Γενικές Ειδήσεις

3 Σεπτεμβρίου: Γιορτάστε τη γενειάδα σας!

3 Σεπτεμβρίου: Γιορτάστε τη γενειάδα σας!

3 Σεπτεμβρίου: Στην πραγματικότητα, σε πολλούς πολιτισμούς, η γενειάδα ήταν συχνά αντιπροσώπευση πολλών ανδρικών αρετών, συμπεριλαμβανομένης της σοφίας, της δύναμης, της υψηλής κοινωνικής θέσης και ακόμη και της σεξουαλικής ικανότητας, ειδικά σε πολιτισμούς πολεμιστών.

Η γενειάδα ήταν το απόλυτο σύμβολο ανδρισμού από παλιά. Σχεδόν περιποιημένο, γεμάτο ή σωστά περιποιημένο, ακόμα και άγριο και θαμνώδες και εκτός ελέγχου, το μούσι είναι υπέρτατο στον κόσμο της αρρενωπότητας. Στην πραγματικότητα, σε πολλούς πολιτισμούς, η γενειάδα ήταν συχνά αντιπροσώπευση πολλών ανδρικών αρετών, συμπεριλαμβανομένης της σοφίας, της δύναμης, της υψηλής κοινωνικής θέσης και ακόμη και της σεξουαλικής ικανότητας, ειδικά σε πολιτισμούς πολεμιστών. Αν και υπήρξαν μέρη και φορές που το να φοράς μούσι δεν ήταν απαραιτήτως με στυλ, ή ακόμη και δυνατό να αναπτυχθεί (για κάποιους!), πολλοί άνθρωποι και πολιτισμοί φέρουν μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για κάποιον που επιλέγει να έχει ωραία γενειάδα. Η Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας γιορτάζει τα γένια και όλα όσα ήταν, έγιναν και θα είναι τις επόμενες μέρες.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Γενειάδας

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, άνθρωποι συγκεντρώνονται σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο τον κόσμο για να απολαύσουν τη δόξα των ανδρικών γενειάδων, με διάφορους τρόπους γιορτασμού σε όλο τον πλανήτη. Δεδομένου ότι πιστεύεται ότι οι άνθρωποι πιθανότατα δεν άρχισαν να ξυρίζονται μέχρι το 4000 π.Χ., στην αρχή της ιστορίας, σχεδόν όλοι οι άνδρες θα είχαν μούσι. Ήταν εξαιρετικά λειτουργικό για να διατηρείται ζεστό, καθώς και για την απορρόφηση ενός χτυπήματος σε περίπτωση που πιαστείτε σε τσακωμό.

Η προέλευση της Παγκόσμιας Ημέρας Γενειάδας έχει χαθεί στην ιστορία, αλλά ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Δανοί Βίκινγκς διοργάνωσαν μια ημέρα για να τιμήσουν τα γένια τους που χρονολογούνται από το 800 μ.Χ.! Εκείνες τις αυγουστιάτικες μέρες, δεν γινόταν απαραίτητα μια συγκεκριμένη ημέρα για να τιμήσουν τα γένια, αλλά μπορεί να πραγματοποιούνταν πολλαπλοί εορτασμοί σε κάθε περιοχή. Κάποιοι από τους εορτασμούς φαίνονται ακόμη και λίγο τρελοί όταν κοιτάμε πίσω από τη σύγχρονη εποχή! Πάρτε για παράδειγμα το Dönskborg, στη Σουηδία, όπου όλοι εκείνοι οι άνδρες που δεν έχουν μούσι εκδιώκονται από την πόλη για να περάσουν μια μέρα και νύχτα στο κοντινό δάσος. Στην πόλη, τα ντροπιαστικά καθαρά πρόσωπά τους καίγονται σαν ομοίωμα από εκείνα που έχουν καταπληκτικά γένια.

Στη νότια Ισπανία, υπήρχε μια παράδοση να συμμετέχουν ένας γενειοφόρος άνδρας και ένα αγόρι χωρίς γένια σε έναν αγώνα πυγμαχίας. Αν δηλαδή μπορεί να ονομαστεί αγώνας μποξ όταν ο άντρας είναι οπλισμένος με μια μυτερή λούτσα! Ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι άνθρωποι, το ξύρισμα την Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας θεωρείται μια από τις χειρότερες πιθανές πράξεις ασέβειας. Μάλιστα, σε ορισμένα μέρη την Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας συνηθίζεται όσοι άντρες έχουν γένια να τους τιμούν και να τους περιμένουν με τα πόδια και τα χέρια, από εκείνους που δεν έχουν γένια.

Για όσους έχουν γένια ή όχι, ήρθε η ώρα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Φυτικού Γάλακτος

NHS: Έξυπνα γυαλιά για να έχουν οι νοσηλευτές περισσότερο χρόνο με τους ασθενείς

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης διαγράφει αναφορές σε κολποπλαστική για 17χρονους εν μέσω διαδικτυακής μανίας

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

O Νικηφόρος πάει για κατάθεση στο σημερινό επεισόδιο του Σασμού

Σασμός 2/10: Μέχρι την Τετάρτη 4/10 θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα ο Σασμός, λόγω της πρεμιέρας του Προξενιού της Ιουλίας. Από χθες 1/10 ωστόσο, οι εξελίξεις στην σειρά του Alpha είναι καταιγιστικές και κανείς δεν περιμένει αυτό που έρχεται.