Επιχειρηματικά

Στα δικαστήρια η J&J για την επιδημία οπιοειδών

Στα δικαστήρια η J&J για την επιδημία οπιοειδών

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η J&J κατηγορήθηκε ότι ξεκίνησε μια “εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου πολλών δισεκατομμυρίων” για να πουλήσει τα οπιοειδή φάρμακά της. Αλλά το αν πρέπει η J & J να θεωρηθεί υπεύθυνη για την κρίση των οπιοειδών πρέπει να αποφασίσει ένας δικαστής.

Οι εισαγγελείς και η εταιρεία είχαν τις καταληκτικές αγορεύσεις τους τη Δευτέρα στην πρώτη δίκη, κατά την οποία η φαρμακευτική εταιρία αντιμετώπισε άμεσες κατηγορίες για πρόκληση επιδημίας οπιοειδών. Η Οκλαχόμα έχει ήδη καταδικάσει τις Purdue Pharma και Teva για συνολικό ποσό 355 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η ετυμηγορία της J & J θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες για 1.600 ενοποιημένες αγωγές εναντίον κατασκευαστών οπιοειδών σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Κλίβελαντ.

Ο δικηγόρος Μπραντ Μπέκγουορτ δήλωσε ότι η J & J τόνισε τα οφέλη για την υγεία των οπιοειδών προϊόντων της, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τον κίνδυνο του εθισμού. Αυτή η ώθηση στο μάρκετινγκ συνέβαλε στην επιδημία των οπιούχων στην Οκλαχόμα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Beckworth.

“Δεν έφτασαν εδώ από καρτέλ του Μεξικού”, δήλωσε ο Beckworth για τα οπιοειδή. “Έφτασαν εδώ από το φαρμακευτικό καρτέλ, και ο βασικός πυρήνας όλων αυτών είναι η Johnson & Johnson.” Σε μια συνάντηση για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου με επενδυτές την Τρίτη, ο οικονομικός διευθυντής της J & J Joe Wolk δήλωσε ότι τα γεγονότα της υπόθεσης «απλά δεν ευθυγραμμίζονται με το τι ισχυρίζεται το κράτος» και ότι τα προϊόντα της εταιρείας σχεδιάστηκαν για να αποτρέψουν την κατάχρηση παρά να την προκαλέσουν.

Ο Wolk δήλωσε ότι η J & J συμφώνησε ότι η Οκλαχόμα παρουσίασε επιδημία οπιοειδών, αλλά υποβάθμισε τον ρόλο της εταιρείας σε αυτήν, λέγοντας ότι λιγότερο από το 1% των οπιούχων φαρμάκων του Medicare προήλθε από προϊόντα της J & J.

Η κατηγορία ήταν ότι η J & J όχι μόνο προώθησε τα δικά της οπιοειδή φάρμακα στην αγορά της Οκλαχόμα αλλά δημιούργησε επίσης ένα στέλεχος “μεταλλαγμένης” παπαρούνας το 1994 που επέτρεψε στην εταιρεία να παράγει μεγάλες ποσότητες οπιοειδών . Η J & J επίσης συνεργάστηκε με την Purdue για για να καθορίσει τις ανάγκες εφοδιασμού της αγοράς.

Η Purdue και η ιδρυτική οικογένειά της, οι Sacklers, βρίσκονται στο επίκεντρο εκατοντάδων αγωγών για το ρόλο τους στην εθνική επιδημία οπιοειδών. Η Purdue στο παρελθόν επένδυσε στην Οκλαχόμα 270 εκατομμύρια δολάρια, με τα περισσότερα από αυτά να αφορούν σε ένα νέο ερευνητικό κέντρο φαρμάκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

#ZeroStigma : Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV

Νέα εποχή για το Κέντρο Μαστού της Κλινικής ΛΗΤΩ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διεθνής συνεργασία της φαρμακευτικής Boehringer Ingelheim με την Google

Boehringer Ingelheim Google: Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Google, για την έρευνα και την εφαρμογή κβαντικής υπολογιστικής και τεχνητής νοημοσύνης στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη.

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

GENESIS Pharma: Μια ημέρα αφιερωμένη στη μεγάλη σημασία του σιδήρου για την υγεία και ευεξία μας και τα συμπτώματα της σιδηροπενίας που δεν πρέπει να αγνοούμε. Η ενημερωτική ιστοσελίδα www.takeironseriously.com/el συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σημασία του σιδήρου και διαθέτει ένα εύχρηστο Ευρετήριο Συμπτωμάτων.

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Janssen Ελλάδος διοργάνωσε επιστημονική ενημέρωση και συζήτηση για τη νόσο της κατάθλιψης, φέρνοντας στο επίκεντρο το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της νόσου.

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.