αμοργού εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης (Α κίτρινο).

β) Οι Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Έβρου, Ημαθίας, Θήρας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Νάξου (εξαιρουμένου του Δήμου Αμοργού), Νότιου Τομέα Αθηνών, Ξάνθης, Πειραιά, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής, καθώς και ο Δήμος Σαλαμίνας εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β κόκκινο).

Β. Για το χρονικό διάστημα από τις 3.11.2020 και ώρα 6:00 έως και τις 17.11.2020 και ώρα 05:59, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο συναγερμού (Γ γκρι), ενώ από 17.11.2020 και ώρα 06:00 έως και τις 30.11.2020, αυτές οι Περιφερειακές Ενότητες εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β κόκκινο).

Κατάταξη περιοχών σε επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας

Ι. Μετακίνηση στις περιοχές Επιπέδου Α (κίτρινο ή Επιτήρησης) και Β (κόκκινο ή Αυξημένου κινδύνου)

Στις περιοχές αυτές εφαρμόζεται απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των πολιτών από ώρα 00:00 έως και ώρα 05:00

Επιτρέπονται μετακινήσεις πολιτών από ώρα 00:00 έως και ώρα 05:00, μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

● Μετάβαση από και προς την εργασία

● Μετάβαση για περιστατικά έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας – μετάβαση σε νοσοκομεία και διανυκτερεύοντα φαρμακεία)

Σε περίπτωση μετακίνησης λόγω εργασίας πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο το έντυπο Βεβαίωσης Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζόμενου ή το έντυπο Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία (εκτυπωμένο) για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζόμενου

Για βεβαίωση κίνησης η οποία ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης και για 14 ημέρες προς και από την εργασία για εργαζόμενους απαιτείται να συμπληρωθεί η σχετική βεβαίωση μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Πρόσβαση: https://eservices.yeka.gr/

● Είσοδος για Κοινές επιχειρήσεις – Εργοδότες απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ Διαδικασία:

● Πρόσβαση και είσοδος στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

● Επιλογή: ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ -> Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας -> Εισαγωγή.

● Επιλογή:   ○ Είδος εντύπου : Υπεύθυνη δήλωση – Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζομένου   ○ ΑΦΜ Εργαζομένου

● Η φόρμα προσυμπληρώνεται με όλα τα στοιχεία της επιχείρησης και του εργαζόμενου εφόσον είναι ήδη απασχολούμενος.

● Επιλέγεται μία ή εναλλακτικά δύο περιφερειακές ενότητες σε περίπτωση που απαιτείται.

● Επιλέγεται ώρα από έως στο χρονικό πλαίσιο που η βεβαίωση αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

● Η αίτηση – βεβαίωση υποβάλλεται, λαμβάνει Αρ. Πρωτοκόλλου και Ημερομηνία και μπορεί να εκτυπωθεί ή να σωθεί ως αρχείο PDF.

● Ο εργαζόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω του https://eservices.yeka.gr στην δήλωση αυτή επιλέγοντας τον τύπο εντύπου στην προσωποποιημένη πληροφόρηση. Η διασταύρωση των στοιχείων του εργαζόμενου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον εργαζόμενο/η και 300 ευρώ στον εργοδότη.

Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία

Για πάγια βεβαίωση κίνησης προς και από την εργασία για αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες απαιτείται να συμπληρωθεί η σχετική βεβαίωση μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Πρόσβαση: https://eservices.yeka.gr/

 

Είσοδος:  

● Για Κοινές επιχειρήσεις – Εργοδότες απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ.

● Για αυτοαπασχολούμενους ελ. επαγγελματίες και επιτηδευματίες μη απογεγραμμένους ως εργοδότες στον ΕΦΚΑ με στοιχεία TAXISNET. Διαδικασία:

● Πρόσβαση και είσοδος στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

● Επιλογή: ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ -> Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας -> Εισαγωγή

● Επιλογή: ΕΙΔΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία)

● Η δυνατότητα δίνεται μόνο για φυσικά πρόσωπα.

● Η φόρμα προσυμπληρώνεται με όλα τα στοιχεία του επιτηδευματία.

● Επιλέγεται μία ή εναλλακτικά δύο περιφερειακές ενότητες σε περίπτωση που απαιτείται.

● Επιλέγεται ώρα από έως στο χρονικό πλαίσιο που η βεβαίωση αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

● Η αίτηση – βεβαίωση υποβάλλεται, λαμβάνει Αρ. Πρωτοκόλλου και Ημερομηνία και μπορεί να εκτυπωθεί ή να σωθεί ως αρχείο PDF. Η διασταύρωση των στοιχείων του εργαζόμενου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον εργαζόμενο/η και 300 ευρώ στον εργοδότη.

ΙΙ. Μετακίνηση στις περιοχές Επιπέδου Γ (γκρι ή Συναγερμού)

Στις περιοχές αυτές εφαρμόζεται 24ωρος περιορισμός στις μετακινήσεις με εξαιρέσεις ανά χρονική ζώνη (ζώνη 21.00 – 05.00 και ζώνη 05.00 – 21.00).

 

– Χρονική ζώνη από ώρα 05.00 έως και ώρα 21.00

Επιτρέπονται μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο, μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

● Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

● Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

● Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

● Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

● Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

● Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

● Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

 

Χρονική ζώνη από ώρα 21.00 έως και ώρα 05.00

 

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

 

● Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS]

● Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) [SMS – Επιλογή 1] και

● Για ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6].

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σ Πέτσας: Δεν προβλέπεται lockdown για την Αττική

Ανοιχτό το ενδεχόμενο του lockdown στην χώρα

Σε αυστηρό τόνο η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναμένεται η απολογία του Λιγνάδη

Δικαστικό Δικαιοσύνη: Απολογία Λιγνάδη. Ενώπιων της ανακρίτριας θα βρεθεί και σήμερα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να απολογηθεί. Πριν την απολογία του, αναμένεται να εξεταστεί η ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας, που υπέβαλε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η Μαρία Κανελλοπούλου μιλά για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών στον καλλιτεχνικό χώρο

Μαρία Κανελλoπούλου: Στενοχωρήθηκα για το «Φάκελος Τέχνης» στην εισαγγελία. Στην εκπομπή The 2night show ήταν καλεσμένη η Μαρία Κανελλοπούλου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών στον καλλιτεχνικό χώρο. Η γνωστή ηθοποιός από «Το Καφέ της Χαράς» αναφέρθηκε με συγκίνηση και στην ηθοποιό Νατάσα Μανίσαλη που έφυγε από τη ζωή πριν από 5 χρόνια.

Η Ανθή Βούλγαρη στο The 2night Show

Στην εκπομπή The 2night Show βρέθηκε καλεσμένη η Ανθή Βούλγαρη και μίλησε για τα παραπάνω κιλά που είχε στην παιδική της ηλικία, την περιπέτεια υγείας που έκανε και το γάμο της. Η δημοσιογράφος από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» είχε όμως και μια έκπληξη όταν συνάντησε για πρώτη φορά στο πλατό τον «Ρε Ματζόρε», Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, που έγινε viral μέσα από τον απολαυστικό διάλογο που είχε με τον ρεμπέτη Κουτσαβάκη, για το παράνομο κορωνο-πάρτι.

Θα υποδεχθούμε τον Μάρτιο με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας λενε οι μετεωρολόγοι

Οι αέριες μάζες, εξήγησε, θα ρίξουν τη θερμοκρασία, δίχως όμως να αναμένεται εντυπωσιακή πτώση. Όπως τόνισε, από τα 17άρια της Πέμπτης, τα 18άρια της Παρασκευής και κάποια 20άρια του Σαββάτου, την Κυριακή η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 12 – 13 βαθμούς.

Κονδυλάτος για Ανθή: Είναι η πιο έξυπνη παίκτρια που έχει περάσει από το παιχνίδι

Survivor 4: O Περικλής Κονδυλάτος έχει επιστρέψει εδώ και λίγες ημέρες στην Ελλάδα και σχολιάζει με τον δικό του τρόπο όσα συμβαίνουν στον Άγιο Δομίνικο. Δείτε το μήνυμα που στέλνει στην Ανθή Σαλαγκούδη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αιχμές κατά της ανακρίτριας στην αίτηση ακύρωσης της προδικασίας Λιγνάδη

Αιχμές για την ανακρίτρια! Παράλληλα, στην ένσταση τονίζεται πως δεν υπάρχουν στη δικογραφία φωτογραφίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις και μηνύματα είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων θα καθίσταται δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλομένων.

Άγριες Μέλισσες Επεισόδιο 99 β΄ κύκλος

Η είδηση μιας δολοφονίας θα οδηγήσει την Ελένη σε κατάρρευση … Όλα τα βλέμματα θα πέσουν στον πιο πιθανό ένοχο… Η Βιολέτα πείθει τον Προύσαλη να κρατήσει για μερικές μέρες τον Ευτύχη που δείχνει να κερδίζει τη καρδιά του χωριού.