Επιχειρηματικά

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Win Medica: Νέος πρόεδρος o  Δημήτρης  Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Win Medica : Η σύνθεση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου συνίσταται από διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου. Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής με ισχυρές προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την καθιέρωση ενός δυναμικού πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης, ικανού να  διασφαλίσει τη διατήρηση, αλλά και την αύξηση των θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης, καθώς και τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους ασθενείς και τα συστήματα.

Αποτελώντας αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, η Win Medica στοχεύει να ισχυροποιήσει τη θέση της και στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά υλοποιώντας ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα σε έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της. Επιπλέον, με ορίζοντα το τέλος του 2024 η Win Medica θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη.

Αναφερόμενος στη νέα Διοίκηση, αλλά και στη νέα επένδυση της Win Medica, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας, κ. Δημήτριος Τρύφων επισήμανε «Στόχος της νέας Διοίκησης είναι ο ομαλός μετασχηματισμός του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας από αμιγώς εμπορικό σε εμπορικό και παραγωγικό με την δημιουργία της μεγαλύτερης εγχώριας μονάδας παραγωγής ογκολογικών στέρεων φαρμάκων στην Τρίπολη. Μέσω αυτού η Win Medica θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου της παραγωγής και της επάρκειας κρίσιμων για την δημόσια υγεία της χώρας φαρμάκων, αλλά και εξαγωγών σε τρίτες χώρες. Ευελπιστούμε επιπλέον πως οι πωλήσεις μας στο εξωτερικό θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της εταιρείας μας. Η Win Medica στοχεύει στην εδραίωσή της ως μια εταιρεία που θα μπορεί να παρέχει στο Κράτος και στην ιατρική κοινότητα καινοτόμα εργαλεία για την κάλυψη ανικανοποίητων ιατρικών αναγκών, καθώς και εξαιρετικής ποιότητας εγχώρια (ευρωπαϊκώς) παραγόμενα φάρμακα που θωρακίζουν τους ασθενείς, προσφέρουν εξοικονομήσεις στη φαρμακευτική δαπάνη και ενισχύουν την  Ελληνική οικονομία».

Αντίστοιχα, σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Win Medica, κ. Χρήστος Σωτηρίου δήλωσε ότι: «Με τη νέα Διοίκηση επιδιώκουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της στην Ελλάδα με την ανάδειξη της αξίας των προϊόντων της προς την Ιατρική κοινότητα, το Κράτος και τους Έλληνες ασθενείς. Πιστεύουμε πως με τις νέες δομές και διαδικασίες της, η Win Medica θα πετύχει σταθερή αύξηση της διείσδυσής της στις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται μέσω της έγκαιρης και ταχείας εισαγωγής στην αγορά των νέων προϊόντων του χαρτοφυλακίου μας. Προς διαφύλαξη των παραπάνω ενισχύουμε στοχευμένα το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα και συνεργασίες και επενδύουμε στην επιστήμη και στον μέλλον, με το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και το Εργοστάσιο στην Τρίπολη, στοχεύοντας πλέον και στις διεθνείς αγορές. Βασική μας επιδίωξη είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Win Medica προς όφελος των ασθενών, της θεραπευτικής, της απασχόλησης και της εθνικής μας οικονομίας».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέθανε ο βραβευμένος μεταφραστής και ποιητής Γιώργος Μπλάνας

Το χάπι για την παχυσαρκία που βοηθά στο αδυνάτισμα 

Πώς αλλάζει η διάγνωση και διαχείριση της νόσου του Crohn;

Οι κίνδυνοι και οι θάνατοι γύρω από τις εγκυμοσύνες των μαύρων θεωρούνται ως μια «εντελώς αποτρέψιμη» κρίση υγείας

Silver βραβείο για την Win Medica για το Cetilar

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο με την αντλία ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹

Tο 1ο γενόσημο φάρμακο στην Ελλάδα για την χρόνια υπερφόρτωση με σίδηρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.