Επιχειρήσεις

Moderna Covid-19: Στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών το εμβόλιο

Moderna Covid-19: Στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών το εμβόλιο

Η Μοderna χρησιμοποιεί στην ανάπτυξη του εμβολίου της παρόμοια τεχνολογία με τη Pfizer, ενώ ειδικοί έχουν υπογραμμίσει ότι πιθανώς θα χρειαστεί παραπάνω από ένα εμβόλιο για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Moderna Covid-19: Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να δώσει η Moderna τα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα από την τελική φάση των δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο CEO της αμερικανικής εταιρείας, Stephane Bancel, εφόσον τα αποτελέσματα αποδειχθούν επιτυχημένα, η Moderna θα υποβάλει στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο.

Οι ελπίδες του πλανήτη για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του φονικού κορωνοϊού αναπτερώθηκαν τη Δευτέρα όταν η Pfizer ανακοίνωσε ενδιάμεσα αποτελέσματα, που έδειξαν ότι το δικό της εμβόλιο κατά της Covid-19 ήταν κατά 90% αποτελεσματικό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εμβόλια που να έχουν λάβει έγκριση για χρήση ανά την υφήλιο, αλλά ορισμένα, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Moderna, βρίσκονται στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Η Μοderna χρησιμοποιεί στην ανάπτυξη του εμβολίου της παρόμοια τεχνολογία με τη Pfizer, ενώ ειδικοί έχουν υπογραμμίσει ότι πιθανώς θα χρειαστεί παραπάνω από ένα εμβόλιο για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Προ ημερών ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Moderna πιθανώς να δείξει παρόμοια αποτελέσματα με εκείνο των Pfizer / BioNTech. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Μοderna ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου την ίδια μέρα με εκείνες της Pfizer, αλλά βρίσκεται λίγο πίσω στην κούρσα λόγω δομικών διαφορών στις δοκιμές. Οι δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna χορηγούνται με απόσταση τεσσάρων εβδομάδων – αντί τριών της Pfizer. Πέραν τούτου η Moderna αρχίζει να μετρά τα κρούσματα του κορωνοϊού 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, αντί επτά της Pfizer, στις δοκιμές τις οποίες μετέχουν και περισσότερα άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός εμβόλια οικονομία: Οι φαρμακευτικές, το κέρδος και το στοίχημα του εμβολιασμού

Εμβόλια φαρμακευτικές: Ιστορική δέσμευση εννέα κολοσσών για ασφάλεια

Η Moderna κοντά σε συμφωνία με την Ε.Ε. για τον εφοδιασμό εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Amazon Care επεκτείνεται στο χώρο της εικονικής πρωτοβάθμιας υγείας

Amazon Υπάλληλοι: Η εταιρεία επεκτείνει την πιλοτική υπηρεσία εικονικής υγειονομικής περίθαλψης Amazon Care που είχε δημιουργήσει το 2019 για εργαζόμενούς της και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Amazon σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους υπαλλήλους της πρόσβαση στην υγειονομική πλατφόρμα σε εθνικό επίπεδο.

Hellenic Health Care: Το νέο παιδί του ομίλου

Hellenic Healtcare Group:Το νέο "παιδί" του ομίλου Hellenic Healthcare group στοχεύει να σπάσει τους εκπαιδευτικούς φραγμούς και να αποτελέσει μία καινοτομία στον ιατρικό κόσμο που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και γι αυτό την κάνει μοναδική και πολλά υποσχόμενη.

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Παράδειγμα προς μίμηση πρωτοβουλία μεταφορικής εταιρείας υπέρ κακοποιημένων ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

Η Alpha Bank υποστηρίζει της ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Alpha Bank: Τη συμμετοχή της στο Β' Κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανακοίνωσε η Alpha Bank, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει με ενεργό τρόπο τις επιχειρήσεις της χώρας, να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία COVID-19 έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

Μπορεί η πανδημία να ώθησε τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτό έχει επίσης αυξήσει τελικά το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης επιφανειών επιθέσεων, οδηγώντας σε κινδύνους ασφαλείας.

Έρευνα για τον εθισμό στο πορνό

Η αντικειμενική διάγνωση του εθισμού στην πορνογραφία συνιστά πρόκληση για τους ειδικούς δεδομένου ότι συναρτάται κυρίως από την προσωπική αντίληψη του ίδιου του ατόμου για τη χρήση πορνογραφικού υλικού εκ μέρους του και τη σεξουαλικότητα εν γένει -με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις να αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στην εξίσωση. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Bowling Green, με επικεφαλής τον […]