Γενικές Ειδήσεις

11 Ιουλίου γιορτή: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

11 Ιουλίου γιορτή: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

11 Ιουλίου γιορτή: Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι: Εύφημος, Ευφημία, Εύφημη, Εύφη, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα, Όλγα. Μάθετε για τους Αγίους της εκκλησίας μας.

Η σημερινή ημερομηνία αποτελεί ημέρα γιορτής για πολλούς Αγίους. Οι πιο γνωστοί είναι η Αγία Ευφημία και η Αγία Όλγα.

Ποια ήταν η Αγία Ευφημία και η Αγία Όλγα;

Κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα το 451 μ.Χ.  Ο ένας τόμος ήταν των ορθοδόξων και ο άλλος των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο τόμος των αιρετικών πεταμένος στα πόδια της Αγίας, ενώ ο τόμος των ορθοδόξων ακουμπισμένος στο στήθος της. Την Αγία Ευφημία έχει καθοριστεί να γιορτάζεται σήμερα στις 11 Ιουλίου, αλλά και στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους Βυζαντινούς, η σκανδιναβικής καταγωγής Χέλγκα ,ή Όλγα για τους Ρώσους,  ανέλαβε τις τύχες του Κράτους των Ρως του Κιέβου, οι οποίοι ήταν πρόγονοι των σημερινών Ρώσων και Ουκρανών. Μέλημά της ήταν η ανάληψη της εξουσίας και η εκδίκησή για τον βίαιο χαμό του συζύγου της, την οποία διέπραξε με μεγάλη αγριότητα. Στη συνέχεια πολιτεύτηκε με σύνεση και επιδίωξε να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις των Ρως με το Βυζάντιο. Το 957 επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, όπου κατηχήθηκε από τον οικουμενικό πατριάρχη Πολύευκτο και στη συνέχεια βαπτίστηκε χριστιανή με το όνομα Ελένη από τη νονά της Ελένη Λεκαπηνή, σύζυγο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ζ’ του Πορφυρογέννητου. Η Όλγα εκοιμήθη στις 11 Ιουλίου 969 μ. Χ.

Άλλοι Άγιοι που γιορτάζουν σήμερα είναι:

  • Άγιος Νεκτάριος από τα Βρύουλλα ο Νέος οσιομάρτυρας
  • Άγιος Κινδέος ο Πρεσβύτερος
  • Όσιος Λέων ο εν τη Μάνδρα
  • Άγιος Μαρκιανός
  • Άγιος Μαρτυροκλής
  • Όσιος Νικόδημος ο Βατοπεδινός
  • Άγιος Νικόδημος από το Ελβασάν ο Νέος οσιομάρτυρας
  • Όσιος Κύριλλος ο Νέος ο εν Πάρω
  • Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ
  • Άγιος Αρσένιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 Ιουλίου γιορτή: Ποιοι ήταν οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες της Αρμενίας;

Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα η τίμηση της Αγίας Κυριακής

Τι σηματοδοτεί η Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ;

Γιορτή του Πατέρα 2022: Τιμώντας την πατρότητα και τον δεσμό της οικογένειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σημερινή ημέρα ανήκει στην οικογένεια!

26 Σεπτεμβρίου: Η Εθνική Ημέρα Οικογένειας είναι μια εκδήλωση που έχει σκοπό να επιτρέψει στα αγαπημένα τους πρόσωπα να ξεκουραστούν από την καθημερινότητά τους και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Παγκόσμια Ημέρα Κυνηγιού και Ψαρέματος

24 Σεπτεμβρίου: Η Εθνική Ημέρα Κυνηγιού και Ψαρέματος γιορτάζεται για να φέρει κοντά τους αθλητές και να απολαύσει την πλούσια παράδοσή τους στο κυνήγι, το ψάρεμα και τη σκοποβολή.

Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών

23 Σεπτεμβρίου:Η Διεθνής Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών γιορτάζει όλες αυτές τις καταπληκτικές νοηματικές γλώσσες, αποτίοντας φόρο τιμής στην απίστευτη διαφορά που έχουν κάνει στους κωφούς σε όλο τον κόσμο και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για αυτούς.

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα 23 Σεπτεμβρίου;

Καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

22 Σεπτεμβρίου: Η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στοχεύει να απομακρύνει τη ζέστη από τον πλανήτη για μία μόνο μέρα, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εξαρτώνται λιγότερο από τα αυτοκίνητά τους και να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις.