Επιχειρηματικά

ΥΓΕΙΑ- Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας: Ανακαίνιση χώρων- επένδυση σε εξοπλισμό

ΥΓΕΙΑ- Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας: Ανακαίνιση χώρων- επένδυση σε εξοπλισμό

ΥΓΕΙΑ- Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας: Ανακαίνιση χώρων- επένδυση σε εξοπλισμό. Το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, που συμπλήρωσε 25 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση αλλά και στην απόκτηση δυο νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών, με στόχο τη σφαιρική και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.

Όλοι οι χώροι σχεδιάστηκαν με απόλυτη εργονομία και λειτουργικότητα και επιμελήθηκαν με περισσή φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες του ασθενή και των συνοδών του. Προσεγμένοι στην κάθε τους λεπτομέρεια οι νέοι χώροι λειτουργούν υποστηρικτικά σε κάθε στάδιο της θεραπευτικής διαδικασίας αποπνέοντας συναισθήματα ασφάλειας, ηρεμίας αλλά και αισιοδοξίας.


Ως το πλέον σύγχρονο και καλύτερα εξοπλισμένο Κέντρο Ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να μην υιοθετεί κάθε νέα τεχνολογία προς όφελος του ασθενή. Στο πλαίσιο αυτό οι γραμμικοί επιταχυντές Halcyon και EDGE, της εταιρείας Varian, αποτελούν τα νεότερα αποκτήματα και τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα ακτινοθεραπείας, που προάγουν την εφαρμογή τόσο των σύγχρονων τεχνικών ακτινοθεραπείας όσο και της Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας προσφέροντας ευελιξία, ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στη θεραπευτική προσέγγιση, διευρύνοντας τον ορίζοντα στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, διαθέτει επιπλέον δυο τελευταίας γενιάς Γραμμικούς Επιταχυντές (Versa HD & Synergy AgilityTM της εταιρίας Elekta) υπερσύγχρονη μονάδα Βραχυθεραπείας Flexitron υψηλού ρυθμού δόσης και το μοναδικό στην Ελλάδα μηχάνημα ακτινοχειρουργικής εγκεφάλου Gamma Knife.

Το πολυάριθμο ιατρικό δυναμικό του Κέντρου, έχοντας στη διάθεσή του αυτόν τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, είναι σε θέση να εξατομικεύει τη θεραπεία για κάθε ασθενή, επιλέγοντας το κατάλληλο μηχάνημα και εφαρμόζοντας την τεχνική ακτινοθεραπείας που θα αντιμετωπίσει καλύτερα τη νόσο. Για τη φροντίδα των ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία συνεργάζονται στενά οι έμπειροι Ακτινοθεραπευτές-Ογκολόγοι, Ακτινοφυσικοί, Τεχνολόγοι και Νοσηλευτές του Κέντρου. Παράλληλα, οι ασθενείς μας έχουν πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και απεικονιστικές μεθόδους, στις άρτια οργανωμένες Ογκολογικές και Χειρουργικές Κλινικές, αλλά και σε ειδικούς κλινικούς διατροφολόγους, ειδικούς ψυχολόγους και φυσικοθεραπευτές του ΥΓΕΙΑ, με στόχο την βέλτιστη και εξατομικευμένη αντιμετώπισή τους.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης τονίζει: «Με την ολοκλήρωση του έργου της ριζικής ανακαίνισης των χώρων αλλά και την απόκτηση των δυο νέων τελευταίας γενιάς γραμμικών επιταχυντών στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, επιτεύχθηκε ένας ακόμα στρατηγικός μας στόχος, επιβεβαιώνοντας την υπόσχεσή μας για συνεχή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας.

Στα 50 χρόνια λειτουργίας του το ΥΓΕΙΑ, έχει προσφέρει στη χώρα τα μέγιστα και έχει επιτύχει μια σειρά από σημαντικά επιτεύγματα που μας κάνουν όλους υπερήφανους. Αδιαμφισβήτητα, ένα από αυτά είναι η λειτουργία του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, που αντικατοπτρίζει τη σταθερή και εξελικτική μας πορεία, που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και τη δέσμευσή μας για παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και τη ζωή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνεισφορά της Pfizer Hellas στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Σήμα κινδύνου για την απότομη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Συνήθειες στην καθημερινότητά μας που μας χαρίζουν καρδιαγγειακή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.