Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Βραβεία

Ωνάσειο: Αναγνώριση της Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων της Καρδιάς

Ωνάσειο: Αναγνώριση της Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων της Καρδιάς

Ωνάσειο:Αναγνώριση της Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων της Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου  ως το πρώτο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Κληρονομικών Καρδιολογικών Παθήσεων στην Ελλάδα.

Ως το πρώτο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Κληρονομικών Καρδιολογικών Παθήσεων στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε με σχετικό ΦΕΚ τον περασμένο Φεβρουάριο η Μονάδα Κληρονομικών Παθήσεων της Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στους εξής άξονες: α. την παροχή ολοκληρωμένης και υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας σε ασθενείς που πάσχουν από σπάνια και πολύπλοκα νοσήματα, β. τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των ασθενών σε πολυεπιστημονικές ομάδες επαγγελματιών υγείας, γ. την ενίσχυση της συνεργασίας και της δικτύωσης με άλλα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή και διεθνές επίπεδο και γ. την ανάπτυξη της συνεργασίας με συλλόγους ασθενών που πάσχουν από σπάνια και πολύπλοκα νοσήματα της καρδιάς.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, είναι ένα από τα ελάχιστα Ευρωπαϊκά Κέντρα, όπου ασθενείς με Κληρονομικά Καρδιολογικά Νοσήματα και οι συγγενείς τους αντιμετωπίζονται συνολικά. Αυτό επιτυγχάνεται με την ευρεία καρδιολογική διερεύνηση από εξειδικευμένη Κλινική Μονάδα και τη Γενετική Ανάλυση από το Εργαστήριο Καρδιογενετικής του Ωνασείου, έως την παραπομπή στα Τμήματα Ηλεκτροφυσιολογίας, Καρδιακής Ανεπάρκειας και Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου για θεραπευτική αντιμετώπιση.  Ήδη, στο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης έχουν παραπεμφθεί απ’ όλη την Ελλάδα, έχουν διερευνηθεί κλινικά και γενετικά και παρακολουθούνται περισσότεροι από 3.500 ασθενείς και συγγενείς τους. Η παρακολούθηση των περισσότερων από αυτούς γίνεται στο πλαίσιο της Εθνικής Εμβληματικής δράσης για τον «Νεανικό Αιφνίδιο Θάνατο».

Ο επόμενος στόχος για το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Κληρονομικών Καρδιολογικών Παθήσεων είναι να ενταχθεί στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς ERN GUARD – Heart. Όπως δήλωσε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου, Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Άρης Αναστασάκης: «Η αποστολή του ERN GUARD-Heart είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στη διάγνωση και θεραπεία σπάνιων & κληρονομικών παθήσεων και η μετάβαση, αυτή να είναι εύκολη».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Ιωάννης Μπολέτης δήλωσε: «Η αναγνώριση της Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων της Καρδιάς του Ω.Κ.Κ. ως πρώτο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Κληρονομικών Καρδιολογικών Παθήσεων στην Ελλάδα (Center of Excellence) και μάλιστα μέσα σε πλαίσιο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών είναι μία θετική εξέλιξη για την Ελληνική Ιατρική και τη φροντίδα των ασθενών με σχετικά σπάνια νοσήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Ιατρούς που συμμετέχουν στη Μονάδα.  Ο δεύτερος βαθμός πιστοποίησης που είναι Ευρωπαϊκός είναι το επιθυμητό δεύτερο βήμα, που ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ελπίδα ζωής σε πάνω από 10 ασθενείς χάρισε η δωρεά οργάνων από τη Σωτηρία

Γιάννης Τούντας στο healthweb : Η Πολιτεία να στηρίξει τον τουρισμό Υγείας

Αντίνοος Αλμπάνης: Η υπέροχη σχέση του με την Μπλου [vid]

Γέφυρα ζωής μεταξύ Αθήνας & Θεσσαλονίκης το Ερρίκος Ντυνάν για 4 συνανθρώπους μας

Άννα Σπίνου: Η κυστική ίνωση από θανατηφόρος έχει γίνει Χρόνια Νόσος

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Ωνάσειο: Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλατινένιο βραβείο για το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»

Πλατινένιo βραβείο στην κατηγορία «Kαινοτόμο Προϊόν στο Φαρμακείο» έλαβε το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024». Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε ως η κορυφαία επιλογή στην προτίμηση των φαρμακοποιών και της κριτικής επιτροπής, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του ανάμεσα σε πολλά σκευάσματα.

Ανάδειξη της DEMO στο θεσμό True Leader 2022

    Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, ξεχώρισε για ακόμη μια χρονιά στον ομώνυμο θεσμό της ICAP CRIF για την παρουσία της στην Ελληνική αγορά. Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση του στρατηγικής λειτουργίας της εταιρείας, στο απαιτητικό επιχειρηματικό πλαίσιο της περασμένης χρονιάς.

Διάκριση της Servier Hellas στα HR Awards 2023

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».

Τριπλή βράβευση της DEMO 

Τρία βραβεία απέσπασε η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Close Icon