Επιχειρηματικά

VIATRIS: Μία νέα εταιρεία φροντίδας υγείας

VIATRIS: Μία νέα εταιρεία φροντίδας υγείας

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας στο χώρο του φαρμάκου έχει συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων. Χάρη στη φαρμακευτική καινοτομία, σήμερα ζούμε περισσότερο.

Οι ανάγκες , ωστόσο της  υγειονομικής περίθαλψης εξελίσσονται διαρκώς. Για παράδειγμα, μαζί με το προσδόκιμο ζωής, αυξάνεται και το ποσοστό της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει όχι μόνο τους ασθενείς, αλλά και τα συστήματα υγείας και τις κοινωνίες.

Σε αυτό το περιβάλλον αποκτά κρίσιμο ρόλο η εξασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε σύγχρονα φάρμακα και θεραπείες, με τρόπο που προάγει την υγεία του πληθυσμού και παράλληλα τη βιωσιμότητα των εθνικών συστημάτων. Η VIATRIS, μια νέα παγκόσμια εταιρεία φροντίδας υγείας, φιλοδοξεί να δώσει στο επίπεδο αυτό καινοτόμες λύσεις, που αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο της υγείας.Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 από την συνένωση της Mylan και της Upjohn του ομίλου Pfizer, με αποστολή να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ασθενών σε όλο τον κόσμο, σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Εχέγγυα της επιτυχίας της VIATRIS είναι η γνώση και η πείρα των εταιρειών από τις οποίες δημιουργήθηκε.H VIATRIS έχει κορυφαία εξειδίκευση, όχι μόνο επιστημονική, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας, αποδεδειγμένη εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα και στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ισχυρές δυνατότητες στον εμπορικό τομέα.Αξιοποιώντας αυτά τα εφόδια, η εταιρεία παρέχει σήμερα υψηλής ποιότητας θεραπευτικές επιλογές σε περισσότερες από 10 θεραπευτικές κατηγορίες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων, από την καρδιαγγειακή υγεία έως την ογκολογία. Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται από 1.400 και πλέον φαρμακευτικά μόρια, στα οποία περιλαμβάνονται κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα επώνυμα και σύνθετα, βιο-ομοειδή, αλλά και προϊόντα OTC και φαρμακείου. Τα φάρμακά της αντιμετωπίζουν 9 από τις 10 αιτίες θανάτου, ενώ πάνω από 200 φάρμακά της περιλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Απαραίτητων Φαρμάκων του Π.Ο.Υ.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται με ένα δυναμικό 200 εξειδικευμένων στελεχών και ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 100 προϊόντα. Διαθέτει στους Έλληνες ασθενείς περισσότερες από 26 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων κάθε χρόνο, ενώ το ένα τρίτο αυτής της ποσότητας παράγεται εγχώρια. Επίσης έχει αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων μας με 6 ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Κατατάσσεται μεταξύ των 5 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα (σε αξίες IQVIA, sell-out data retail MAT March 2021), ενώ κατέχει ηγετική θέση στις θεραπευτικές κατηγορίες της Καρδιαγγειακής νόσου, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, HIV και OTC & φαρμακείου. Στον τομέα της βιοτεχνολογίας το αποτύπωμα της είναι ισχυρό με 3 βιο-ομοειδή να είναι διαθέσιμα στους Έλληνες ασθενείς. Επενδύοντάς συστηματικά  παραμένει στην αιχμή του ακμάζοντος τομέα της βιοτεχνολογίας με την προσθήκη νέων βιο-ομοειδών από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της τα επόμενα έτη.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη VIATRIS στην Ελλάδα. Συμβαδίζοντας με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η VIATRIS δεσμεύεται να προσφέρει στους ασθενείς,  και να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τις κοινότητες, καθώς και τους εργαζομένους της.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας για το επόμενο διάστημα βρίσκεται η αύξηση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε σύγχρονες θεραπείες. Ο στόχος αυτός θα επιδιωχθεί μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη των βιο-ομοειδών και του εμβολιασμού κατά της γρίπης, την υποστήριξη και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, αλλά και τη γόνιμη συμβολή στο διάλογο, με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Με ισχυρό όραμα, με αφοσίωση και υψηλές δυνατότητες, η VIATRIS αναδεικνύεται σε συνεργάτη επιλογής και πυλώνα σταθερότητας στο χώρο της υγείας. Εξελίσσεται σε μια παγκόσμια πύλη εισόδου στην υγειονομική περίθαλψη, παρέχοντας περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης σε φάρμακα από ποτέ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με την συνένωση της Mylan και Upjohn ‘’γεννήθηκε’’ η Viatris

Mylan φαρμακευτική: Εξαγοράζει την Aspen και αποκτά το χαρτοφυλάκιο θρόμβωσης στην Ευρώπη

Στρατηγική συνεργασία : Viatris με GENESIS Pharma

Μπορεί ο Ian Read να αποχωρεί από τη Pfizer, εντάσσεται όμως στο Δ.Σ. της Viatris

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Aνακοινώνει την έναρξη του Rotational Graduate Program

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

AbbVie: Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το κοινωνικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της AbbVie η οποία εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια και την καινοτομία των θεραπειών της, τη συμβολή της στη βιωσιμότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας, τη δέσμευσή της σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και την επένδυση σε στρατηγικές που επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους της.

Υπό αξιολόγηση το εμβόλιο της Sanofi/GSK κατά του κορωνοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου που παρασκεύασαν η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, το πέμπτο εμβόλιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών.

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.