Γενικές Ειδήσεις

8 Νοεμβρίου: Μεγάλη χριστιανική γιορτή η σημερινή!

8 Νοεμβρίου: Μεγάλη χριστιανική γιορτή η σημερινή!

8 Νοεμβρίου: Μεγάλη γιορτή η σημερινή ημέρα για την Ορθοδοξία. Τη Σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων εορτάζει σήμερα η Εκκλησία.

Στην Αγία Γραφή βρίσκουμε πολλές διηγήσεις επικοινωνίας των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Τη Σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων εορτάζει σήμερα η Εκκλησία.

Μεγάλη ορθόδοξη χριστιανική γιορτή

Ο Aρχάγγελος Μιχαήλ είδε το πρώτο τάγμα των Αγγέλων, με τον Αρχιστράτηγο Εωσφόρο να πέφτουν από ψηλά και να γκρεμίζονται, όταν νόμισαν, αλαζονικά, ότι μπορούν να ξεπεράσουν την παντοδυναμία του Θεού. Τότε, ο Μέγιστος των Αγγέλων Μιχαήλ κάλεσε όλες τις ουράνιες δυνάμεις να παραμείνουν με προσοχή σταθερές στο θέλημα του Θεού και να υμνολογήσουν το Θεό, λέγοντας το «στώμεν καλώς! στώμεν μετά φόβου! Πρόσχωμεν!».

Οι πιστοί, ενθυμούμενοι αυτή την ιερή στάση των εννέα Αγγελικών Ταγμάτων, τα οποία σταθεροποιήθηκαν στο καλό και στην υπηρεσία του ανθρώπου, τελούν πανηγυρική σύναξη των Αγγέλων.

Στην Αγία Γραφή βρίσκουμε πολλές διηγήσεις επικοινωνίας των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Συγκεκριμένα, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίσθηκε στον Αβραάμ και έσωσε τον Ισαάκ, τον οποίο ήταν έτοιμος να θυσιάσει υπακούοντας στο θέλημα του Θεού. Επίσης εμφανίστηκε στο Λώτ, για να τον σώσει, όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Επιπλέον, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μεταξύ άλλων θαυμαστών γεγονότων, οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από τη δουλεία της Αιγύπτου στη γη της επαγγελίας. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανήγγειλε, ως γνωστό, στην Παρθένο Μαρία, το χαρμόσυνο μήνυμα για τη γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Kαι σε άλλα σημεία της Αγίας Γραφής, συναντούμε τους αγγέλους να διαβιβάζουν στους ευσεβείς ανθρώπους το θέλημα του Θεού, που αποβλέπει πάντα στην προστασία και τη λύτρωσή μας.

Οι χριστιανοί, έχοντας συνείδηση ότι όπου επισκιάσει η χάρις των αγγέλων του Θεού, φυγαδεύεται η δύναμη του διαβόλου, ζητούν διακαώς στις προσευχές τους να έχουν στη ζωή τους Άγγελον ειρήνης, πιστό οδηγό και «φύλακα Άγγελο» των ψυχών και των σωμάτων τους. Άγγελο πρεσβευτή στο θρόνο του Θεού παρακαλούμε να έχουμε, για να βρούμε ο κάθε άνθρωπος έλεος και χάριν στην πορεία μας σε αυτό τον κόσμο, αλλά και την ημέρα της δικαίας κρίσεως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία

Γιορτή της Αγίας Σεβαστιανής

Ας γιορτάσουμε τους ανθρώπους της καθαριότητας!

Το Γενέθλιο της Θεοτόκου

Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη

Οι μηχανοδηγοί πρότειναν από αύριο, 30 Μαρτίου, ο προαστιακός της Αθήνας να διεξάγει δρομολόγια έως τη Μαγούλα και ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης έως το Λιτόχωρο, ενώ δεν είναι αρνητικοί στην επανεκκίνηση και του δρομολογίου Αθήνα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.