Επιχειρηματικά

VIATRIS: Μία νέα εταιρεία φροντίδας υγείας

VIATRIS: Μία νέα εταιρεία φροντίδας υγείας

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας στο χώρο του φαρμάκου έχει συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων. Χάρη στη φαρμακευτική καινοτομία, σήμερα ζούμε περισσότερο.

Οι ανάγκες , ωστόσο της  υγειονομικής περίθαλψης εξελίσσονται διαρκώς. Για παράδειγμα, μαζί με το προσδόκιμο ζωής, αυξάνεται και το ποσοστό της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει όχι μόνο τους ασθενείς, αλλά και τα συστήματα υγείας και τις κοινωνίες.

Σε αυτό το περιβάλλον αποκτά κρίσιμο ρόλο η εξασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε σύγχρονα φάρμακα και θεραπείες, με τρόπο που προάγει την υγεία του πληθυσμού και παράλληλα τη βιωσιμότητα των εθνικών συστημάτων. Η VIATRIS, μια νέα παγκόσμια εταιρεία φροντίδας υγείας, φιλοδοξεί να δώσει στο επίπεδο αυτό καινοτόμες λύσεις, που αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο της υγείας.Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 από την συνένωση της Mylan και της Upjohn του ομίλου Pfizer, με αποστολή να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ασθενών σε όλο τον κόσμο, σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Εχέγγυα της επιτυχίας της VIATRIS είναι η γνώση και η πείρα των εταιρειών από τις οποίες δημιουργήθηκε.H VIATRIS έχει κορυφαία εξειδίκευση, όχι μόνο επιστημονική, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας, αποδεδειγμένη εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα και στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ισχυρές δυνατότητες στον εμπορικό τομέα.Αξιοποιώντας αυτά τα εφόδια, η εταιρεία παρέχει σήμερα υψηλής ποιότητας θεραπευτικές επιλογές σε περισσότερες από 10 θεραπευτικές κατηγορίες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων, από την καρδιαγγειακή υγεία έως την ογκολογία. Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από 1.400 και πλέον φαρμακευτικά μόρια, στα οποία περιλαμβάνονται κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα επώνυμα και σύνθετα, βιο-ομοειδή, αλλά και προϊόντα OTC και φαρμακείου. Τα φάρμακά της αντιμετωπίζουν 9 από τις 10 αιτίες θανάτου, ενώ πάνω από 200 φάρμακά της περιλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Απαραίτητων Φαρμάκων του Π.Ο.Υ.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται με ένα δυναμικό 200 εξειδικευμένων στελεχών και ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 100 προϊόντα. Διαθέτει στους Έλληνες ασθενείς περισσότερες από 26 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων κάθε χρόνο, ενώ το ένα τρίτο αυτής της ποσότητας παράγεται εγχώρια. Επίσης έχει αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων μας με 6 ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Κατατάσσεται μεταξύ των 5 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα (σε αξίες IQVIA, sell-out data retail MAT March 2021), ενώ κατέχει ηγετική θέση στις θεραπευτικές κατηγορίες της Καρδιαγγειακής νόσου, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, HIV και OTC & φαρμακείου. Στον τομέα της βιοτεχνολογίας το αποτύπωμα της είναι ισχυρό με 3 βιο-ομοειδή να είναι διαθέσιμα στους Έλληνες ασθενείς. Επενδύοντάς συστηματικά  παραμένει στην αιχμή του ακμάζοντος τομέα της βιοτεχνολογίας με την προσθήκη νέων βιο-ομοειδών από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της τα επόμενα έτη.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη VIATRIS στην Ελλάδα. Συμβαδίζοντας με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η VIATRIS δεσμεύεται να προσφέρει στους ασθενείς,  και να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τις κοινότητες, καθώς και τους εργαζομένους της.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας για το επόμενο διάστημα βρίσκεται η αύξηση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε σύγχρονες θεραπείες. Ο στόχος αυτός θα επιδιωχθεί μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη των βιο-ομοειδών και του εμβολιασμού κατά της γρίπης, την υποστήριξη και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, αλλά και τη γόνιμη συμβολή στο διάλογο, με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Με ισχυρό όραμα, με αφοσίωση και υψηλές δυνατότητες, η VIATRIS αναδεικνύεται σε συνεργάτη επιλογής και πυλώνα σταθερότητας στο χώρο της υγείας. Εξελίσσεται σε μια παγκόσμια πύλη εισόδου στην υγειονομική περίθαλψη, παρέχοντας περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης σε φάρμακα από ποτέ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με την συνένωση της Mylan και Upjohn ‘’γεννήθηκε’’ η Viatris

Mylan φαρμακευτική: Εξαγοράζει την Aspen και αποκτά το χαρτοφυλάκιο θρόμβωσης στην Ευρώπη

Στρατηγική συνεργασία : Viatris με GENESIS Pharma

Μπορεί ο Ian Read να αποχωρεί από τη Pfizer, εντάσσεται όμως στο Δ.Σ. της Viatris

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Meru Health θέτει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία

Meru Health: Μια νέα εφαρμογή που φιλοδοξεί να γίνει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά, συγκεντρώνοντας 38 εκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση και θέτοντας τον πήχη για την συνέχεια αρκετά ψηλά.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας διατηρεί βάση δεδομένων ανεπιθύμητων πελατών που παρέχονται από αεροπορικές εταιρείες.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόστιμο που προτάθηκε μέχρι τώρα για απείθαρχη συμπεριφορά ήταν 52.000 δολάρια, για έναν επιβάτη που κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου και επιτέθηκε σωματικά δύο φορές σε αεροσυνοδό.

Η Novartis συνεπής στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2020

Novartis βιώσιμη ανάπτυξη: Το αποτύπωμα των επενδύσεων της Novartis Hellas για το 2020 με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη ,μεταξύ άλλων, είναι4.3 εκ. άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 100 θεραπείες˙ 820 ασθενείς συμμετείχαν σε 69 κλινικές μελέτες. Συνεισφορά άνω των $149 εκ. στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2020. 1.789 νέες θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες), με τις 200 να σχετίζονται με την καινοτομία .60% γυναίκες σε θέσεις υψηλής ευθύνης & υβριδικό μοντέλο εργασίας .

Eli Lilly : Συμφωνία Κοινής Προμήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προμήθεια αντισωμάτων

Συμφωνία Κοινής Προμήθειας της Eli Lilly με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του συνδυασμού αντισωμάτων bamlanivimab και etesevimab για τη θεραπεία της επιβεβαιωμένης νόσου COVID-19.