Επιχειρηματικά

Takeda κορωνοϊός: Ξεκινά θεραπεία με πλάσμα covid-19

Takeda κορωνοϊός: Ξεκινά θεραπεία με πλάσμα covid-19

Η Takeda, η CSL Behring και άλλες εταιρείες της CoVIg Plasma Alliance ξεκίνησαν την εμπορική παραγωγή του φαρμάκου τους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, της υπερανοσοποιημένης ανοσοσφαιρίνης

Takeda κορωνοϊός: Μια  πιθανή θεραπεία για την καταπολέμηση  COVID-19 έχει ξεκινήσει δοκιμή τελικού σταδίου, αλλά από μια άποψη είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες: Είναι φτιαγμένη με συγκέντρωση δειγμάτων αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, καθιστώντας δυνατά τα  θετικά αποτελέσματα.

Η Takeda, η CSL Behring και άλλες εταιρείες της CoVIg Plasma Alliance ξεκίνησαν την εμπορική παραγωγή του φαρμάκου τους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, της υπερανοσοποιημένης ανοσοσφαιρίνης (H-Ig), καθώς η δοκιμαστική φάση 3 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως είπε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Takeda, Christophe Weber.

Οι κλινικές παρτίδες παρήχθησαν στις εγκαταστάσεις της Takeda στις ΗΠΑ, στη Γεωργία και στον ιστότοπο της CSL στη Βέρνη της Ελβετίας. Η δοκιμή ITAC ξεκίνησε επίσημα τον έλεγχο της θεραπείας με πλάσμα για νοσοκομειακούς ασθενείς, μετά από μήνες καθυστέρησης από την αρχική ημερομηνία έναρξης στόχου τον Ιούλιο. Στοχεύει στην εγγραφή 500 ασθενών για να διαπιστώσει εάν η προσθήκη H-Ig στο αντι-ιικό remdesivir μικρού μορίου της Gilead Sciences θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω την κλινική κατάσταση των ασθενών και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών.

Για να παρασκευαστεί το φάρμακο, συνδυάζονται δωρεές πλάσματος σε αναρρώσεις από πολλούς ασθενείς και εκχυλίζονται, καθαρίζονται και συμπυκνώνονται αντισώματα. Θεωρητικά, το τελικό τυποποιημένο προϊόν περιέχει πολλούς τύπους αντισωμάτων που μπορούν να ακολουθήσουν το SARS-CoV-2 από διαφορετικές κατευθύνσεις. Σε σύγκριση με το εγκεκριμένο από την FDA αναρρωτικό πλάσμα, το οποίο απαιτεί αντιστοίχιση τύπου αίματος, το H-Ig μπορεί να χορηγηθεί σε όλους τους επιλέξιμους ασθενείς.

Αλλά η κατασκευή της θεραπείας βασίζεται στις αιμοδοσίες. «Η πιθανότητα να λειτουργεί είναι πολύ υψηλή», δήλωσε ο Weber, σύμφωνα με το Reuters. “Και γι ‘αυτό ξεκινήσαμε μια εκστρατεία για να επιταχύνουμε τη δωρεά πλάσματος ανάρρωσης για την παραγωγή  αυτού του προϊόντος.” Η εκστρατεία, με την ονομασία ” The Fight Is In Us “, αναζητά αιμοδοσίες από δεκάδες χιλιάδες ανακτηθέντες ανθρώπους σε 1.500 και πλέον τοποθεσίες. Ο Weber είπε ότι δεν μπορούσε να εκτιμήσει πόσες δόσεις της θεραπείας θα ήταν έτοιμες φέτος λόγω της εξάρτησής της από δωρεές και αβεβαιότητας σχετικά με την τελική δοσολογία.

“Η ποσότητα της θεραπείας που μπορούμε να παράγουμε συνδέεται άμεσα με τον αριθμό των ανθρώπων που δωρίζουν πλάσμα – ακόμη και εκείνων που δεν είναι σίγουροι ή δεν γνωρίζουν καν, ότι είχαν τον ιό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CSL Paul Perreault τον Ιούλιο . Οι Eli Lilly και Regeneron ανέφεραν ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τα κοκτέιλ αντισωμάτων τους, καθένα από τα οποία συνδυάζει δύο συνθετικά μονοκλωνικά αντισώματα.

Ενώ αυτά τα προϊόντα έχουν λιγότερη ποικιλία αντισωμάτων, χρησιμοποίησαν μόνο δωρεά πλάσματος για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των αντισωμάτων με τις περισσότερες υποσχέσεις για την καταπολέμηση του COVID. Εκτός από το ότι έχει δείξει ισχυρή αποτελεσματικότητα σε άλλες ασθένειες όπως η ογκολογία, τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι γνωστά για τις υψηλές τιμές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Takeda Pharmaceuticals: Συμφωνία για εκποίηση χαρτοφυλακίου στην Cheplapharm

Η Takeda πουλά μονάδα υγείας για 2,3 δισ. δολάρια

TAKEDA HELLAS : Διαθέσιμοι όλοι οι εργαζόμενοι για την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες

Συνεχίζεται η πανελλαδική ενημέρωση για την ψωρίαση ''Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε''

Η 29η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης που καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και είναι αφιερωμένη στα άτομα που ζουν με ψωρίαση ή ψωριασική αρθρίτιδα. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα.

Ινδική φαρμακοβιομηχανία απέκρυψε από τον FDA ελαττωματική παρτίδα

Παρά το γεγονός ότι ο εργοστασιακός εξοπλισμός της στο Telanga της Ινδίας ήταν ελαττωματικός, η Shilpa κυκλοφόρησε παρτίδες από σφραγισμένα ενέσιμα φάρμακα στην αγορά χωρίς να ειδοποιήσει τον FDA

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας απενεμήθει στον κ. Αναστασιάδη

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας: Στον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας,Ν. Αναστασιάδη.  Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας επέδωσε στον κύριο Αναστασιάδη ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης, παρουσία του Πρωθυπουργού κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην τελετή βράβευσης της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου της Αθήνας παραβρέθηκε […]

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Την  διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «More than my skin» για την ψωριασική  νόσο παρουσιάζει στην Ελλάδα η Novartis Hellas. Με επίκεντρο τα εμφανή και αφανή συμπτώματα της νόσου, το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας είναι «Αναγνωρίζουμε αυτό που φαίνεται. Φροντίζουμε και για αυτό που δεν φαίνεται».