Συνέδρια

Διακεκριμένοι διεθνείς ομιλητές στο συνέδριο Financial Times -Υγεία

Διακεκριμένοι διεθνείς ομιλητές στο συνέδριο Financial Times -Υγεία

 

Τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στον χώρο της δημόσιας υγείας, θα αναδειχθούν στο φετινό συνέδριο των Financial Times στην Αθήνα με θέμα ‘’Shaping a healthier Nation, Shaping a healthier Europe’’ στο οποίο θα συμμετάσχουν  κορυφαίοι διεθνείς ομιλητές.

Συγκεκριμένα, διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας θα βρίσκονται στις 27 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental της Αθήνας, ενόψει του συνεδρίου «Shaping a healthier Nation, Shaping a healthier Europe».

Το Συνέδριο διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα από τους Financial Times, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και την Boussias Communications, με τη συνδρομή του εξειδικευμένου καθημερινού newsletter για την υγεία, Health Daily και θα έχει ως κύριο θέμα του την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στο χώρο της Υγείας.

 Αναλυτικότερα, μεταξύ των διακεκριμένων ξένων ομιλητών περιλαμβάνονται:

  • Η Jane Griffiths, Co-chair of the joint Executive Committee of PhRMA and EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, Group Company Chairman of Janssen EMEA (Europe, the Middle East and Africa), Chair of the Europe Committee of the Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA).
  •  Ο Aaron Reeves, Researcher, Quantitative Sociology, Oxford University, μέλος της ομάδας ερευνητών που εξετάζουν τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα και των οποίων οι δημοσιεύσεις στην επιθεώρηση «The Lancet» έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
  •   Ο George Tsakos, Senior Lecturer, Department of Epidemiology and Public Health, University College London (UCL), London, United Kingdom, ο οποίος έχει μελετήσει θέματα κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην υγεία.
  •  Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα εκπροσωπήσει ο Δρ. Άγις Τσουρός, M.D., Ph.D., FFPH Director, Policy and Governance for Health and Well-being (WHO), ενώ τον ΟΟΣΑ εκπροσωπεί ο Mark Pearson, Deputy Director, Directorate for Employment, Labour and Social Affairs Organization for Economic Co-operation and Development (OECD). Από το European Cancer Concord θα μιλήσει ο Prof Mark Lawler, Project Lead Chair in Translational Cancer Genomics and Associate Director of Postgraduate Studies Centre for Cancer Research and Cell Biology Queen’s University Belfast.
  •  Σημαντική είναι η παρουσία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα του EMA, τον οποίο θα εκπροσωπήσει η Dr Isabelle Moulon, Head of Department, Patients and Healthcare Professionals, European Medicines Agency (EMA).
  •   Την θέση των ασθενών θα αναλύσει ο Stanimir Hasurdjiev, εκπρόσωπος του European Patients Forum (EPF).

 Τη σημαντική διεθνή του εμπειρία θα μοιραστεί με το κοινό του συνεδρίου ο Haseeb Ahmad, CEO, Greece, Cyprus and Malta, MSD.

Πρόσβαση στην Καινοτομία

Ειδική θέση στο συνέδριο θα κατέχει το θέμα της Πρόσβασης στην Καινοτομία, το οποίο θα αναπτύξουν με ομιλίες τους: Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος του ΣΦΕΕ, ο Jeroen Commissaris, President & Managing Director, AstraZeneca, ο Roberto Greco, Vice President, PhRMA LAWG, VP, GlaxoSmithKline – General Manager Greece and Cluster Area Director Adriatics, ο Μιχάλης Καραμούζης, Medical Oncologist, Assistant Professor, Department of Biological Chemistry, Medical School, University of Athens, καθώς και ο εκπρόσωπος του EPF.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης οι: Δημήτριος Κοντός, πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, Γιώργος Βελιώτης, πρόεδρος του Insurance Europe Health Committee, Θεόδωρος Λιακόπουλος, Chairman of MD&D Committee AMCHAM, Managing Director, Johnson & Johnson Hellas, Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ κ.ά.

Στο συνέδριο , επίσης, θα παρουσιαστεί έρευνα της IPSOS, με τίτλο: «Socioeconomic inequalities in health: The perspective of Health professionals and Greek citizens», η οποία διενεργήθηκε ειδικά για το συνέδριο των Financial Times και η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι ενότητες του συνεδρίου

Τα σημαντικότερα θέματα που προκύπτουν στον χώρο της δημόσιας υγείας, επιχειρούν να καλύψουν αποτελεσματικά οι ενότητες του συνέδριο οι οποίες είναι : Πολιτικές Υγείας και Οικονομική Κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, οι κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στο χώρο της Υγείας, τα πορίσματα των πλέον πρόσφατων μελετών για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Δημόσια Υγεία, η πρόσβαση στην Καινοτομία, η αναδιοργάνωση και χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και η οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο ρόλος των Παρόχων και Προμηθευτών Υγείας στο νέο σκηνικό που διαμορφώνει το ΠΕΔΥ.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Prix Galien Greece : Δίνει Νόμπελ υπό το πρίσμα της πανδημίας

Στερεότυπα και σεξιστικές αναφορές στο διαφημιστικό σποτ για τη γονιμότητα ακυρώνουν το συνέδριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Forum για τη Δημοσιογραφία Ι 17-18-19 Φεβρουαρίου

Forum για τη Δημοσιογραφία: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδιαφέρουσα ομιλία Τσιόδρα σε διαδικτυακό σεμινάριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής,

«Η στρατηγική είναι να τηρούνται τα μέτρα της αποσταστασιοποίησης με ταυτόχρονο εμβολιασμό του πληθυσμού», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «αυτό εξασφαλίζει ένα χαμηλό και σταθερό αριθμό λοίμωξης κι έτσι εξισορροπούνται τα αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία, το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος».

Εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει μία ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00, με κεντρικούς καλεσμένους το Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Πανελλήνιο Συνέδριο ΣΦΕΕ: Σχέδιο με δράσεις σε 7 άξονες

Ο ΣΦΕΕ έχει υποβάλει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας με επίκεντρο τον ασθενή, το οποίο, όπως και στις Εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Εποπτείας και την Έκθεση Πισσαρίδη, κινείται στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της αναπροσαρμογής της δαπάνης.

Cancer week boussias: Μία εβδομάδα αφιερωμένη στη μάχη κατά του καρκίνου

Για πρώτη φορά φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου το «CANCER WEEK», η εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά τουκαρκίνου ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσοκαι στην Κύπρο, για να παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις και τις προκλήσεις γύρω από τον Καρκίνο. Διευρύνοντας τη θεματολογία του και σε θέματα που […]

Συνέδριο : Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός

Συνέδριο :Για πέμπτη συνεχή χρονιά το συνέδριο για το Νοσοκομείο, το Φάρμακο και τον Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό έρχεται να ανοίξει το μεγάλο θέμα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις, τις προτάσεις, τις συνέργειες που αναπτύσσονται, αλλά και τις ευκαιρίες του κλάδου. Στη θεματολογία του φετινού συνεδρίου κύριο θέμα θα αποτελέσει η διαχείριση της […]

Διήμερο ογκολογικό συνέδριο στην Αθήνα 31/01 & 0Ι/02/2020

«Ογκολογικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις» τίθενται στο ετήσιο διήμερο συνέδριο της ΑΚΟΣ, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων από το σύνολο των ειδικοτήτων, που εμπλέκονται με τον ογκολογικό ασθενή, το οποίο θα λάβει χώρα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στο Airotel Stratos Vassilikos Hotel (Μιχαλακοπούλου 111, Αθήνα). Με αφορμή το συνέδριο, η […]