Γενικές Ειδήσεις

18 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

18 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

18 Αυγούστου: Ποιοι είναι οι Άγιοι της Ορθοδοξίας που γιορτάζουν σήμερα;

Ο Άγιος Φλώρος και ο Άγιος Λαύρος κατάγονταν από το Βυζάντιο και είχαν διδαχθεί το χριστιανισμό και την τέχνη του λιθοξόου από τους Αγίους Πρόκλο και Μάξιμο. Μετά τον βασανιστικό και μαρτυρικό θάνατο των διδασκάλων τους, ο Φλώρος και ο Λαύρος αναχώρησαν και  διάλεξαν σαν τόπο διαμονής τους την πόλη Ουλπιανά. Στην πόλη αυτή ζούσαν από την τέχνη τους, αλλά συγχρόνως μέσω αυτής προσπαθούσαν για την εξάπλωση του Ευαγγελίου.

Άγιος Φλώρος και Άγιος Λαύρος

Εκεί υπήρχε και ένας ειδωλολάτρης Ιερέας που ονομαζόταν Μερέντιος. Ο γιος αυτού, ο Αθανάσιος, από το ένα του μάτι έπαθε τύφλωση, που από την ιατρική επιστήμη δε βρήκε θεραπεία. Τότε πλησίασε τους δύο τεχνίτες, οι οποίοι με την επίκληση του ονόματος του Χριστού θεράπευσαν το μάτι του γιου Αθανάσιου, με αποτέλεσμα να πιστέψουν και οι δύο στο Χριστό.

Αυτό μόλις το έμαθε ο έπαρχος Λύκων, συνέλαβε τους δύο αδελφούς. Τους βασάνισε, κι αφού τους έριξε μέσα σε ένα πηγάδι,  οι δύο Άγιοι παρέδωσαν το πνεύμα τους. Τα λείψανά τους τα συνέλεξαν πιστοί Χριστιανοί και τα μετέφεραν στη Βασιλεύουσα.

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη. Λαύρος, Λαύρης, Λάουρος, Λαύρα, Λάουρα. Φλώρος, Φλώρης, Φλώρα, Φλωρή, Φλωρίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

15 Αυγούστου: Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας

Η Βίκος AE στη «Φλόγα της Αγάπης»: Χρυσός Χορηγός στην 20ή Λαμπαδηδρομία της ΠΟΣΕΑ

Αγία Μαρίνα: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας η 17η Ιουλίου

Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα: Τι σηματοδοτεί η γιορτή της ζωής του παγκόσμιου ηγέτη;

Εθνική γιορτή στη Γαλλία για την ημέρα της Βαστίλλης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

30 Σεπτεμβρίου: Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης, που ξεκίνησε το 1953, είναι μια σχετικά πρόσφατη είσοδος στο ημερολόγιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων.

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

29 Σεπτεμβρίου: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας αναδεικνύει το πολύτιμο έργο που έχει προσφέρει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός στην ναυτιλιακή κοινότητα.

Πώς θα είναι η σημερινή μέρα;

Καιρός σήμερα: Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.